Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

2020 Astăzi: Locuințe cu consum energetic zero în 2014

0

Dezvoltatorul imobiliar Alesonor lansează Amber Gardens, primul proiect rezidențial de lux, de dimensiuni mari din Romania, care are la bază principiile designului bioclimatic și aplică standardele energetice ale unei „case pasive”.

Amber Gardens este un complex rezidențial de lux care oferă 60 de locuințe verzi de lux, individuale, concepute pentru a avea un nivel ridicat de performanță. Proiectul Amber Gardens a obtinul prima certificare “Casă Verde” din București, acordată de Romania Green Building Council (RoGBC). De asemenea, proiectul Amber Gardens este câștigător al premiului I la prestigiosul concurs “Anuala de Arhitectură București 2013”.

Amber Gardens demonstrează că adevăratul lux este verde și de înaltă calitate. Am încorporat finisaje de calitate și am creat un spațiu de locuit mai confortabil, care oferă intimitate și un mediu mai sănătos cu lumină și acustică superioare, și permite reducerea semnificativă a costurilor de energie și de întreținere.”, a spus Leonidas Anastasopoulos, Managing Partner Alesonor.

Analiza realizată de Romania Green Building Council confirmă că proiectul dezvoltatorului Alesonor, Amber Gardens, demonstrează că astăzi pot fi atinse cele mai ambițioase obiective ale directivei de Eficiență energetică a Uniunii Europene pentru 2020: consum energetic egal cu zero, respectând în același timp principii suplimentare, esențiale pentru clădirile verzi.”, a declarat Steven Borncamp, CEO Romania Green Building Council.

Vila 1_CURTE

Pentru a atinge standarde de eficiență energetică ale unei „case pasive”, în cadrul Amber Gardens sunt implementate următoarele principii:

–         o cât mai bună izolație cu un minim de punți termice sau deloc

–         aport de căldura din energie solară și surse de căldură interne

–         un nivel excelent de etanșeitate

–         o bună calitate a aerului interior, furnizat de un sistem de ventilație mecanică cu o recuperare optimă de căldură

În plus, Amber Gardens are la bază principiile designului bioclimatic, luând în considerare variabile precum: orientarea, direcția vântului,  vegetația din jurul clădirilor.

ÎN CIFRE:

  • Proiectul rezidențial va cuprinde 60 de locuințe verzi de lux, care vor fi dezvoltate pe parcursul a 3 ani în zona Otopeni – Tunari, lângă de pădure. În luna noiembrie 2014 au fost finalizate 6 locuințe dintre care 4 sunt deja vândute.
  • Investiția într-o locuință verde de lux Amber Gardens începe de la 230.000 EUR + TVA (pentru o locuință cu o siprafață de aprox. 250 mp și un teren de aprox. 650 m2), o investiție în calitate, confort și eficiență energetică pe termen lung.
  • Per total, consumul energetic ai unei locuințe Amber Gardens este de 32,3 Kwh/m²/an, comparativ cu locuințele care au primit un certificat de performanță energetică clasa C (325 Kwh/m²/an), clasa A (150 Kwh/m²/an) sau cele care se califică pentru o ipotecă verde (90 Kwh/m²/an).
  • Locuințele Amber Gardens consumă cu 90% mai puțină energie față de o locuință clasa C și de 5 ori mai puțin decât o locuință clasa A. Costul anual al energiei folosite este aprox. 630 de euro. Locuințele certificate la nivel de performanță energetică C ajung la cheltuieli de 3.889 euro pe an, cele cu un nivel de performanță A – 1857 euro, iar casele care se califică pentru o ipotecă verde, 939 euro pe an.

Vila 1_INTERIOR 3 FINAL

Despre Alesonor

Proiectul Amber Gardens (www.ambergardens.ro) este devoltat de compania Alesonor și este câștigătorul prestigiosului premiu (Annual Architectural Award 2013). De asemenea, acest proiect a obținut prima certificare Casă Verde din București, acordată de Romania Green Building Council (RoGBC).

Alesonor este o companie de dezvoltare imobiliară, înființată în Romania în anul 2003. Obiectivul companiei este dezvoltarea proiectelor rezidențiale, comerciale și industriale în Romania, oferind clienților soluții de calitate care îndeplinesc toate condițiile necesare. Din 2003, Alesonor s-a angajat să ofere design exclusivist, soluții tehnologice inovatoare și servicii post-vanzare premium. Aceasta reprezintă încercarea continuă a companiei de a aduce îmbunătățiri în toate aspectele vieții de zi cu zi în ceea ce privește mediul și ambianța pentru cei care locuiesc în clădirile dezvoltate.

Despre Romania Green Building Council (RoGBC)

Consiliul Român pentru Clădiri Verzi este o asociaţie non-profit, apolitică al cărei scop este crearea unor condiţii de piaţă, educaţie și legislaţie necesare pentru promovarea construcţiilor de înaltă performanţă care sunt atât sustenabile, cât și profitabile.

RoGBC depune eforturi pentru a construi un model de dezvoltare exemplar pentru regiune, urmărind ca mediul construit să nu pună în pericol generaţiile viitoare, ci să fie o sursă de siguranţă, confort, inovaţie si noi oportunităţi economice.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.