Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

250 de alergători au strâns peste 20.000 de euro pentru copiii vulnerabili

0

Sport și caritate, o combinație ideală! 250 de alergători au strâns peste 20.000 de euro pentru copiii vulnerabili

Aproape 250 de persoane s-au aliniat ieri la startul Maratonului Internațional București purtând tricourile albastre ale fundației Hope and Homes for Children România. Prin participarea lor s-au strâns peste 20.000 de euro pentru copiii aflați în programele de protecție ale HHC România.
alergatori TEAM HOPE

TEAM HOPE

Vedete, reprezentanți ai companiilor, dar și oameni obișnuiți au îmbrăcat tricourile albastre ale TEAM HOPE și au alergat la maraton, semimaraton, cursa populară sau ștafetă, pentru a asigura un viitor mai bun celor peste 8.000 de copii care se mai află încă în instituțiile statului.

„Alerg pentru a treia oară în TEAM HOPE. Îmi place să alerg, mai ales dacă acest lucru se poate transforma într-un beneficiu și pentru copiii aceștia atât de încercați de destin. Sunt parte din TEAM HOPE pentru că îmi place ce faceți”, ne-a declarat Adrian Hădean.

Dragoș Bucurenci, activist civic, jurnalist și coach de comunicare, a participat la proba de ștafetă alături de prieteni dragi: antrenoarea de fitness Cori Grămescu, fotograful Alex Gâlmeanu și avocata Ioana Banu.“Am văzut zâmbetul și bucuria de pe chipul copiilor care au participat la maraton, când și-au regăsit părinții la finalul cursei. Mi se strânge sufletul când mă gândesc la miile de copii din instituții care nu au parte de această bucurie. Câtă vreme acești copii vor mai exista acolo, noi ceilalți nu putem sta liniștiți. Mă bucur foarte tare că pot urma îndemnul HHC, de a fi eroul copiilor fără copilărie. De fapt, eroi sunt toți cei care au donat și continuă să doneze, cărora le mulțumim mult”, a spus Dragoș Bucurenci.

Este pentru a treia oară când fundația Hope and Homes for Children România participă la acest eveniment sportiv și la fiecare ediție numărul alergătorilor înscriși și al voluntarilor implicați este în creștere. De această dată, echipei TEAM HOPE i s-a adăugat și Little Team Hope, din care au făcut parte și 8 copii de la Centrul de Plasament Pinocchio din București, Sectorul 3, care au alergat la maratonul copiilor. ”Este o mare mulțumire și emoție să reușim să adunăm, de fiecare dată, atât de mulți oameni care ne sprijină să ajutăm copiii aceștia să crească într-un mediu familial. Le mulțumim celor aproape 250 de alergători și peste 50 de voluntari pentru efortul și generozitatea lor”, a spus Otto Sestak, directorul național al Hope and Homes for Children România, care a alergat și el la cursa populară.

Cauza HHC România l-a inspirat și pe Claudiu Rusu, muzicianul lansat la Vocea României, care a alergat 10,5 km la proba de ștafetă. Cu două săptămâni înainte de maraton, Claudiu a susținut și un concert caritabil alături de colega sa de la aceeași emisiune, solista Anda Dimitriu, toți banii strânși fiind donați fundației.
Angajați ai mai multor companii au alergat pentru Hope and Homes for Children România, reușind să strângă sume importante pentru copiii care au nevoie de o casă și o familie. Câțiva alergători au ieșit în evidență prin accesoriile amuzante pe care le-au purtat, de la urechi de Minnie Mouse până la cravate, mănuși și peruci colorate.

Club Moving, partenerul tradițional al fundației la maraton, a fost reprezentat de numeroși alergători, dar și de voluntari. Alături de echipa HHC, ei i-au încurajat și ajutat pe toți participanții, în cadrul unuia dintre cele mai bine organizate și vesele puncte de hidratare de pe traseu. Buna dispoziție și distracția au fost elementele cheie și la cortul Hope and Homes for Children, unde o mulțime de susținători, alergători și voluntari s-au fotografiat cu statuetele de super eroi de la Marvel Comics, aduse cu sprijinul Club Moving.
Parteneri: Hotel Radisson Blu, Club Moving.

Susținători: BRD Groupe Societe Generale, Oracle, Telekom, Corporate Office Solutions, Tentevent, Quartz Media Production.

Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, 5.700 de copii au fost scoşi din instituţii; 21.344 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 715 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1711 de copii au fost primiţi în regim de urgenţă şi 6.545 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children România. Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, 30.134 de copii au beneficiat de serviciile organizației Hope and Homes România, al cărei obiectiv este ca până în 2020 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. http://www.hhc.ro/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.