Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

35 de lideri de comunități din România au participat la primul Facebook Communities Day în București

0

București, 9 noiembrie, 2018 – În data de 8 noiembrie, Facebook a organizat primul eveniment Communities Day în București, premieră ce a reunit peste 30 de lideri de comunitate din România. Ideea acestui eveniment a venit ca rezultat al numărului masiv de aplicații provenind din țările Europei Centrale și de Est pentru participarea la Facebook Communities Summit, organizat la Londra, la începutul acestui an. În semn de recunoștință pentru munca și dedicarea lor remarcabilă, Facebook a decis să organizeze în întreaga regiune evenimente locale, numite Communities Days. Primul Communities Day a ajuns în București, după Atena și Varșovia.

„România este, cu siguranță, o țară cu oameni uimitori și multe comunități cu activitate semnificativă. După ce am anunțat-o pe Atena Boca, fondatorul și liderul comunității La Primul Bebe, ca fiind singurul finalist român al programului Facebook Communities Leadership și am lansat Communities Leadership Circles în București, dorim să ne arătăm și mai mult sprijinul față de comunitățile locale. Obiectivul nostru este de a le oferi administratorilor români o platformă unde să iși împărtășească ideile, experiențele și cunoștințele, iar Bucharest Communities Day este un pas important în această direcție”. – Robert Bednarski, Country Director CEE.

Invitată la eveniment în calitate de speaker, Atena Boca a subliniat: „Misiunea noastră este de a le oferi mamelor educate sprijin informațional și emoțional. Datorită platformei și instrumentelor pe care le are Facebook, le putem oferi acces, 24 de ore din 24, la o comunitate unde schimbă informații, împărtășesc experiențe și participă la evenimente de educație parentală și dezvoltare personală. În 5 ani, am devenit o comunitate Facebook de 57.000 de oameni din 17 orașe si am ajuns la 273.200 de persoane prin intermediul grupurilor noastre și al campaniilor umanitare.

Printre liderii comunității care au participat la Facebook Communities Day din București se află:

  • Nicoleta Cristea-Brunel, liderul Asociației SOS Infertilitatea, o asociație voluntară, care, din anul 2008, desfășoară o campanie de advocacy pentru drepturile persoanelor afectate de infertilitate, în domeniul reproducerii și adopției asistate medical. Au început de la zero, când subiectul infertilității nu era prezent în dezbaterea publică. De atunci, au ajutat multe familii, dar mai ales au contribuit la creșterea gradului de conștientizare a problemei în România. Nicole este, de asemenea, liderul primului Community Leadership Circle din România.

  • Bianca Mereuță, fondatorul și liderul comunității Ce le citim copiilor. Grație misiunii sale de a ridica nivelul de citire a cărților în rândul copiilor din România și dorinței de a-și împărtăși cunoștințele în acest domeniu, Bianca a creat o comunitate de sprijin pentru părinții care căutau informații despre cărți pentru copiii lor. După trei ani, comunitatea reunește peste 70.000 de părinți, care își împărtășesc aici cunoștințele, revizuiesc și caută conținut valoros.

  • Anamaria Ciuhuță din Mamprenoare – o comunitate în creștere ce reunește mamele din România care au decis să acționeze pe cont propriu și să își înceapă propria afacere. Ele construiesc mici comunități locale de sprijin, oferindu-le femeilor educație despre cum să conducă afaceri, să organizeze ateliere și întâlniri la nivel local.

Într-un format interactiv, evenimentul Communities Day i-a provocat pe liderii comunităților participante să îşi împărtăşească poveştile, să înveţe unii de la ceilalţi şi să descopere noi modalități de a duce şi mai departe misiunea comunităţilor lor. Mentori în acest demers le-au fost George Gabriel, reprezentantul echipei Community Partnerships & Programs din cadrul Facebook şi Roxana Cerchez, Facebook Agency Solution Manager pentru Europa Centrală şi de Est, care au oferit participanților sfaturi şi informaţii utile pe parcursul workshop-ului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.