3.000 de elevi din București au învățat despre cum pot conserva cea mai importantă resursă a planetei, APA

0

Iubesc APA!

Bucureşti, 19 noiembrie, 2020 – „Hai cu noi să conservăm cea mai importantă resursă naturală a planetei, apa!” – este îndemnul proiectului extracurricular inițiat de Fundația PRAIS în parteneriat cu Nestlé for Healthier Kids. Desfășurată timp de o lună în cadrul mișcării naționale „Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS, activitatea a implicat 3.000 de elevi din clasele pregătitoare – a IV-a și peste 80 de cadre didactice din 5 școli din municipiul București.

Elevii au beneficiat de un material educațional în format digital, dezvoltat special pentru această activitate, cu recomandări ușor de aplicat în viața de zi cu zi, despre cum pot economisi consumul de apa acasă și asigura curățenia apelor în mediul înconjurător. În baza materialelor primite, cu sprijinul cadrelor didactice, elevii au participat în cadrul școlii online la lecții deschise pe tema proiectului.

,,Educarea și sensibilizarea copiilor de la vârste fragede pentru a avea grijă de natură este o prioritate pentru noi. Ei sunt generația care mâine va continua eforturile noastre de astăzi pentru protecția mediului”, a declarat Silvia Bucur, Președintele Fundației PRAIS.

La finalul lecțiilor deschise, elevii au fost angrenați în concursul de desene cu tema „Iubesc APA”, o ocazie excelentă pentru a-și exersa imaginația ilustrând modul în care văd prin ochii lor importanța conservării apelor planetei. Cei mai talentați 25 de câștigători din fiecare școală vor fi premiați, iar lucrările lor vor fi postate pe pagina de Facebook a mișcării naționale Și eu trăiesc sănătos! – SETS.

„Susținem cu căldură această inițiativă locală pentru tânăra generație, este mai important ca oricând să îi implicăm pe cei mici în proiecte menite să genereze comportamente sustenabile. Protejarea resurselor naturale ale planetei și conservarea apei se aliniază eforturilor și obiectivelor Nestlé de a avea impact zero asupra mediului până în 2030″, a declarat Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager Nestlé România.

Acest proiect educațional extracurricular va continua și în anul 2021, prin angrenarea altor școli în efortul de a contribui la informarea lor pe această temă. De la mic la mare, prin gesturi simple, cu toții putem contribui la protecția mediului înconjurător! În fiecare zi!

Despre Fundaţia PRAIS

Fundaţia PRAIS a fost creată în 2002 de către compania de consultanță în comunicare PRAIS Corporate Communications. În cadrul proiectelor sale naţionale inițiate și dezvoltate de-a lungul a 18 ani, susţine cauze sociale majore: accesul tinerei generații la resurse, educaţie, dezvoltare personală și cultură. De asemenea, promovează starea de bine și stilul de viaţă sănătos, grija faţă de natură, economia bazată pe talente, creativitate, inovaţie, competitivitate şi etică.

Recunoscută local şi internaţional, Fundaţia PRAIS s-a implicat cu succes în proiecte educaţionale naţionale din domenii precum: promovarea mişcării şi a nutriţiei sănătoase; siguranţa produselor alimentare; protecţia mediului; promovarea tinerelor talente. Programele locale sau cross-countries au angrenat milioane de elevi, familii, cadre didactice, publicul larg şi au creat alianţe de valori între parteneri publici şi privaţi, lideri de opinie, specialişti locali şi internaţionali, reuniţi pentru a servi împreună cauzelor sociale globale dedicate viitorului tinerei generaţii.

Despre Nestlé for Healthier Kids  

Programul „Nestlé for Healthier Kids” a fost creat pentru a uni toate eforturile Nestlé care susțin părinții și tutorii să crească copii mai sănătoși, de la activități de cercetare și formulare a produselor până la servicii de educație și nutriție inovatoare pentru un stil de viață sănătos. În România, aceste eforturi se concretizează prin parteneriatele cu mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos – SETS”, inițiată de Fundația Prais și programul „Traista cu sănătate”, inițiat de Prof. dr. Veronica Mocanu.

Website: www.fundatiaprais.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.