25 de ani fără Zid

0

unnamed

Trenul spre libertate

Frontline Club Bucharest găzduiește vineri, 7 noiembrie, proiecția documentarului „Zug in die Freiheit”, în colaborare cu Ambasada Germaniei la Bucureşti, la 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

Proiecția va fi urmată de o dezbatere la care vor participa excelența sa ambasadorul Germaniei în România, domnul Werner Hans Lauk, jurnalistul Liviu Tofan și Laura Stancu, director Arhiva Centrală CNSAS.

„Zug in die Freiheit” („Trenul spre libertate”) urmărește desfășurarea evenimentelor începând cu 30 septembrie 1989. Aproape 4.000 de oameni se află în fața ambasadei din Praga. Toți așteaptă vești de la Hans Dietrich Genscher. Acesta este începutul unuia dintre cele mai importante evenimente din istoria germană de după război. În această seară pleacă primul tren dinspre Praga spre Germania. Pasagerii trăiesc însă momente de groază: trenul va trece prin RDG. Călătoria va rămâne de neuitat – oameni se cațără pe tren și se strecoară pe ferestre. La 6 dimineața primul tren ajunge la destinație: RFG.

Docu-drama de 90 de minute prezintă defășurarea evenimentelor din perspectiva oamenilor care au călătorit în acea noapte cu trenul, folosind materiale de arhivă, interviuri cu martori și reconstituiri.

Proiecția și dezbaterea vor avea loc la Institute, The Café, Ştirbei Vodă, 104-106 București.

Detalii aici.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează