Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

4 sportivi Special Olympics România, tineri cu dizabilități intelectuale, aleargă la Maratonul Internațional București pentru a promova sportul pentru toți

0

În data de 4 octombrie, patru sportivi Special Olympics Romania, tineri cu dizabilități intelectuale, vor alerga pentru prima dată în cadrul Maratonului Internațional București, la Cursa Populară. Cei patru sportivi strâng fonduri pentru proiectul ”Sport Unificat”, prin care își doresc ca alți tineri asemenea lor să aibă șansa la o viață mai bună prin intermediul sportului.

Bogdan Cleniuc și Mădălina Marin, medaliați cu aur și argint la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Los Angeles 2015, alături de Nicușor Cîrciumaru și Mohammad Abedin, vor alerga patru kilometri în cadrul Maratonului Internațional București. Scopul participării lor este de a strânge fonduri pentru programul ”Sport Unificat” al Special Olympics România; programul este dedicat organizării de competiții și antrenamente sportive pentru tineri cu și fără dizabilități intelectuale la nivel național. Donațiile se pot face pe platforma specialolympicsromania.galantom.ro.

11755435_10154071004193327_6692600761499438836_n

Alături de sportivi vor alerga și patru angajați ai Special Olympics România, în cadrul cursei de ștafetă. ”Este prima dată când avem o echipă de ștafetă care participă la Maratonul Internațional București, cel mai mare eveniment sportiv de acest gen din țară. Mă bucur că vom alerga pentru a-i susține pe sportivii Special Olympics în efortul lor de a-și depăși limitele și de a oferi și altor copii și tineri acces la o viață mai bună prin sport. Emoțiile sunt mari – nici eu, nici doi dintre colegii de echipă nu am mai participat la un asemenea eveniment, însă energia și entuziasmul sportivilor noștri ne motivează enorm!”, declară Viorel Mocanu, Director Sportiv al Special Olympics România.

Nu în ultimul rând, în semn de mulțumire pentru susținerea publicului pentru programele și proiectele Special Olympics, alți sportivi, membri ai familiilor și voluntari vor asigura hidratarea alergătorilor la maraton la kilometrul 7 – număr special pentru sportivii participanți la Jocurile Mondiale din acest an, care au adus înapoi acasă 7 medalii de aur, 7 de argint și 7 de bronz.

Participarea Special Olympics România la Maratonul Internațional București este posibilă datorită PwC România și Asociației Bucharest Running Club.

Despre Special Olympics România

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. FSOR contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului. Astfel, sportivii au șansa de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte.

Mai multe informații sunt disponibile pe www.specialolympics.ro și www.facebook.com/SpecialOlympicsRomania, precum și pe platforma de fundraising specialolympicsromania.galantom.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.