Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

4 ani de la lansare și peste 20 de opere de artă oferite comunității

0

The City of Energy: 4 ani de la lansare și peste 20 de opere de artă oferite comunității.

În urmă cu patru ani, Enel România demara un proiect nou, numit City of Energy, un program care și-a propus să energizeze viaţa oraşului prin artă urbană, creativitate şi culoare. La 4 ani de la lansare, peste 20 de posturi de transformare ale Enel România din București, Constanța și Timișoara au fost redate comunității drept suport pentru artă urbană, ele fiind transformate din simple construcții gri în adevărate picturi urbane care înfrumusețează zonele în care sunt amplasate, dar în același timp spun și povestea lor. Până acum, proiectul a implicat peste 25 dintre cei mai apreciați artiști urbani ai momentului.

Energy City Bus Tour 2014_2 (1)
Ediția de acest an s-a încheiat cu o petrecere mobilă, într-un autobuz, pe parcursul căreia 80 de tineri bucureșteni au făcut cunoștință cu cele mai noi posturi de transformare adăugate în galeria de artă a proiectului City of Energy 2014. Turul a început în piața George Enescu, unde, pe ritmuri mixate de Gojira & Planet H, participanții au parcurs traseul periplului dintre postul din apropierea Arenelor BNR pictat de către Obie Platon, postul din zona Grozăvești, dedicat vieții active a studenților și tinerilor din campusul în apropierea căruia se află și posturile de transformare ce aparțin artiștilor Fear și Suflor din Calea Giulești și parcul Kiseleff.
La fiecare oprire, cei prezenți au putut trimite cărți poștale celor dragi prin intermediul căsuței poștale mobile și au putut lua parte la workshop-ul de light painting susținut de Cristian Vasile, cunoscut sub pseudonimul de Igu.

În 2011, anul pilot al proiectului, City of Energy a contribuit, prin intermediul unui parteneriat cu Ministerul Culturii și Universitatea Națională de Arte București, la descoperirea de noi talente printr-un concurs de design jurizat de nume deja cunoscute precum Saddo, Sinboy, Pisica Pătrată, Aitch, Noper şi Kitră. Evenimentul a continuat cu o expoziție de becuri de dimensiuni umane, pictate creativ de unii dintre cei mai talentaţi artişti graffiti din România. A fost un prim pas făcut de Enel pentru a umple de culoare Bucureștiul.
În 2012, campania a continuat cu o nouă provocare ce i-a încurajat pe tinerii pasionați de artă urbană să se lase inspirați de energie și să aprindă orașul în culori, în cadrul unui nou concurs de design. Evenimentul a adus împreună peste 1.700 de participanți, alături de artiști urbani, skateri, rolleri, cântăreți și DJ care au animat Parcul Tineretului din capitală.

Energy City Bus Tour 2014_4

La doi ani de la lansarea proiectului, Enel România a început să ofere posturile sale de transformare din București, Constanța și Timișoara artiștilor urbani, care le-au transformat din simple construcții utilitare, în adevărate opere de artă, capabile să înfrumusețeze întreg spațiul în care sunt amplasate.

În Bucureşti, doar în 2013, proiectul a lăsat în urmă o uriaşă carte de colorat, umplută de culoare cu ajutorul a zeci de copii, părinţi si bunici, primul anamorfic din România, un post de transformare inspirat din stilul celebrului Jackson Pollock şi alte două posturi de transformare ce sintetizează, prin portretele unor personalităţi marcante, sute de ani de istorie a electricităţii. În Constanţa, Enel a celebrat ziua Biodiversităţii, dedicând un post de transformare speciilor de plante, păsări şi mamifere pe cale de dispariţie sau ameninţate cu dispariţia din zona Dobrogei şi a Mării Negre.

Anul acesta, proiectul City of Energy a debutat în cadrul Turneului de Tenis ATP Năstase Țiriac, cel mai mare turneu de tenis din Sud Estul Europei. Unul din posturile de transformare ale Enel din apropierea Arenelor BNR a devenit peste noapte, o operă de artă urbană – cei patru pereţi ai acestuia fiind purtători ai simbolurilor sportului alb, într-o operă de artă modernă semnată de artistul Obie Platon și pe care și-au lăsat autografe cele mai importante nume ale tenisului mondial precum Ilie Năstase, Andrei Pavel, croatul Goran Ivanisevic și francezul Cédric Pioline.

Acestuia i-au urmat un post de transformare dedicat aviației române în Parcul Kiseleff, sub semnătura artiştilor urbani Fear şi Suflo, unul în zona Grozăvești, dedicat vieții active a studenților și tinerilor și unul lângă Piața Giulești, reprezentând cele mai frumoase castele din România. Enel România a sărbătorit anul acesta și Ziua Marinei în stațiunea Mamaia, dedicând un post de transformare Mării Negre și simbolurilor marine, semnat de către Mihai Comănescu și 130 de ani de la inaugurarea sistemului electric de iluminare stradală din Timişoara, printr-un post de transformare ce poartă semnătura artistului Alex Baciu.
Mai multe informații despre proiectul City of Energy găsiți pe contul de Facebook Enel Sharing România și pe contul de Tumblr dedicat City of Energy.

Despre City of Energy

Enel derulează, pentru al patrulea an consecutiv, proiectul City of Energy, ce contribuie la îmbunătățirea și schimbarea orașelor în care trăim în locuri pline de culoare și energie, oferind posturile sale de transformare ca suport pentru artă urbană! Urmând modelul pe care compania l-a implementat cu mult succes în Spania, City of Energy s-a dovedit a fi un real succes pentru România și a fost primit cu mult entuziasm de comunitatea urbană. Reprezentanții acestei comunități au avut ocazia să își lase amprenta în diferite zone ale Bucureștiului, schimbând posturile de tranformare Enel în opere de artă moderne.

Despre Enel
Enel este o companie energetică multinațională și un jucător integrat de top pe piața de electricitate și gaze naturale din lume, concentrându-se în special pe Europa și America Latină. Grupul activează în 32 de țări de pe patru continente, generând electricitate din 95 GW de capacitate netă instalată și distribuind electricitate și gaz printr-o rețea ce acoperă circa 1,9 milioane km.

Prezentă pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Compania are peste 3.400 de angajați pe plan local și oferă servicii unui număr de 2,7 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, totalizând aproape o treime din piața locală de distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program semnificativ de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, modernizarea rețelei și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.