Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

21.723 de vizitatori la Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” la Noaptea Muzeelor!

0

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa “ a participat şi în acest an la Noaptea Muzeelor, fiind gazda a 21.723 de vizitatori (copii, tineri şi adulţi), care au putut vizita gratuit expoziţia permanentă, în noua sa formulă.

Sursa: aici.

 

Vineri, 18 mai, programul „Legănaţi de Deinotherium” a primit 20 de copii cuminţi şi pasionaţi de natură să viziteze Muzeul noaptea şi să… doarmă în Sala Deinotherium-ului. Dimineaţa, am povestit ce am visat, la o ceaşcă de cacao cu lapte.

Pe lângă expoziţia permanentă, care a putut fi vizitată între orele 18.00-03.00, organizatorii au pregătit şi suprize pentru toate gusturile. Pentru că La Antipa, natura întâlneşte tehnologia vizitatorii au avut la dispoziţie, pentru prima oară într-un muzeu din România, datorită Orange, una dintre cele mai spectaculoase tehnologii: Augmented Reality. Prin intermediul acesteia, vizitatorii au putut vedea cei doi elefanţi fosili în 3D: Mammut americanum şi Deinotherium gigantissimum şi au putut interacţiona cu aceştia.

Tot pe 19 mai a fost vernisată expoziţia de origami “ Creaţii şi Creaturi din hârtie“ realizată de către Asociaţia De Origami România (ADOR), care a reunit m odelele din cele mai diverse, de la origami clasic, realizat dintr-o singură foaie, la origami modular, format din sute chiar mii de piese mai mici. Curioşii au putut admira o cobră realizată dintr-o foaie a cărei dimensiune este de 33cmx990cm sau un model format din 940 de piese. Expoziţia îşi aşteaptă vizitatorii până pe 2 iunie.

Seara a fost întregită de programul “La Antipa, în spatele uşilor închise“ care a adus o nouă conferinţă pentru părinţi şi copii “Acarienii ţestoasă – Creaturi microscopice din sol ”, prezentare susţinută de către specialistului nostru în studiul Uropodidelor – dr. Cristina Constantinescu.   Pentru ca vremea nu a fost de partea noastră, activităţile din grădina Muzeului (colectare entomologică (de insecte) nocturnă şiinterceptarea ultrasunetelor emise de lilieci) nu au mai avut locînsă la ora 23.00 ne-am ţinut de cuvânt şi am lansat spre cer lampioane din faţa Muzeului, trimiţând două mesaje spre cer: “Muzeul Antipa nu se uită uşor” şi îndemnul DaVinci Learning către voi toţi “Rămâi curios”!

Citeste mai mult: Record de vizitatori cu ocazia Nopţii Muzeelor 2012

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.