Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

3 Voluntari aleargă pentru Scufiţa Roşie

0

3 Voluntari aleargă un Semimaraton pentru Scufiţa Roşie. 

3 Voluntari ai Crucii Roşii vor alerga costumaţi în Scufiţa Roşie Semimaratonul Gerar pentru a strânge fonduri destinate Cursurilor de Calificare pentru ocupaţia de baby-sitter.

Sursa: aici.

Vă invităm să sprijiniţi acţiunea lor prin donaţii/sponsorizări în beneficiul serviciului de babysitting Scufiţa Roşie. Trimiteţi un e-mail cu numele şi numărul dumneavoastră de telefon la adresa office@scufitarosie.org şi veţi fi contactaţi de voluntarii Crucii Roşii pentru a încheia actul de donaţie/sponsorizare.

Voluntarii Laurent, Rob, Yann şi echipa Scufiţa Roşie vă mulţumesc pentru susţinerea cauzei profesionalizării şi siguranţei serviciilor de îngrijirea copiilor!

Semi-maraton-pentru-Scufita-Rosie1-500x237

SCUFIŢA ROŞIE  –  O POVESTE DE SUCCES

„Scufiţa Roşie” este o întreprindere a economiei sociale în domeniul serviciilor flexibile şi alternative de îngrijirea copiilor pe timpul zilei, înfiintata în iunie 2011 de Crucea Roşie Română – Filiala Sector 6 Bucureşti. Serviciul de babysitting „Scufiţa Roşie” oferă îngrijire la domiciliu pentru copiii între 0-12 ani, din tot Bucureştiul.

„Scufiţa Roşie” este o alternativă pentru practica la negru şi neprofesionistă a serviciilor de babysitting, care ameninţă securitarea copiilor şi dăunează intereselor de protecţie socială a persoanelor calificate pentru ocupaţia de baby-sitter. Serviciile de babysitting oferite de „Scufiţa Roşie” se derulează respectând valorile umanitare şi principiile Crucii Roşii Internaţionale, fiind permanent monitorizate de asistentul social al echipei „Scufiţa Roşie”.

Cui se adresează „Scufiţa Roşie”?

scufita rosie„Scufiţa Roşie” vine în ajutorul părinţilor pentru cazuri de urgenţă, atunci când copilul e bolnav şi nu poate merge la creşă sau grădiniţă sau dacă sistemul obişnuit de îngrijire nu este disponibil (vacanţă şcolară, indisponibilitatea membrilor familiei sau a bonei curente, etc.).

De asemenea, „Scufiţa Roşie” oferă o soluţie de îngrijire sigură şi de calitate familiilor care doresc servicii de babysitting de lungă durată, garantate de Crucea Roşie prin bonele calificate şi angajate cu contract de muncă legal.

Un „Bon Respiro” cu durată de 4 ore poate fi folosit pentru servicii de babysitting ocazionale, atunci când părinţii vor să meargă la un spectacol de teatru pentru adulţi, un concert, film sau un party. Bonurile Respiro sunt utilizate şi de părinţii care se simt surmenaţi şi doresc să-şi reîncarce bateriile, iar copii petrec acest timp cu o persoana de încredere şi calificată pentru ocupaţia de baby-sitter.

La 8 bonuri vândute, „Scufiţa Roşie” oferă un Bon Respiro GRATUIT pentru familiile monoparetale (mame singure) cu venituri mici, ale căror nevoi au fost evaluate de Crucea Roşie.

Serviciile de babysitting se adresează atât familiilor, cât şi companiilor interesate să ofere susţinere angajaţilor prin achizitionarea unor pachete orare pentru îngrijirea copiilor acestora. (scufitarosie.org/servicii_babysitting/)

Cine sunt bonele „Scufita Roşie”?

Bonele „Scufiţa Roşie” sunt persoane calificate profesional pentru ocupaţia de baby-sitter, în urma parcurgerii unui curs de formare de 360 de ore, acreditat de Autoritatea Naţională pentru Calificări.

Cursuri de babysitting

Competenţele pentru îngrijirea copiilor dobândite la cursurile de calificare organizate de Crucea Roşie Română – Filiala Sector 6 includ:

  • comunicarea eficientă cu copilul şi familia;
  • asigurarea condiţiilor igienico-sanitare;
  • completarea fişei de îngrijire a copilului;
  • planificarea activităţii zilnice;
  • gestionarea resurselor alocate;
  • pregătirea hranei şi alimentaţia sănătoasă pentru copil;
  • formarea/dezvoltarea deprinderilor copilului în raport cu vârsta lui;
  • mobilizarea şi transportul copilului;
  • respectarea şi aplicarea prescripţiilor medicale;
  • supravegherea stării de sănătate a copilului şi acordarea primului ajutor.

Înscrierile la următorul curs de calificare şi angajare pentru ocupaţia de baby-sitter se primesc la sediul Crucii Roşii din Calea Plevnei nr. 204, sector 6, Bucureşti, până în data de 31 ianuarie 2013 –  http://scufitarosie.org/noutati/curs-calificare-si-angajare-baby-sitter-nou/

Pentru susţinerea calificării femeilor şomere cu vârste peste 45 de ani, dezavantajate pe piaţa muncii, 3 voluntari ai Crucii Roşii vor alerga costumaţi în Scufiţa Roşie la Semimaratonul Gerar pentru a strânge fonduri destinate cursurilor pentru ocupaţia de baby-sitter.

Acţiunea celor 3 voluntari poate fi sprijinită prin donaţii/sponsorizări în beneficiul serviciului de babysitting „Scufiţa Roşie” –

scufitarosie.org/noutati/3-voluntari-alearga-un-semimaraton-pentru-scufita-rosie/

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.