Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

4 500 de candidati au vizitat targul de cariera Angajatori de TOP Timisoara. Urmeaza editia din Bucuresti

0

La sfarsitul saptamanii trecute s-a incheiat cea de-a saptea editie a celui mai mare targ de joburi din Banat, Angajatori de TOP Timisoara. Centrul Regional de Afaceri a gazduit peste 50 de companii care au prezentat cele 2000 de pozitii disponibile. 4 500 de vizitatori au interactionat cu reprezentantii companiilor si au aflat detalii despre pozitiile deschise. Reprezentantii companiilor s-au declarat multumiti de candidatii prezenti la targ, multi dintre acestia au spus ca se asteapta la ocuparea unui procent ridicat din totalul pozitiilor disponibile, in urma participarii la eveniment.
11154747_812660765511055_8753393181326833875_o
Pozitii disponibile la Angajatori de TOP Timisoara. Peste 2000 de oportunitati de cariera au fost prezentate de cele mai mari companii din tara. Peste 200 dintre aceste oportunitati au fost programe de internship sau trainee, dedicate studentilor si proaspat absolventilor. Companiile care au fost prezente la eveniment au reprezentat domenii diverse de activitate: de la IT&C, pana la Inginerie, Retail, BPO sau Vanzari.
In privinta nivelului de experienta al celor care au vizitat evenimentul Angajatori de TOP Timisoara, 38% dintre candidati au fost persoane cu sub 1 an de experienta, 19% intre 1-3 ani de experienta, 9% intre 3-5 ani experienta, iar 34% cu peste 5 ani de experienta.

Cele peste 50 de companii care au participat la eveniment cu dorinta de a gasi candidatii potriviti, au oferit un feedback pozitiv legat de participarea la targul de cariera Angajatori de TOP Timisoara.

„Evenimentul Angajatori de TOP Timisoara (16-17 octombrie 2015) a fost foarte bine organizat si promovat, a facilitat contactul intre angajatori si candidati. Ne asteptam ca in urma participarii la acest eveniment sa inchidem 30% din pozitiile vacante in cadrul companiei.” – Popescu Elena, Specialist Resurse Umane, BOSCH Service Solutions.
„Angajatori de TOP este targul de cariere in care angajatorul intalneste candidatul potrivit. Pentru berg COMPUTERS, in procesul de recrutare, evenimentul este important si eficient deoarece ofera prilejul unei prime intalniri intre candidat si angajator, intalnire in care se contureaza asteptarile candidatului si nevoile angajatorului.” – Valentina Mitroi, IT Recrtuiter, berg COMPUTERS.
„Am participat la aceasta editie a targului in ideea completarii angajatilor/posturilor vacante din cadrul companiei noastre. In urma primului screening al CV-urilor speram sa reusim sa angajam 2-3 programatori.” – Daniel Giurea, General Manager, RapidSolution Software.
„Targul de joburi este o oportunitate de cariera pentru toti candidatii ce isi cauta un loc de munca in cadrul companiilor participante. Pentru noi reprezinta posibilitatea de a interactiona cu potentialii candidati ce vor sa ne cunoasca si sa afle mai multe despre oferta noastra variata de joburi. Cautam tinere talente care sa se alature echipei si sa-si dezvolte o cariera de succes in domenii precum: vanzari, logistica, dar si in departamentele din sediul Central Bucuresti” – Estera Arghelescu, Training & Employer Branding Manager, Kaufland Romania.
„In planul nostru de recrutare IT vom include participantii la workshop-ul sustinut in cadrul targului, acestia fiind potriviti cu profilul pe care noi il cautam, cat si pe cei care ne-au vizitat la stand si care au abilitati si cunostinte pe care noi le cautam.” – Jigovan Nada, Recruitment Business Partner, Alcatel-Lucent.

Dupa editia din Timisoara, Angajatori de TOP continua la Bucuresti, joi si vineri, pe 22-23 octombrie si pe www.hipo.ro intre 2-15 noiembrie. Accesul la editia din Bucuresti se va face in zilele de joi, intre orele 10.00-17.00 si vineri, intre 10.00-19.00, la Sala Palatului. “Ne bucuram pentru rezultatele celei de-a 7-a editii a celui mai mare targ de cariera din Banat si pentru feedback-ul pozitiv primit atat din partea companiilor participante, cat si a candidatilor prezenti. In aceasta toamna am observat o imbunatatire a modului in care cei care sunt in cautarea unui job s-au prezentat la targ, seriozitatea cu angajatorii prezenti. Evenimentul Angajatori de TOP ramane cel mare mare eveniment de recrutare si employer branding la nivel national, care ofera candidatilor un cadru potrivit de interactiune” – Dumitrita Ghenciu, Project Manager, Angajatori de TOP Timisoara.

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding.
Avand o experienta de 9 ani, Catalyst Solutions adauga valoare clientilor si candidatilor cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare targ de cariera din Romania organizat bianual in Bucuresti, Timisoara), www.HiPo.ro – singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifica in fiecare an cei mai valorosi 300 de tineri absolventi la nivel national), Career Innovation Week (identifica tineri cu rezultate remarcabile in domeniile financiar, vanzari, marketing, cercetare si inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celor interesati de audit, taxe, contabilitate, legal ), Ghidul Angajatorilor (publicatie de orientare in cariera adresata studentilor si masteranzilor din domeniul economic si tehnic distribuita in cele mai importante centre universitare din tara), DevTalks (proiectul reuneste 350 de developeri & profesionisti IT pasionati de zonele web, mobile, cloud computing si big data), DevHacks (un hackathon de dezvoltare profesionala care isi propune sa reuneasca 400 de participanti, timp de 24 de ore, alaturi de sponsori si mentori care pot oferi suport in dezvoltarea unor aplicatii/idei valoroase pentru comunitate), Targul Virtual pentru Absolventi (proiect online de recrutare ce are loc anual si este adresat studentilor si masteranzilor care finalizeaza studiile).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.