Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

29 de modele de afaceri au fost dezvoltate în cadrul acceleratorului 60 Day Challenge!

0

Impact Hub Bucharest și Business Models Inc. au finalizat cu success a doua ediție a acceleratorului de afaceri „60 Day Challenge”.

29 de antreprenori au participat timp de 2 luni la programul ce a avut ca obiectiv principal dezvoltarea unor modele sănătoase de afaceri pentru ideile înscrise. Astfel, cele peste 80 de ore de workshopuri, sesiunile de mentorat și întâlnirile cu antreprenori ce au deja afaceri solide i-au ajutat pe participanți să își definească modelul de afacere conform metodologie Business Model Generation.

60 Day Challenge

Suntem foarte încântați că am reușit să facem din 60 Day Challenge un program relevant și de ajutor pentru tinerii antreprenori aflați la început. Metodologia folosită în program îi va ajuta să își îmbunătățească modelele de afaceri în mod continuu și să le adapteze la cerințele pieței, creând premizele unor afaceri de succes. a declarat Vlad Craioveanu – Partener Business Models Inc.

Tot în cadrul programului, antreprenorii și-au testat în piață primele idei despre produsele și serviciile pe care ei le-au dezvoltat.

La finalul celor 60 Day Challenge participanții și-au prezentat modelele de afaceri și au primit feedback de la un panel de investitori și antreprenori format din Andrei Roșca, Cristian Prăjitură, Marian Popa și Oana Păun.

Ajuns la a doua ediție, acceleratorul 60 Day Challenge a fost o experiență de învățare și testare a ideilor de afaceri pentru 29 de tineri antreprenori.  Printr-un format provocator, creat special alături de partenerii Business Models Inc., antreprenorii au avut ocazia să capete cunoștințe noi, să colaboreze, să își structureze ideile de business și să le valideze, dar și să întâlnească experți, mentori și posibili investitori. Ne dorim să continuăm să desfășurăm astfel de programe de accelerare la Impact Hub, oferind astfel șansa tinerilor cu intenții și idei frumoase de afaceri să pornească pe drumul antreprenoriatului mai bine pregătiți, conectați la piață și clienți, a declarant Oana Păun – Managing Director Impact Hub Bucharest

Start-up-uri participante

AdBus
AdBus redesenează forma de advertising indoor, propunând un concept atractiv și eficient de promovare în interiorul autocarelor și microbuzelor din rețelele de transport interurban ale partenerilor. Astfel, mesajul commercial ajunge ușor și sigur la publicul țintă, pasagerii fiind tentați să vizioneze conținutul informativ și de divertisment afișat pe ecranele HD din interiorul mașinilor.

Babetarie
Babetarie oferă o gamă unică de articole pentru copii 0-1 ani care sunt realizate manual și care sunt extrem de prietenoase.

Black Crepe Collar
Crearea de piese vestimentare pentru femei sub brandul Crepe Black Collar. Conceptul se bazează pe recompunerea de material și design conceptual.

Bugetarii Veseli
Proiectul Bugetarii Veseli va sprijini angajații din sectorul public prin furnizarea de training, coaching, și programe de mentorat. Obiectivele principale sunt de a stimula angajamentul individului și de a contribui la dezvoltarea sa profesională. Urmărim dezvoltarea de programe personalizate de formare pentru angajații din sectorul public, cu un accent pe competențe în domeniile pe care le acoperă și dezvoltarea personală. Vrem să facă posibilă deschiderea canalelor de comunicare între angajați și contribuabili din sectorul public, precum și schimburile între sectorul public și sectorul privat.

Bunicel
Producem dulceață facută la ceaun pe foc de lemne. De multe ori fructele sunt din livada proprie. Modul de preparare este cel tradițional însă am simțit nevoia de a veni și cu ceva nou. Am creat câteva sortimente de dulceață complet noi.                                

Dining City
Diningcity este singurul portal internațional de nișă din România, dedicat exclusiv restaurantelor. Daca vrei să faci o rezervare și nu dorești să treci printr-o mulțime de pagini de filtrare, intră pă www.diningcity.com.ro. Dacă îți faci planurile de vacanta și vrei să rezervi o masă la una din celelate 15 țări prezente pe site, poți intra pe www.diningcity.com. Referitor la administratorii de restaurante, prin prezența pe siteul Diningcity, vor avea acces la o masă mult mai largă de clienți din țările în care siteul este deja un brand arhicunoscut și care vor călători în România.

