Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

25 de ani fără Zid

0

unnamed

Trenul spre libertate

Frontline Club Bucharest găzduiește vineri, 7 noiembrie, proiecția documentarului „Zug in die Freiheit”, în colaborare cu Ambasada Germaniei la Bucureşti, la 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

Proiecția va fi urmată de o dezbatere la care vor participa excelența sa ambasadorul Germaniei în România, domnul Werner Hans Lauk, jurnalistul Liviu Tofan și Laura Stancu, director Arhiva Centrală CNSAS.

„Zug in die Freiheit” („Trenul spre libertate”) urmărește desfășurarea evenimentelor începând cu 30 septembrie 1989. Aproape 4.000 de oameni se află în fața ambasadei din Praga. Toți așteaptă vești de la Hans Dietrich Genscher. Acesta este începutul unuia dintre cele mai importante evenimente din istoria germană de după război. În această seară pleacă primul tren dinspre Praga spre Germania. Pasagerii trăiesc însă momente de groază: trenul va trece prin RDG. Călătoria va rămâne de neuitat – oameni se cațără pe tren și se strecoară pe ferestre. La 6 dimineața primul tren ajunge la destinație: RFG.

Docu-drama de 90 de minute prezintă defășurarea evenimentelor din perspectiva oamenilor care au călătorit în acea noapte cu trenul, folosind materiale de arhivă, interviuri cu martori și reconstituiri.

Proiecția și dezbaterea vor avea loc la Institute, The Café, Ştirbei Vodă, 104-106 București.

Detalii aici.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.