24 de lucrători de tineri din Europa organizează activități în liceele din București

1

Luni, 22 februarie, 24 de lucratori de tineret din asociații non-guvernamentale din Bulgaria, Italia, Polonia, Spania, Ucraina și România au desfășurat activități de educație non-formală în 5 licee din București. Activitățile au avut ca scop creșterea încrederii în colegii de clasă și formarea de echipe, implicând un număr de peste 160 de elevi.

Cei 24 de lucrători de tineret (tineri profesori, persoane ce lucrează în asociații pentru tineret, lideri de grup) se află în București pentru o perioadă de 11 zile (17-27 februarie), în cadrul proiectului “Manage your team, increase your impact”, implementat de Asociația ASK Yourself. Scopul proiectului este creșterea capacității lucrătorilor de tineret de a coordona echipe de tineri prin utilizarea de metode non-formale de învățare. Pentru a-și dezvolta abilitățile de a manageriza o echipă, participanții au desfășurat activități în liceele: Matei Basarab, Ion Creangă, Al. I. Cuza, Virgil Madgeru și Nicolae Tonitza. Ne-am bucurat de sprijinul acestor licee ce au oferit șansa elevilor de a vedea un alt tip de educație, bazat pe implicarea activă, pe munca în echipă și reflecție personală. Lucrătorii de tinert se vor întoarce în licee, mâine, 24 februarie, pentru a aplica noi metode de conflict management și team-building.

11823005_1715404972004890_2796416031199943586_o

Asociația ASK Yourself este o organizație non-guvernamentală, înființată la începutul anului 2015 ce are ca principal scop organizarea de proiecte și activități care vizează dezvoltarea personală și profesională a tinerilor și adulților, încurajarea voluntariatului și a diversității culturale, prin utilizarea metodelor de educație nonformală. Mai mule detalii despre asociație puteți găsi pe site-ul askyourself.ro.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului. Cu un buget total de 14,7 miliarde de euro pe o perioadă de șapte ani (2014 – 2020), Erasmus+ își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor și angajabilității prin oferirea unor oportunități de educație, formare și activități de tineret sau sport. Puteți citi ai multe informații despre program pe site-ul erasmusplus.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

  1. Pingback: Proiectul “Manage your team, increase your impact” (2016) | Colegiul National Matei Basarab

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.