DiZeMaNePe
Platforma DiZeMaNePe reunește evenimentele și petrecerile destinate copiilor și informații relevante despre organizarea lor.

Fitness Hero
Fitness Hero va fi o aplicație pe mobil ce va ajuta pe oricine să-și îmbunătățească nivelul de fitness prin antrenamente personalizate de celebrități din domeniul fitness-ului.

Frog
FROG este combinația ideală de produse alimentare delicioase, locuri noi, seri de gătit, fapte bune și mulți prieteni minunați. Și acest lucru este modul în care, credem noi, vom face lumea din jurul nostru mai frumoasă și mai gustoasă.

Gift
Rezolvăm problema de a găsi un cadou „destul de bun”, pentru diverse ocazii, în timp scurt. Tot ce avem nevoie este bugetul și răspunsurile la 5 întrebări. Nici o altă decizie necesară de la client. Vom găsi ceva tocmai potrivit și îl vom livra în termen de 2 ore.

GoodMood
GoodMood își propune să demonstreze că mâncarea sănătoasă este în egală măsură și gustoasă. Și pentru că piedica numărul unu în a mânca sănătos este lipsa timpului, îți venim în ajutor cu gustări delicioase chiar la tine la birou. GoodMood te umple cu voie bună!

Hey MĂRIE!
Asociație non-profit, Hey MĂRIE! este o comunitate care susține adulții tinerii din România în a face alegeri de viață curajoase. Printr-o revistă online, evenimente comunitare (șezători) și o rețea de „oameni resursă”, Hey MĂRIE! face accesibile povești de viață care inspiră și motivează o nouă generație de adulți care să schimbe în bine comunitățile lor. Sponsorilor și oamenilor resursă, Hey MĂRIE! le oferă contextul de a inspira cu impact. Ne responsabilizăm pentru a face follow-up tinerilor participanți la șezători și de a evalua periodic impactul comunității asupra membrilor săi.      

Iutta
Iutta e un atelier de creație de genți și accesorii ce poartă cu ele doruri și motive folclorice preluate de pe ii, semne de împlinire și de protecție din fiecare zona geografică a țării noastre. Cu Iutta ne dorim să sprijinim românescul, aducând dorurile aproape, cât mai aproape de cine suntem cu adevărat.

La Jie Boutique
La Jie Boutique Organic Cosmetics oferă doamnelor, domnișoarelor și domnilor, o îngrijire naturală, organică prin produse pentru îngrijirea acasă și tratamente pentru îngrijirea în cabinet. Rețete originale care combină consecvent învățăturile tradiționale din fitoterapie și aromaterapie cu ultimele descoperiri științifice din domeniul cosmeticii dermatologice.

No Wire Networks
No Wire Networks oferă soluții WiFi în funcție de necesitățile clienților. Clienții sunt persoane fizice sau companii care au nevoie să ofere servicii WiFi clienților lor. Dorim să acoperim cu o rețea WiFi zona centrală a Bucureștiului și a altor orașe mari din România, concomitent cu oferirea de soluții WiFi pentru diverși alți clienți.

Nollar
Nollar reprezintă un startup care îi ajută pe antreprenorii din România să îşi vândă primele produse sau servicii prin intermediul unor campanii de online marketing ​.​ ​C​osturi​le​ de implementare​ ale acestor campanii (creaţie, dezvoltare, buget media)​ sunt suportate ​de ​​Nollar, antreprenorii plătind doar un comision din vânzările generate, după încheierea unei campanii.

Online Events Shop      
One-stop-shop pentru evenimente, cum ar fi conferințe, cursuri, training-uri, forumuri și activități educaționale similare. Utilizatorii vor avea acces la toate informatiile relevante despre evenimente, inclusiv locația, prețul și agenda, și pot cumpăra bilete la un preț redus.

Open Fashion
Dorim să dezvoltăm un nou concept de retail în modă. Vrem să ajutăm fiecare fată să se simtă specială și să își creeze propriul stil: să găsească inspirație (prin comunitate, experiența magazinului, multi-sourcing), să obțină personalizare și să influențeze moda (prin platforma de designer-producător).

OrtoExtend
Doresc să construiesc o platformă online care să vină în sprijinul celor care au nevoie de aparat dentar. În același timp platforma îi va ajuta și pe medicii ortodonți să găsească noi colaborări cu cabinete stomatologice din toată țara.

Pimp My Garbage
Pimp My Garbage este un atelier de producție de mobilier de interior și exterior realizat din anvelope reciclate și alte materiale reciclabile. Mobilierul nostru este durabil, confortabil, multi-funcțional și adaptat nevoilor clienților.

PixeledSheep
Prin Augmented Reality comunicarea brandurilor se schimbă radical, devine mai amuzantă, interactivă și mai captivantă pentru consumator, oferindu-i pe lângă toate acestea o experiență memorabilă întotdeauna asociată cu brand-ul.

Play Sports
Proiectul Play Sports constă în organizarea de evenimente, turnee, campionate de sport gândite special pentru amatori. Problema pe care startup-ul meu o rezolvă este greutatea / imposibilitatea unei importante părți dintre amatorii de sporturi de a găsi alte persoane cu care să practice sportul pe care îl preferă într-un cadru organizat, cadru care le asigură și un anumit grad de competiție. Impactul pe care îl urmărim este o minte sănătoasă într-un corp sănătos pentru cât mai multe persoane. Încercăm să „atacăm” sedentarismul prin simplificarea cât mai mult posibil a procesului prin care un doritor poate practica sportul pe care îl place.

RețeteTV
Rețetetv.ro este un business de rețete video de 3 minute adresat oamenilor ocupați. Dacă în partea de conținut vreau să inspir oamenii să gătească, în partea de magazin online le ofer posibilitatea să cumpere anumite produse cu care am gătit. Te-ai săturat să te gândești ce (mai) gătești azi și când să-ți faci timp de cumpărături? Rețetetv.ro te inspiră cu video-uri scurte și îți livrează la comandă și ingredientele porționate ca să nu mai alergi tu. Vasele de cupru, folosite de regi și de bucătari celebri vor fi “coroana” produselor din shop, dar vei găsi și alte ustensile utile în bucătăria ta sau a prietenilor tăi.

România 101
Furnizor online de tururi private în România, creator de experiențe interculturale prietenoase și designer de itinerarii pentru oameni cu pasiuni puternice.

SianShoes
SianShoes vrea să schimbe paradigma consumerismului de pantofi ieftini și a modului în care ne alegem încălțămintea. Noi folosim materiale upcycled și tehnici neconvenționale, precum 3D printing, pentru a crea pantofi unici, concepuți special pentru picioarele tale: pantofii perfecți.

Skeptic Dogs
Skeptic Dogs este un studio de filme animate 2D, care creează filme, ilustrații sau logo-uri animate, pentru IMM-uri și companii care vor să se promoveze creativ. Oferim serviciu complet, de la crearea scenariului până la filmul final, cu tot cu voce, sunete și muzică. Ce ne diferențiază sunt personajele carismatice pe care le creem și grija pentru detalii.

Social Radio
LaMusique este un radio inteligent care permite caselor de discuri și curatorilor de muzica să își crească audiența și să genereze venit prin intermediul unei platforme accesibile, simple și interactive.

Uleiosul
Uleiosul – proiectul urban care trăiește verde din colectarea uleiului alimentar uzat al bucureștenilor. Uleiosul folosește doar cargo bicicleta pentru colectarea uleiului, încurajând folosirea acesteia în oraș.

Yummy Yum
Yummy Yum- „Căsuța cu bunătăți sănătoase” este acel loc special, într-adevăr ca acasă, unde se întâmplă toată magia dulce: aroma și proprietățile curative ale amestecului de miere cu semințe și fructe uscate vă vor delecta într-un amestec sănătos.

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Despre Business Model Inc.

Business Models Inc. CEE este un butic de inovare parte din rețeaua internațională alături de Țările Nordice, Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă și China. Prin consultanță și training, tehnici de gândire bazată pe design, co-creere și facilitarea conversațiilor strategice, Business Models Inc se concentrează pe rezultate concrete pentru a accelera o creștere sustenabilă și succesul viitor al organizațiilor. Metodologia este bazată pe bestseller-ul Business Model Generation scris de Alex Osterwalder și Yves Pigneur, și produs de Patrick van der Pijl.

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.