4000 de oportunitati de cariera si un numar dublu al programelor dedicate studentilor.

0

Maine incepe cel mai mare targ de joburi Angajatori de TOP Bucuresti.

4000 de oportunitati de cariera si un numar dublu al programelor dedicate studentilor.

imagine_Angajatori de TOP B

Vineri si sambata, la Sala Palatului din Bucuresti, va avea loc cea de-a 18 editie a celui mai mare targ de joburi – Angajatori de TOP. In comparatie cu editia din toamna, evenimentul din aceasta primavara este unul mult mai dinamic, atat din perspectiva oportunitatilor de cariera, a companiilor prezente si a domeniilor in care sunt deschise pozitii: IT&C, vanzari, Servicii si BPO, Inginerie, Marketing si Financiar-Bancar. 4000 de oportunitati de cariera, 100 de companii, peste 300 de specialisti in recrutare, 80 de programe de internship & trainee si 33 conferinte si workshop-uri sunt cifrele care definesc editia Angajatori de TOP.

Angajatori de TOP nu este doar cel mai mare eveniment de recrutare, din perspectiva oportunitatilor de cariera si a companiilor care vor fi prezente, dar este si unul dintre cele mai importante evenimente de dezvoltare profesionala, din perspectiva workshop-urilor si a conferintelor care vor avea loc vineri si sambata la Sala Palatului. Editia din acest an cuprinde 33 de astfel de sesiuni, iar in urma inscrierilor, in cadrul acestor sesiuni, vor fi prezente 2000 de persoane. Sesiunile vor fi structurate astfel:

–          Conferinte si workshop-uri in cadrul carora se lanseaza programe adresate tinerilor. Cateva dintre companiile care vor sustine astfel de sesiuni sunt: DB Schenker, Hewlett-Packard, McDonald`s Romania, Kaufland Romania, KMG International (Rompetrol);

–          Conferinte si workshop-uri in care vor fi abordate teme de dezvoltare profesionala. Cateva dintre companiile prezente sunt: Accenture, Stefanini (Business Email Writing Skills @ Stefanini), Coca-Cola HBC Romania (Storytelling Coca-Cola HBC Romania: What inspires me to be a better leader?);

–          Conferinte si workshop-uri de orientare in cariera sustinute de companiile: Deloitte Romania, EY Romania, Humangest Group, Allianz Worldwide Partners, Societe Generale European Business Services;

–          Workshop-uri cu tematica practica din domeniul IT sustinute de companii precum: Ericsson Telecommunications Romania, IBM, BCR, Bitdefender, Dell;

–          Conferinte pentru profesionistii si tinerii pasionati de domeniul IT: Conferinta Software Development, Conferinta A Web Driven World si Agile Planning & Estimating.

De ce le recomandam celor care sunt in cautarea unui job sau vor o schimbare in cariera sa nu rateze acest eveniment?

  1. Posibilitatea sa aplice la 4000 de oportunitati de cariera, pozitii adresate atat profesionistilor, candidatiilor middle-level si juniorilor;
  2. Discutie fata in fata cu 100 de companii care activeaza in domenii de activitate variate: IT, Servicii si BPO, Bunuri de larg consum, Inginerie, Bancar si Servicii Financiare, Telecom, Consultanta, Logistica si Transporturi, Retail, Agribusiness, Farma si Turism. O intalnire fata in fata cu reprezentantii companiilor poate valora cat 1000 de CV-uri trimise online.
  3. Feedback gratuit in privinta modului in care si-au redactat CV-ul. Sfaturile si recomandarile in baza CV-ului vor fi oferite de specialisti in resurse umane, la standul CV Experts.
  4. Pentru studenti sau proaspat absolventi posibilitatea sa aplice la 80 de programe de internship, trainee, management trainee si competitii in domenii diverse: Marketing, Audit, Taxe, Financiar, Inginerie, Productie, Logistica,  IT Software, Achizitii, Vanzari, Comunicare si Relatii Publice.

Din statisticile noastre 25% dintre joburile deschise la Angajatori de TOP sunt acoperite in urma participarii la eveniment. Un exemplu de candidat care si-a gasit job in urma participarii la Angajatori de TOP Bucuresti este Catalin Dragnea: „Din punctul meu de vedere, Angajatori de Top este un eveniment foarte important pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca. Eu m-am angajat la Accenture in urma participarii la editia din 2014 si imi amintesc ca am fost placut impresionat de profesionalismul companiilor participante la targ, de oportunitatile existente si de modalitatile de selectie a viitorilor angajati. Participarea nu este suficienta insa si consider ca pentru a avea succes si a te face remarcat, este necesara sincronizarea intre cerintele companiei pentru jobul vizat si experinta/abilitatile tale. Un alt element important in proces este potrivirea intre valorile proprii si valorile companiei respective, potrivirea cu echipa de recrutare si, foarte important, cu echipa cu care ar trebui sa lucrezi. Cu alte cuvinte, participarea la un targ de cariere este doar “varful iceberg-ului”, iar recomandarea mea pentru candidati este sa se concentreze pe 3 lucruri esentiale: documentarea anterioara participarii la targ astfel incat sa identifice doar companiile de interes, stabilirea unor  contacte bune cu recrutorii acelor companii in timpul targului, dar si pe initiativele de followup si solicitare de feedback dupa eveniment” – Catalin Dragnea, Infrastructure Senior Analyst, Accenture Technology.

Un alt exemplu, vine din partea companiei Thales Systems Romania: „Experienta mea in THALES porneste de la un anunt vazut in metrou: “Simti ca iti irosesti potentialul? Vino la cel mai mare targ de cariera!…). Afisul a fost suficient incat sa imi trezeasca interesul. Am decis impreuna cu prietenii sa mergem si am avut intr-adevar ocazia sa discutam cu reprezentantii companiilor, atat din ramura tehnica cat si resurse umane. Bineinteles ca inainte de a ma prezenta la Sala Palatului m-am informat pe site-ul oficial al targului cu privire la companiile care vor fi prezente. Standul Thales mi-a atras atentia si am decis sa aplic pentru pozitiile pe care le aveau vacante, printre care si cea de Validation Engineer. Dupa aproximativ 2 saptamani de la eveniment am primit un telefon prin care am fost invitat sa particip la un proces profesionist de recrutare ce a cuprins un interviu telefonic urmat de o discutie pe subiecte tehnice si de resurse umane. Consider ca pentru mine Angajatori de TOP s-a dovedit esential in gasirea unui loc la o companie de top pe o pozitie care imi poate pune in valoare potentialul” – Marcel Stamate, Validation Engineer, Thales Systems Romania.

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding. Avand o experienta de 8 ani, Catalyst Solutions adauga valoare clientilor si candidatiilor cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare targ de cariera din Romania organizat bianual in Bucuresti, Timisoara si Iasi), www.HiPo.ro – singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifica in fiecare an cei mai valorosi 300 de tineri absolventi la nivel national), Career Innovation Week (identifica tineri cu rezultate remarcabile in domeniile financiar, vanzari, marketing, IT&C, cercetare si inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celor interesati de audit, taxe, contabilitate, legal si IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicatie de orientare in cariera adresata studentiilor si masteranziilor din domeniul economic si tehnic distribuita in 15 centre universitare), DevTalks (proiectul reuneste 350 de developeri & profesionisti IT pasionati de zonele web, online, cloud computing si big data)  Targul Virtual pentru Absolventi si Angajatori de TOP Virtual.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.