Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

3000 de ciclişti evadează din Bucureşti duminică, 11 mai

0

Prima Evadare, cel mai mare maraton de ciclism cross-country din Estul Europei a ajuns la a 6-a ediţie.

Prima Evadare se va desfăşura pe traseul deja consacrat din pădurile situate în nordul capitalei, având o lungime totală de 55 de km. Vineri şi sâmbătă sunt ultimele 2 zile în care concurenţii se mai pot înscrie în curtea hotelului Caro. Ridicarea kit-urilor a devenit un eveniment în sine, participanţii fiind aşteptaţi cu muzică, într-o atmosferă plăcută, completată de o expoziţie de accesorii şi echipamente de ciclism, iar doritorii pot beneficia de reglaje la biciclete.

Valuti-la-start-Prima-Evaadre-1024x681

Prima Evadare este un concurs prietenos de ciclism cross-country, care deschide sezonul maratoanelor de ciclism montan din România, printr-un traseu uşor, fără diferenţe de nivel, cu plecarea de la Academia de Poliție din București, cu punctul de sosire la Snagov. Concursul se desfăşoară pe drumuri de ţară, prin pădurile din nordul capitalei, pe o distanţă de aproximativ 55 de km. Întreaga distanţă de concurs este marcată și prevăzută cu 13 puncte de control și 4 zone de alimentare. Traseul este asistat de poliţie şi salvare și este patrulat de oficialii competiţiei, de echipe de fotografi şi de cameramani. Concurenţii sunt urmăriţi şi filmaţi cu 2 elicoptere.

Împreună cu partenerii i-Rewind, organizatorii oferă concurenţilor o aplicație prin care este creat un scurt film cu fiecare participant, care poate fi descărcat şi distribuit pe reţelele sociale. Totodată, în premieră, participanții vor primi prin SMS informări şi rezultatul la finiş.

Printre participanţii acestei ediţii se numără şi jurnalişti Lucian Mîndruţă şi Robert Turcescu, solistul trupei Cargo – Adrian Igrişan, directorul ProFM – Marius Dobre, CEO Raiffeisen Bank – Steven van Groningen şi ambasadorul Belgiei – Philippe Beke. În total sunt reprezentate 29 de ţări, şi tot în acest an a fost stabilit şi numărul record de participanţi din Bulgaria – 30.

 „Ediţia de anul trecut a concursului Prima Evadare a adunat mai mulţi participanţi şi a stârnit mai multe ecouri decât sperasem, devenind una din cele mai populare competiţii și locul in care cei ajunși din întâmplare pot să-și descopere o noua pasiune. Am reuşit să facem din Prima Evadare o tradiţie, un eveniment emblemă pentru cicliştii români amatori, dar şi profesionişt” a declarat  Daniel Sărdan, organizator al concursului si membru al Clubului NoMad Multisport.

Nu doar bicicliștii concurează. Sunt invitați și fotografii, care se vor lupta pentru premii în valoare totală de peste 6000 de lei, oferite pentru cele mai reușite poze făcute în timpul competiției. Coordonatorul concursului foto, la care s-au înscris deja peste 40 de participanți, este autorul Bucureștiului Optimist, Cristian Vasile (Igu).

Cei care merg în recunoaștere, pot profita de aplicația IZI.travel – GPS guide, un ghid audio oferit de Fundația Snagov pe Appstore (pentru sistemele de operare IOS) și Google Playstore (pentru sistemele de operare Android), ce prezintă detalii despre concurs (repere, viraje, recomandări, etc) și obiective turistice și naturale ce se află de-a lungul traseului.

Concursul „Prima Evadare” îşi propune să promoveze un stil de viaţă sănătos. Ca şi la ediţiile anterioare, competiţia din 2014 doreşte să atragă atenţia asupra posibilităţii de a face mişcare pe traseele din pădurile aflate în nordul capitalei şi să accentueze importanţa curăţirii şi ecologizării lacurilor şi lizierelor de pădure. Maratonul este accesibil începătorilor, dar se recomandă 2-3 ieşiri mai lungi pe teren accidentat, anterior competiţiei. Concurenţii sunt sfătuiţi să participe cu biciclete de munte desi exista si categorii pentru ciclocross si tandem, iar casca de protecţie este obligatorie pe toată durata competiţiei.

Evenimentul este organizat de Clubul NoMad Multisport şi este susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti. “Prima Evadare” se bucură de parteneri entuziaști precum Red Bull, BCR, Merida, CST, Skoda, Ciuc, Veloteca, Rexona, Voslauer şi High5. Partener media: Pro FM.

Servicii/facilităţi oferite de către organizatori participanţilor:

 • Marcare traseu – 55km
 • Cronometrarea cu chip-uri, cu 5 timpi intermediari
 • Împreună cu partenerii i-Rewind este oferită concurenţilor o aplicatie prin care este creat un scurt film cu fiecare participant. Acest film poate fi descărcat şi distribuit pe reţelele sociale: http://pe.irewind.com.
 • Tricouri galbene “Top100” – oferite celor mai buni 100 concurenţi
 • Medalii turnate in metal “Top500” –  oferite primilor 500 concurenţi
 • Aplicaţia facebook “Prima Evadare”
 • Serviciu de notificare rezultat prin SMS
 • Masaj japonez Yumeiho
 • O porţie de paste-orez la finalul cursei
 • Medalie, Tricou si Diploma de Finisher
 • Servicii de transport concurent/bicicletă (din zona de Finish către zona de Start) – 20 autobuze RATB / 3 camioane.
 • Servicii de prim ajutor
 • Premii în valoare de 7.000 Eur
 • Tombolă
 • Spălătorie de biciclete Karcher
 • Categorii speciale: Companii, Cuplu, Family
 • Implicarea radioamatorilor la facilitarea comunicării între CP-uri în cazuri de urgență
 • Puncte de Service pe traseu;
 • Puncte de alimentare pe traseu;
 • Grupuri sanitare;
 • Închirierea si amenajarea zonelor de start, finish si alimentare
 • Închirierea a 2 elicoptere pentru filmari aeriene si monitorizarea cursei;
 • Garderoba – mașina specială destinată transportării obiectelor/ hainelor de la strat către finish
 • Filmul evenimentului

Pentru înscrieri și detalii suplimentare puteţi accesa www.primaevadare.ro. Pentru fotografii și video puteți accesa paginile: http://primaevadare.ro/comunicat-de-presa/ și http://youtube.com/primaevadare

2.800-de-concurenti-la-start.-Prima-Evadare-1024x683

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.