Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

3 evenimente pentru copii si parinti

0

FAMO: O ASOCIATIE NOUA, UN APEL LA VOLUNTARIAT, TREI EVENIMENTE

In intervalul 15 – 30 iunie, AsociatiA Famililor Monoparentale din Romania (FAMO), ONG recent infiintat in Bucuresti, lanseaza (si se lanseaza) cu o invitatie atractiva la nu mai putin de trei evenimente pentru copii si parinti deopotriva.

Asociatia debuteaza pe scena programelor si proiectelor non-profit destinate atragerii de noi membri si voluntari, cu o intalnire pe teme de sanatate, un carnaval pentru copii si un targ de jucarii si donatii in scop caritabil.

Astfel:

In cadrul Programului FAMO de seri destinate parintilor,  in data de 15 iunie, incepand cu ora 18.30, este propusa intalnirea pe teme de sanatate „Profilaxia unei veri fara probleme”.

Evenimentul are ca invitat pe dr. Ruxandra Constantina, medic medicina de familie, cu competente in apifitoterapie, iridologie si diagnosticare prin biorezonanta, care va raspunde la intrebari din cele mai diverse privind sanatatea.
Intalnirea va avea doua parti: o prima parte destinata prezentarii tematicii propuse si o a doua parte destinata consilierii personale,  oferirii de sfaturi individuale celor prezenti.
Participarea este gratuita, in limita a 30 de locuri,la Centrul de Terapie Craniosacrala ( str. Paul Urechescu, Nr.10, zona Floreasca din Captala).

Organizatorii asteapta confirmarea prezentei celor interesati pana la data de 10 iunie, la adresa de e-mail office@asociatiafamo.com.

De asemenea, in cadrul acestui prim eveniment, asociatia lanseaza si un apel la voluntariat: este nevoie de un voluntar care sa ajute la buna desfasurare a intalnirii. Cei interesati sunt invitati sa anunte la adresa de e-mail mentionata sau pe Facebook  – Asociatia Familiilor Monoparentale Famo.
Link util:  www.facebook.com

In cadrul Programului FAMO de activitati destinate copiilor, in data de 23 iunie, incepand cu ora 10, cei mici – copiii pana in 11 ani, pot incepe vacanta cu o „Petrecere la castel”.

Printi si printese, domnite si cavaleri – cu totii sunt asteptati la carnavalul costumelor si personajelor de poveste. Muzica, dans, parada de costume si masti de carnaval, doua ore pline de distractie in incinta Centrului Kineto Bebe, din Calea Mosilor Nr.158 din Capitala.
Participarea este de asemenea gratuita, insa trebuie confirmata prezenta pana la data de 18 iunie, la adresa de e-mail office@asociatiafamo.com sau pe pagina de Facebook  – Asociatia Familiilor Monoparentale Famo.
Si pentru aceasta activitate este nevoie de patru voluntari, care sa ajute la bunul mers al evenimentului.

Link util: Link:  www.facebook.com/profile.php?id=100003788716319.

.
Ultima din serie, dar nu cea din urma:  actiunea de tipul „garage sales” destinata copiilor ce doresc sa ajute, la randul lor, alti copii…
Cum unul dintre scopurile Asociatiei FAMO este si acela al ajutorarii parintilor si copiilor ce provin din familii monoparentale si au venituri modeste, pe data de 30 iunie, incepand cu ora 10, va fi organizat un targ al jucariilor, pentru copii, si o strangere de donatii in beneficiul familiilor.

Locatia va fi anuntata in cel mai scurt timp pe pagina de Facebook – Asociatia Familiilor Monoparentale Famo.
La  eveniment sunt asteptati copiii, care vor putea face schimb de jucarii sau vor putea sa daruiasca din jucariile lor altor copii, mai putin norocosi. De asemenea, sunt invitati la generozitate cei care pot dona haine, obiecte casnice sau carti.

Este asteptata confirmarea prezentei celor dornici sa participe si sa ajute, pana la data de 25 iunie, la adresa de e-mail office@asociatiafamo.com.
Pentru aceasta activitate este nevoie de trei voluntari care sa se implice in coordonarea evenimentului. Voluntarii sunt rugati sa anunte la adresa de e-mail a asociatiei sau pe pagina de Facebook – Asociatia Familiilor Monoparentale Famo.

Locatiile pentru desfasurarea evenimentelor au fost oferite gratuit, astfel ca unul dintre motivele pentru care sunt asteptati cu inscrieri voluntarii, este acela de a avea grija de aceste incinte puse la dispozitie.
Evenimentele FAMO sunt destinate atat membrilor actuali ai asociatiei, cat si celor care doresc sa devina membri. Asociatia vine cu o oferta interesanta si atractiva de facilitati in beneficiul membrilor sai.

 

 

 

ASOCIATIA FAMILIILOR MONOPARENTALE DIN ROMANIA (FAMO) a fost infiintata in luna mai a acestui an din initiativa lui Beatrice Cioba, jurnalist TVR. Preşedintele de onoare al FAMO este Dr. Adrian Lobonţiu, medic de origine română, singurul chirurg francez acceptatla American College of Surgeons.

FAMO este un grup de sprijin pentru toti cei care traverseaza starea de a fi parinte singur, si care vrea sa ofere gratuit consiliere, informatii si sustinere membrilor sai. FAMO promoveaza bunastarea, corectitudinea si gasirea de  resurse pentru parintii singuri, astfel incat acestia sa gaseasca o mai mare intelegere in randul factorilor de decizie, ca si toleranta in al celor  care au tendinta sa judece familiile monoparentale.

Prin intermediul unor programe concrete, FAMO ofera sprijinul necesar care sa permita recastigarea controlului asupra propriei existente acelora care au nevoie din randul familiilor monoparentale din Romania.

Misiunea FAMO este si aceea de a-si spori rolul in procesul de dezvoltare durabila a comunitatii, prin promovarea dezvoltarii parteneriatelor sociale la nivel local, schimbul de experiente pozitive, accesul la informatie, asistenta reciproca in elaborarea unor proiecte comune cu alte ONG-uri si companii.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.