Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

40 de tineri au primit sprijin financiar și consultanță pentru dezvoltarea unor afaceri proprii în cadrul proiectului„Tineri Antreprenori de Succes”

0

Cofinanțat din Fondul Social European, proiectul a  oferit formare antreprenorială unui  număr de peste 800 de studenți și absolvenți din învățământul superior.

Foto grup_Tineri antreprenori de succes

Ministerul Educației Naționale împreună cu partenerii săi, „Junior Chamber International România”, Extreme Training, Federaţia și Uniunea Națională a Tuturor Studenților din România anunță închiderea proiectului „Tineri Antreprenori de Succes”. În cadrul proiectului, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013: „Investește în oameni!”, peste 800 de tineri studenți și absolvenți din învățământul superior au beneficiat de formare antreprenorială. Mai mult, dintre cei selectați pentru programul de formare antreprenorială la un nivel avansat, 40 de tineri au primit sprijin financiar și consultanță pentru dezvoltarea unor afaceri proprii.

Derulat pe o perioadă de trei ani, „Tineri Antreprenori de Succes”  răspunde unor nevoi și aspirații antreprenoriale identificate în rândul studenților și absolvenţilor din învățământul superior, ajutându-i să se pregătească pentru o carieră în acest domeniu. Astfel, în preferințele studenților, ocupaţia de patron/om de afaceri/manager se situează pe locul doi, dupa cea de medic.

Proiectul „Tineri Antreprenori de Succes”  a avut ca obiectiv principal stimularea inițierii de afaceri pentru 3000 de studenți sau absolvenți de studii superioare care și-au manifestat  intenția de a desfășura o activitate independentă. În acest sens, în fiecare dintre regiunile de dezvoltare ale țării au fost înființate centre de informare antreprenorială cu privire la mediul de afaceri, la oportunitățile de inițiere/ dezvoltare a afacerilor precum și la legislația relevantă. În scopul îmbunătățirii competențelor și abilităților antreprenoriale, 811 de tineri au participat la cursurile de formare antreprenorială – nivel de bază, iar dupa o etapă intermediară de selecție au fost alesi 160 de tineri, care au continuat programul de formare de nivel avansat.

Cei 160 participanți au fost selectați pe baza unei grile de punctaj care a avut în vedere măsurarea interesului pentru mediul de afaceri, cunoştinţele despre mediul de afaceri românesc, competențele și abilităţile antreprenoriale precum și gradul de motivare aferente unei cariere antreprenoriale.

În urma cursurilor de nivel avansat, au fost evaluate și selectate cele mai bune 40  de planuri de afaceri care au primit sprijin financiar  în valoare de 10.000 lei / proiect și consultanță în vederea demarării afacerilor respective.

Prin creșterea potențialului antreprenorial al studenților și absolvenţilor din învățământul superior, proiectul a contribuit la creșterea gradului de ocupare, competitivității și mobilității forței de muncă a grupului țintă. Sprijinul acordat demarării activităților independente și ocupării pe cont propriu va contribui, pe termen lung, la dezvoltarea autonomiei, flexibilității și spiritului de inițiativă a tinerilor.

La conferința de închidere a proiectului au fost prezentate activităţile derulate, rezultatele obţinute şi beneficiile oferite participanților la proiect. De asemenea, în cadrul conferinței au fost anunțate cele mai bune 40 de planuri de afaceri propuse de tineri, care au primit sprijin financiar și consultanță în vederea demarării afacerilor propuse.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.