Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

38 de liceeni Excepționali pornesc în aventura antreprenoriatului

0

Școala de Valori antrenează 38 de liceeni din toată țara să devină antreprenori, în cadrul proiectului Excepționalii – ediția 2019, care are loc în perioada 21-25 aprilie, la București.

Proiectul Excepționalii a ajuns la a VI-a ediție, fiind printre cele mai îndelungate proiecte din Școala de Valori. Este contextul în care se reunesc cele mai strălucite minți ale noii generații, dar și cele mai calde inimi, fiind implicați tineri cu rezultate academice extraordinare, dar și tineri care își dedică zeci de ore în activități de voluntariat sau dezvoltând proiecte care schimbă în bine comunitățile din care provin. Programul este dedicat adolescenților cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani.

Anul acesta, proiectul se desfășoară sub deviza “Embark Yourself on a Moonshot Quest”, iar misiunea noastră este de a dezvolta spiritul antreprenorial al tinerilor. Prin Excepționalii, îi susținem pe participanți să creeze ei înșiși proiecte în comunitățile din care provin, aplicând practic informațiile primite în cadrul atelierelor și al experiențelor inspiraționale.

Pentru o perspectivă de 360°, tinerii vor avea parte de un context efervescent, care va integra:

Ateliere de dezvoltare personală (21-23 aprilie)

Timp de 3 zile, cei 38 de liceeni vor învăța cum să planifice, să construiască și să gestioneze un proiect de succes într-o comunitate. Vor deprinde și alte cunoștințe utile, cum ar fi comunicare, lucru în echipă, inteligență emoțională, gândire critică, luarea deciziilor etc.

Vizite în companii (24 aprilie)

Mai multe organizații de succes din București îi vor primi în vizită pe tineri, astfel încât aceștia să simtă “pulsul” vieții de companie și să înțeleagă ce oportunități există în business și pe piața muncii.

Inspiration Day (25 aprilie)

În cadrul Inspiration Day, care va avea loc la Commons Unirii, începând cu ora 12:00, liceenii vor cunoaște și se vor lăsa inspirați de oameni-model, cu experiență și succes în domenii diverse.

Evenimentul va începe cu un Keynote Speech susținut de Ligia Deca – Consilier de Stat,  Administrația Prezidențială. 

Va urma panelul cu tema “Antreprenoriat la început de drum”. Mihaela Feodorof, Owner YourWay Executive Coach și Business Consultant, va fi moderatorul dezbaterii dintre cei patru invitați. Prin domeniile de activitate ale invitaților se va constitui un cadru de discuție care să abordeze tema antreprenoriatului din toate perspective

 • Alina David, antreprenor, va vorbi despre cum și-a început propriile bussines-uri.
 • Paula Pîrvănescu, Secretar de Stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat va oferi informații cu privire la care sunt avantajele pornirii unei afaceri și care este cadrul administrativ în care se desfășoară activitățile economice.
 • Ana Crețu, social banking manager BCR, va introduce tema instrumentelor financiare puse la dispoziția tinerilor antreprenori: startup nation, startuplus, diaspora startup și acceleratorul innovx.
 • Dragoș Iliescu, proeminent specialist în psihologie organizațională și măsurare psihologică, cu o solidă activitate academică și experiență practică, va sublinia ingredientele de care are nevoie un antreprenor, care sunt datele personale și care este formula educațională care le poate garanta succesul.

Ulterior va fi o discuție pe grupe în cadrul cărora vor fi abordate teme conexe antreprenoriatului de către următorii speakeri:

 1. Radu Puchiu, Open Government Partnership Envoy – Transformarea digitală
 2. Elena Calistru, Președintă Funky Citizens – Business și implicare civică
 3. Ștefan Cibian, Director executiv, Institutul de Cercetare Făgăraș – Business în relațiile internaționale
 4. Liviana Tane, Producător Tv, Business Woman – Cum faci un business din povești?
 5. Vlad Măcelaru, Clark – Tânăr antreprenor – Cum e să pornești un business tech?
 6. Traian Brumă, Expert în educație neconvențională – Autonomie în educație antreprenorială
 7. Alexandru Tuca, Tânăr antreprenor – Ce presupune un proces de mentorat și care este impactul modelelor?
 8. Loredana Ionescu, Consultant Regulatory Affairs Pharma – Cum este să-ți pornești propria afacere într-unul dintre cele mai reglementate domenii de activitate?
 9. Nicoleta Deliu, Șef Departament Comunicare Corporativă și Afaceri Comunitare BCR – Cum este să creezi ecosisteme pentru încurajarea antreprenoriatului de timpuriu? 

Discuțiile pe grupe vor fi urmate de o sesiune în plen în care vor fi prezentate concluziile. 

Step Up – proiecte de impact

Împărțiți pe echipe, cu susținerea mentorilor din Școala de Valori, adolescenții Excepționali vor planifica și organiza proiecte de impact în comunitățile proprii, utilizând know-how-ul acumulat în aceste zile. Ei vor învăța să-și vândă ideile și să atragă fonduri pentru a le implementa, aducând schimbarea în comunitatea lor.

 

Mai multe detalii despre proiect și despre edițiile anterioare se găsesc pe site-ul www.exceptionalii.ro

Despre Școala de Valori 

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă a cărei viziune este transformarea României într-o societate bazată pe valori. În toate ”viitorurile” posibile, vor avea succes aceia care își explorează potențialul și învață să se auto-depășească, colaborează cu celelalte generații și caută activ oportunități pentru a contribui la transformarea unei societăți care oferă bunăstare generațiilor prezente și următoare.

Accentul pus pe dezvoltarea caracterului, personalității și spiritului, precum și pe civismul activ dezvoltă limbajul valorilor, introduce vocabularul etic, îmbunătățește inteligența emoțională, consolidează relațiile inter-umane, induce noțiunea de coeziune socială și favorizează crearea unei culturi bazată pe valori sănătoase. Altfel spus, toate acestea contribuie pozitiv la lumea interioară a gândurilor, sentimentelor, senzațiilor și emoțiilor indivizilor care au parte de acest tip de educație, iar comunitatea pe care o facilitează devine mai reflexivă, agilă și armonioasă. Educația prin valori înzestrează tinerii, pe profesori și pe părinții lor cu o mai mare responsabilitate personală pentru actul educațional, în ansamblu.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul, paginile de Facebook și LinkedIn dedicate.

Despre autor

avatar

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală apărută în 2009 ca urmare a unei idei îndrăznețe a mai multor tineri întreprinzători. În toate ”viitorurile posibile”, vor avea succes aceia care își explorează potențialul și învață să se auto-depășească, colaborează cu celelalte generații și caută activ oportunități astfel încât să contribuie la transformarea societății, oferind bunăstare generațiilor prezente și viitoare. Misiunea Școlii de Valori este aceea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor lor vieți, fiind singura asociație din România care implementează în programele sale educația centrată pe valori. Acest model educațional implică dezvoltarea de competențe împărțite pe patru arii: dezvoltarea caracterului, explorarea personalității, implicare civică și well-being. Școala de Valori dezvoltă patru programe educaționale naționale: Adoptă un Liceu, Excepționalii, Laboratorul de Cariere și Arcademia prin care contribuie activ la dezvoltarea educației din România, oferind cunoaștere și îndrumare adolescenților, tinerilor și profesorilor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.