21.723 de vizitatori la Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” la Noaptea Muzeelor!

0

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa “ a participat şi în acest an la Noaptea Muzeelor, fiind gazda a 21.723 de vizitatori (copii, tineri şi adulţi), care au putut vizita gratuit expoziţia permanentă, în noua sa formulă.

Sursa: aici.

 

Vineri, 18 mai, programul „Legănaţi de Deinotherium” a primit 20 de copii cuminţi şi pasionaţi de natură să viziteze Muzeul noaptea şi să… doarmă în Sala Deinotherium-ului. Dimineaţa, am povestit ce am visat, la o ceaşcă de cacao cu lapte.

Pe lângă expoziţia permanentă, care a putut fi vizitată între orele 18.00-03.00, organizatorii au pregătit şi suprize pentru toate gusturile. Pentru că La Antipa, natura întâlneşte tehnologia vizitatorii au avut la dispoziţie, pentru prima oară într-un muzeu din România, datorită Orange, una dintre cele mai spectaculoase tehnologii: Augmented Reality. Prin intermediul acesteia, vizitatorii au putut vedea cei doi elefanţi fosili în 3D: Mammut americanum şi Deinotherium gigantissimum şi au putut interacţiona cu aceştia.

Tot pe 19 mai a fost vernisată expoziţia de origami “ Creaţii şi Creaturi din hârtie“ realizată de către Asociaţia De Origami România (ADOR), care a reunit m odelele din cele mai diverse, de la origami clasic, realizat dintr-o singură foaie, la origami modular, format din sute chiar mii de piese mai mici. Curioşii au putut admira o cobră realizată dintr-o foaie a cărei dimensiune este de 33cmx990cm sau un model format din 940 de piese. Expoziţia îşi aşteaptă vizitatorii până pe 2 iunie.

Seara a fost întregită de programul “La Antipa, în spatele uşilor închise“ care a adus o nouă conferinţă pentru părinţi şi copii “Acarienii ţestoasă – Creaturi microscopice din sol ”, prezentare susţinută de către specialistului nostru în studiul Uropodidelor – dr. Cristina Constantinescu.   Pentru ca vremea nu a fost de partea noastră, activităţile din grădina Muzeului (colectare entomologică (de insecte) nocturnă şiinterceptarea ultrasunetelor emise de lilieci) nu au mai avut locînsă la ora 23.00 ne-am ţinut de cuvânt şi am lansat spre cer lampioane din faţa Muzeului, trimiţând două mesaje spre cer: “Muzeul Antipa nu se uită uşor” şi îndemnul DaVinci Learning către voi toţi “Rămâi curios”!

Citeste mai mult: Record de vizitatori cu ocazia Nopţii Muzeelor 2012

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează