5 argumente pentru vintage

0

La aniversarea celui de-al 5-lea an de viata, V for Vintage ne ofera 5 argumente pentru a alege vintage:

Vintage inseamna altfel

O piesa vintage este ceva diferit, ceva ce nu se gaseste in mall-uri. Nevoia de vintage este de fapt nevoia de a-ti afisa identitatea, unicitatea, prin hainele pe care optezi sa le porti.  Vintage-ul este o optiune, daca privesti imbracatulca pe ceva mai mult decat o necesitate termico-sociala zilnica. Atata timp cat toate mijloacele prin care comunici – vocea, mimica, gesturile si asa mai departe – sunt unice, specifice doar tie, de ce nu ar fi si hainele asa? Alegi vintage daca ai nevoie ca hainele pe care le porti sa vorbeasca despre identitatea ta si, mai mult, despre starea ta din acea zi.

Cu un accesoriu vintage orice tinuta devine remarcabila

Cu doar o brosa spectaculoasa, o pereche de cercei sau o geanta uimitoare prin minutiozitatea cu care este decorata, un outfit uzat moral renaste precum natura in fiecare primavara.

Vintage inseamna non-consumerist

Stiai ca 50% din alimentele de pe planeta noastra sunt irosite si aruncate la gunoi? Asta in timp ce multi oameni sufera de subnutritie. Aceeasi poveste si cu restul resurselor naturale.  Stingi lumina, opresti apa, separi deseurile. Dar hainele? Mereu altele si altele noi, dintre care putine ajung sa fie purtate. Adica tot felul de resurse  irosite. Alegi vintage, reciclezi. Cu stil.

Vintage inseamna placerea de a purta ceva cu istorie

De multe ori ni se pare uimitor cand aflam despre o persoana ca a prins ambele razboaie mondiale…sau ca are aproape o suta de ani…sau ca sarbatoreste nunta de aur. Si ascultam cu fascinatie povestile acestor oameni cu un secol de amintiri. Intr-un anumit sens si hainele au memorie. Blugii preferati sunt cei care-si amintesc cel mai bine forma corpului tau, esarfa de la bunica “isi aminteste” ceva din mirosul ei sau al casei ei si dupa ani intregi. Iar acelui “miros emotional” I se va adauga al tau si al casei tale, atunci cand vei da mai departe esarfa. Cum ar fi  daca hainele ar putea vorbi?

Pretul relativ mic

Vintage nu inseamna ieftin, o piesa valoroasa are aceasta calitate oricand si cu atat mai mult cu cat ea este bine pastrata in timp. Preturile la articolele vintage sunt insa cu mult mai mici la noi decat in alte tari, de aceea sunt privite ca niste chilipiruri.

 

Semnat, V for Vintage

VforV_TEN-edition_visual-final

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează