25 vorbitori, 2 zile de dezbateri și un subiect extrem de actual: reflectarea temelor religioase în mass-media contemporană

0

A doua ediție a conferinței „Mass-Media și religia: de la sacralizare la profanare” își dorește să devină o platformă deschisă de dezbateri legat de reflectarea religiei în mass-media, a mecanismelor prezente [n jurnalismul și cultura populară actuală. Cei 25 de vorbitori prezenți vor reprezenta atât puncte de vedere din diferite țări europene ( Grecia, Italia, Rusia, Norvegia, Finlanda, Slovacia, Franța, Polonia și România), cât și ale diferiților actori din domeniu (oameni de media scrisa și audio, doctoranzi in comunicare, profesori universitari, reprezentanți ai trusturilor de media ale diferitelor culte religioase).

M&R 2015 afis

Invitații speciali ai evenimentului:

Knut Lundby – De la sacralizare la profanarea relației populației scandinave cu media, religia și conflictele politice
Johanna Summiala: Mediatizarea Ritualului Mortii
Ștefan Bratosin: Mediatizarea credinței

Conferința se va încheia cu o masă rotundă la care vor participa părintele Nicolae Dascălu, director al centrului de presă Patriarhiei Române, părintele Michel Kubler, fost editor șef la revista „La croix”, Franța, Luca Niculescu, director, radio RFI, Romania, și Valentin Vîlcu, director DC News, Romania.

Conferința este organizată de ECREA Media și Religia, în cooperare cu Școala Doctorală de Științe ale Comunicării din cadrul Universității București și AFCOM (Asociația Formatorilor în Jurnalism și Comunicare) și se va desfășura la Institutul de Studii Populare, Str. Alecu Russo nr 13-19, et. 1, ap 3. Sector 2, București.

Partenerii evenimentului: Banca Transilvania, Creative Ideas, podgoria Coconi
Pentru mai multe informații:
website : http://mediaandreligion.ro/

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează