Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

23 iunie, Noaptea de Sânziene la Muzeul Național de Artă al României

0

Pe 23 iunie, Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” și Muzeul Național de Artă al României vă invită să petreceți noaptea magică a Sânzienelor în curtea de onoare a MNAR (Calea Victoriei nr. 49-53). Vor fi alături de noi Victor Rebengiuc, Irina Sârbu & Ethnotic Project, Liliana Iorgulescu, Mihaela Vosganian, Corul „Sound” condus de Voicu Popescu şi mulţi alţii.

În fiecare an, la vremea solstiţiului de vară, sărbătorim din vechime venirea Sânzienelor, creaturi fantastice, ursitoare protectoare ale naturii, aducătoare de rod, leac şi dragoste. Anul acesta sărbătoarea va sta sub semnul lui Brâncuși. Cu siguranță artistul a cunoscut în satul său gorjean magicul ritual al Sânzienelor, care și-a pus amprenta asupra creațiilor sale de mai târziu Astfel, pe întreg parcursul serii veți putea admira lucrări create sau inspirate de Constantin Brâncuși.

SS-NSanzienelor-2161-1
Program:

19.00 – 21.00 Vizitarea gratuită a Galeriei Naţionale a MNAR, inclusiv sala 7 – Sala Brâncuşi, deschisă vizitatorilor până la ora 21.00.

19.30 – 21.00 Brâncuşi pe înţelesul celor mici – ateliere şi jocuri pentru copii 5+ propuse de Asociaţia Da’DeCe: o mini-aventură prin muzeu, modelaj, împletit de coroniţe şi citit de poveşti româneşti. Copiii vor fi ghidaţi prin universul lui Brâncuşi din Galeria Naţională de către un artist sculptor.

19.00 – 23.00 Vizitatea expoziției Brâncuşi fotograf ce va cuprinde 12 fotografii din colecţia Universităţii de Artă şi Design din Cluj Napoca.

21.00 – 23.00:

 Sosirea alaiului Sânzienelor
 Cuvânt despre “Cuminţenia Pământului”, cu Doina Lemny, attaché de conservation la Centre Pompidou Musée National d’Art Moderne
 Concert de Ethno-Jazz cu Irina Sârbu & Ethnotic Project
 „Suflu”, coregrafie Liliana Iorgulescu, muzica Mihaela Vosganian
 Moment de poezie cu Victor Rebengiuc
 Brâncuşi în interpretarea tinerilor designeri români Alina Gurguţă şi Ellida Toma, doctorande UNArte, secţia Modă, sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Unda Popp
 Corul „Sound” condus de Voicu Popescu
 Intrarea se va face pe la poarta dinspre Ateneu, decorată cu flori de sânziene; poarta dinspre Biserica Kretzulescu va rămâne închisă.

SS-NSanzienelor-2140-1

Sponsori: Prodplast, Romcolor, Amset Prodexim, Sanador, Fundatia UTI, Bitdefender, Elicom
Parteneri: Zumtobel, Flash Group, Privileg Catering, Editura Curtea Veche, Universitatea Naţională de Arte București, Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca
Parteneri media: News.ro, Radio România Cultural

Vă aşteptăm și vă mulţumim anticipat pentru donaţia dumneavoastră: www.brancusiealmeu.ro!

Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor”
prietenii@patrimoniu-viitor.ro
https://www.facebook.com/PatrimoniuPentruViitor/

Brâncuşi e al meu. Eu donez. www.brancusiealmeu.ro

Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” ( www.patrimoniu-viitor.ro) a luat fiinţă în 2005 la iniţiativa unui grup de iubitori ai artelor şi culturii. Cunoscută anterior sub numele de Prietenii Muzeelor Minovici, Asociaţia şi-a extins activitatea pentru a cultiva respectul faţă de patrimoniul romanesc. Activitaţile asociaţiei fac cunoscute istoria, diversitatea şi importanţa patrimoniului românesc pe plan local şi în afara graniţelor ţării şi sprijină muzeele naţionale. Asociaţia se numără printre membrii organizaţiei internaţionale Europa Nostra.

Noaptea de Sânziene este in 2016 la a opta ediţie.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.