40 de elevi de la 9 colegii tehnice din întreaga țară s-au întrecut la concursul național “Zidarul Priceput”, susținut de Holcim România

0

Concursul s-a desfășurat între 12 și 14 aprilie, la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din București, cu suportul exclusiv al Holcim România, unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate.

După inițiativa din 2015 desfășurată în București, cea de-a doua ediție a Concursului „Zidarul Priceput” a avut loc în perioada 12-14 aprilie. Programul „Zidarul Priceput” urmărește dezvoltarea personală și profesională a elevilor din clasele a IX-XII de la Colegiile Tehnice din întreaga țară și a elevilor de școală profesională (școli care au calificări din domeniul construcții, instalații și lucrări publice), prin promovarea dialogului, a colaborării şi a competiției între elevi, dar și între cadrele didactice din unităţile de învăţământ implicate în proiect.
ZP4

Concursul „Zidarul Priceput”, activitate în cadrul proiectului „Zidarul Priceput”, a fost inclus in calendarul activităților educative interregionale 2016, aprobat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS). Principalele activități ale proiectului au fost asimilarea cursului „Școala Zidarului” cu atelierul de zidărie, noutăți în domeniul cimentului, Concursul „Zidarul Priceput”, vizită în București, vizită la Casa experimentelor.

Pe parcursul celor două zile de întrecere, elevii au susținut două probe de evaluare teoretică și practică, ambele desfășurate și coordonate de cadre didactice din cadrul Colegiul Tehnic Anghel Saligny. Echipamentele de protecție, materialele de construcție (BCA, ciment TENCO, nisip) au fost asigurate de către Holcim România, alături de transportul elevilor în Capitală, cazarea, mesele de pe parcursul celor două zile, vizita orașului, accesul lor la Casa Experimentelor, precum și premiile și diplomele oferite.

„Suntem bucuroși că acest program, derulat împreună cu Holcim România, a reușit să trezească un interes atât de mare în rândul colegiilor tehnice din țară. E nevoie de creșterea nivelului de competitivitate încă de pe băncile școlii, pentru dezvoltarea abilităţilor practice în construcții, lucrul în echipă și, ceea ce ne dorim cu toții, performanţa profesională a acestor copii”, a declarat Ioana Zlătoianu, profesorul-coordonator al proiectului din cadrul Colegiului Tehnic “Anghel Saligny”.

“Holcim își îndeplinește angajamentele ce derivă din strategia noastră de dezvoltare durabilă. Susținem acest proiect deoarece avem mare nevoie de profesioniști cât mai bine pregătiți în industria construcților. Elevii din programul “Zidarul Priceput” ne-au demonstrat din plin că dispun de dorința și talentul de ajunge meșeriașii de mâine ai României. Este de datoria noastră să ne asigurăm că nu o fac oricum și că dispun de toate mijloacele necesare pentru a se pregăti la cele mai moderne standarde”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă Holcim România.

Holcim România și Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” București vizează extinderea programului la nivel național, în anii școlari următori, prin cooptarea și altor colegii tehnice din țară.

Holcim România a lansat în 2012 programul Şcoala Zidarilor în care au fost pregătiți circa 550 de zidari-tencuitori. Absolvenții Școlii Zidarilor au posibilitatea de a primi o certificare oficială de competențe de la Autoritatea Națională pentru Calificări. Şcoala Zidarilor este un program profesional de instruire gratuit, care a fost special gândit şi dezvoltat pentru meseriașii zidari ce doresc o specializare în domeniu şi vor să fie la curent cu cele mai noi tehnici de construcție și cele mai bune materiale folosite în zidărie.

Datorită succesului acestui program, Colegiile Tehnice din țară au preluat modelul programului Școala Zidarilor, desfășurându-l la nivel local sub forma concursului „Zidarul Priceput”. Holcim România, in parteneriat cu Colegiul Tehnic Anghel Saligny București a sprijinit acest program derivat din Școala Zidarilor prin oferirea de materiale de lucru, echipamente de protecție pentru fiecare elev participant, manuale de studiu, diplome și premii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.