Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

2015 – Anul Ecoturismului în Delta Dunării

0

Asociația “Ivan Patzaichin – Mila 23” a prezentat  la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, unul dintre cele mai ample și îndrăznețe proiecte de dezvoltare durabilă și infrastructură pentru ecoturism realizate în beneficiul comunităților din Delta Dunării.

“Am fost și râmân foarte legat de Delta Dunării, locul în care m-am născut, am învățat să vâslesc și care mi-a format respectul pentru oameni și natură. Construim proiectele întotdeauna împreuna cu localnicii, ajutându-le să-și identifice cele mai bune soluții de dezvoltare a economiei locale. Îmi doresc ca prin proiectele Asociației “Ivan Patzaichin – Mila 23” să ajutăm Delta să devină, cât mai curând, regina ecoturismului din Europa.”  a spus Ivan Patzaichin.

1013778_734771876576172_3777310096487477993_n

Primul pachet integrat de ecoturism din Deltă va fi disponibil din primăvară în triunghiul Crișan-Caraorman-Mila 23. Turiștii vor beneficia de prima zonă amenajată pentru birdwatching din România (la Sanctuarul Păsărilor – Caraorman) și vor putea descoperi spectacolul gastronomiei locale în traseul culinar “Pește ca la Mila 23”. Centrul de Ecoturism Rowmania Crișan va oferi trasee de 3-5 zile cu canotcile pentru vizitarea triunghiului ecoturismului.

Triunghiul Crișan + Caraorman + Mila 23 va deveni nucleul unei destinații ecoturistice cu marcă proprie ce promovează produse și servicii locale și tradiții culturale. De asemenea, proiectul își propune să definească o identitate comună a zonei din perimetrul acestor localități, primul pas în obținerea acreditării de destinație ecoturistică. În cadrul proiectului, a fost constituit Parteneriatul pentru dezvoltarea și promovarea destinației turistice Eco-Delta Dunării, format din operatori turistici locali și reprezentanți ai comunității.

Proiectul “Crișan + Caraorman + Mila 23 – Ecoturism pentru viitor” include următoarele activități:

•             Construirea de facilități pentru birdwatching la Sanctuarul păsărilor de la Caraorman;

•             Construirea de infrastructură de informare și orientare turistică la Crișan

•             “Ecoturism la școală” – pachet educațional pentru elevii din cele 3 localități (biodiversitate, turism responsabil, tradiții locale, valori eco)

•             Training de ecoturism pentru operatorii de pensiuni

•             Traseul culinar în gospodării pescărești “Pește ca la Mila 23”,

•             Punct de informare privind ecoturismul din Delta Dunării la Muzeul Național al Satului, dotat cu insule pentru cuibărit pe Lacul Herăstrău, care pot fi vizitate cu lotci din Deltă, disponibile publicului pentru o experiență directă.

•             Definirea identității de marketing a triunghiului Crișan – Caraorman – Mila 23

Proiectul Crișan + Caraorman + Mila 23: Ecoturism pentru viitor este finanțat cu suma de 142.909,02 Euro prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, și deși este localizat în principal în triunghiul Crișan – Caraorman – Mila 23, activitățile pe care le propune pot reprezenta soluții de dezvoltare durabilă pentru întreaga Deltă.

Proiectul este realizat de Asociația “Ivan Patzaichin – Mila 23” în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română (SOR), și se bucură de sprijinul unor parteneri strategici relevanți: Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, Primăria Crișan, Asociația de Ecoturism din România.

www.ecoturism.ecodeltadunarii.ro; www.facebook.com/ecodeltadunarii

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.