Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

23 de proiecte participă anul acesta la Swimathon București

0

Fundația Comunitară București, organizator Swimathon București, anunță cele 23 de proiecte care vor participa anul acesta la eveniment. ONG-uri sau grupuri de inițiativă din București sau Ilfov s-au înscris pe platforma www.swimathonbucuresti.ro, pentru a participa la ediția a cincea a evenimentului ce va avea loc pe 8 iulie, la bazinul Dinamo București.

Swimaton Bucuresti_1

Un comitet de selecție extern, format din foști participanți la Swimathon București,  au ales 23 de proiecte din domenii diverse, care rezolvă probleme concrete, au o comunitate activă de susținători și capacitatea de a derula o campanie de strângere de fonduri.

Cele 23 de proiecte participante sunt:

Plantăm fapte bune în România / Asociația EcoAssist

Joacă la greu pentru copii diagnosticați cu cancer / MagiCAMP

MS Kids retreat. Pentru copii cu scleroză multiplă/Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative

Antrenorii cetăţenilor puternici în faţa administraţiei/CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică

Totul începe cu primul pas! / Asociația Ana și Copiii

Învăț călătorind / Asociația Învingem Autismul

Viitorii studenți-antreprenori au nevoie de burse!/ The Entrepreneurship Academy

Înot împotriva cancerului / Asociația Little People România

Traineri cu sindrom Down pentru sportivi cu sindrom Down  / Special Olympics România

Diagnostic genetic pentru Dravet  / Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare

Colectiv înoată pentru Mihai – Apa vindecă focul! / Asociația Colectiv GTG 3010

GROW Summer Camp 2017 / Asociația Școala de Valori

Un zâmbet sănătos pentru copiii de la Concordia / Grup de inițiativă Concordia

Swim for Showers  / Asociația Carusel

Clubul de Educație Alternativă / Policy Center for Roma and Minorities

Sens pentru viață / Fundația Sense International România

15 copii în grădiniță / Asociația Rotas

Trimite România la Campionatul Mondial de Dezbateri! / Asociația Română pentru Gândire și Oratorie

Avem „chimie la apă” și înotul este „fizică aplicată”/ Centrul de Evaluare și Analize Educaționale

Caravana 07ALAPTARE  / Asociația 07ALAPTARE

Summer up! Depășim bariere! Tabăra de suport pentru părinți, frați și copii cu autism / Fundația Romanian Angel Appeal

Transport adaptat pentru acces în scaun rulant la educație și servicii / Asociația Județeană Ilfov Motivation a Sportului pentru Persoane cu Handicap

Se înoată pentru Swimathon! / Fundația Comunitară București

Următorii pași:

Înscriere înotători-fundraiseri. Fiecare proiect participant va fi reprezentat, în cadrul evenimentului Swimathon București, de cel puțin două echipe de înotători-fundraiseri. Înscrierile se fac completând formularul disponibil pe www.swimathonbucuresti.ro , până pe 30 mai 2017.

Campanie de donații. Între 8 iunie – 8 iulie va avea loc campania de donații pentru proiectele înscrise la eveniment. Donațiile se vor putea face pe site-ul evenimentului prin Mobil Pay sau transfer bancar; la sediul Fundației Comunicare București sau pe 8 iulie, la eveniment. Campania se va prelungi și după încheierea evenimentului, iar donații se vor face până cel târziu pe 31 iulie.

Swimathon București este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu proiecte din comunitatea locală, companiile şi înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează pentru favoriţii lor. La ediția din 2016, s-au strâns 303.267 lei pentru 20 proiecte, de la 1.865 de donatori. De când organizează Swimathon, Fundația Comunitară București a susținut 74 de proiecte cu 630.000 lei. 

Site-ul evenimentului: www.swimathonbucuresti.ro

Fundaţia Comunitară Bucureşti este specialistul în filantropie locală care colectează fonduri de la afaceri locale şi donatori individuali pentru a finanţa iniţiative în comunităţi. Din 2011, organizația a finanțat peste 180 de proiecte ale comunităților din București și Ilfov cu mai mult de 2 milioane de lei. Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 15 fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.fundatiacomunitarabucuresti.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.