Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

40 de ani de la primul meci de tenis în scaun rulant

0

40 de ani de la primul meci de tenis în scaun rulant
La București are loc a doua ediție a singurei competiții internaționale din România categoria ITF 3

În 2016 se aniversează 40 de ani de la prima partidă de tenis în scaun rulant. În acest moment, în lume există un circuit de peste 170 de turnee de tenis în scaun rulant printre care se numără și trei turnee românești. În ordine cronologică, primul dintre ele este Bucharest Open Wheelchair Tennis care se va desfășura în perioada 5-8 mai 2016, la Arenele BNR. Acesta va fi urmat de Napoca Open Wheelchair Tennis și de Oradea Open Wheelchair Tennis.

w

București, 28 aprilie – 1976 constituie anul de naștere al tenisului de câmp în scaun rulant, când americanul Brad Parks a lovit pentru prima oară mingea dintr-un scaun cu rotile. Fost schior de perfomanță, Brad Parks suferise un accident în urma căruia a fost nevoit să se deplaseze într-un scaun cu rotile. Date fiind aceste condiții, lui i-a venit ideea de a iniția apariția unui nou sport. În scurt timp, tenisul în scaun rulant a devenit unul dintre cele mai populare din lume. Pe continentul european, Franța a fost prima țară care a pus în funcțiune un program de tenis în scaun cu rotile.

În acest context, la București va avea loc, în perioada 5 – 8 mai 2016, la Arenele BNR, a doua ediție a Bucharest Open Wheelchair Tennis, categoria ITF3. Prima ediție a avut loc în perioada 28 – 30 august 2015 la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, sportivi din toată lumea și din România concurând la categoria ITF Futures Series. Bucharest Open Wheelchair Tennis este organizat în parteneriat între Fundaţia Licinium, Federaţia Română de Tenis şi Federaţia Internaţională de Tenis. Premiile au o valoare de 12.000 USD.

”Este foarte important pentru noi că în anul în care se aniversează 40 de ani de când se joacă tenis de camp în scaun rulant, la București organizăm deja cea de-a doua ediție a turneului Bucharest Open Wheelchair Tennis. Deși distanța în timp este mare, suntem siguri că vom recupera foarte repede și că vom reuși să ne atingem obiectivul – acela de a introduce Bucureștiul pe scena circuitelor puternice de tenis în scaun rulant.” – a declarat Cosmin Jurcan, președintele turneului Bucharest Open Wheelchair Tennis.

Având un tablou de 72 de sportivi din 20 țări, turneul se va desfășura pe terenurile de tenis ale Arenelor BNR, la categoriile Men, Women, Quad.

Detalii despre turneul Bucharest Open Wheelchair Tennis pot fi urmărite pe www.bowt.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.