200 de adulți au învățat cum să fie părinți, la București

0

Peste 200 de părinți dornici să afle cum pot construi o relație frumoasă cu copiii lor, devenindu-le cei mai buni prieteni, au participat sâmbătă 16 aprilie la conferința ”Ai copil. Învață să fii părinte!” organizată la București de Asociația Părinților Isteți și Fundația Varlaam Mitropolitul în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Adriana Titieni, moderatoarea conferintei, le-a urat părinților ”bun venit” la ora 10.00, iar Cristina Neguț, trainer specializat în comunicarea prin metoda ESPERE, a deschis seria de module pentru părinți. Ea le-a vorbit participantilor despre o nouă aritmetică emoțională, convingându-i că 1+1=3 și arătându-le un nou mod de a vedea relația cu copiii lor. Prima sesiune de comunicări a fost încheiată de Monica Reu, trainer specializat în comunicarea nonviolentă, care a discutat cu părinții despre pașii pe care îi pot face pentru a comunica nonviolent. Le-a explicat cum să observe faptele, să recunoscă sentimentele și nevoile din spatele lor și să formuleze cerințe clare.

Cea de-a doua parte a conferinței a fost deschisă de Prof. Dr. Sorin Mihalache, care le-a prezentat participanților dovezi puternice ale efectelor pe care emoțiile le au asupra sănătății fizice, emoționale și spirituale ale copiilor. Atenția a fost îndreptată apoi către nevoia de a-i proteja pe copii de părțile “rele” ale Internetului. Sanda Foamete, reprezentatul firmei Microsoft, le-a arătat părinților cât de expuși sunt copiii la conținuturi nepotrivite în mediul online și a oferit câteva soluții pentru a-i feri de pericolele Internetului. Fără a uita de importanța unei alimentații sănătoase, conferința “Ai Copil” l-a avut invitat pe Prof. univ. dr. Pavel Chirilă, care a vorbit despre câteva dintre greșelile alimentare majore pe care le facem și de care adesea nu ne dăm seama, și a oferit alternative pentru un stil alimentar echilibrat. Sesiunea de comunicări a fost încheiată de psihologul Diana Stănculeanu, de la care părinții au aflat ce pot face pentru a crește copii autonomi, descurcăreți și siguri pe ei.

Părinții care au participat la conferințele ”Ai Copil.” s-au declarat impresionați de subiectele abordate. 47% dintre participanți au recunoscut că acestea au avut un impact foarte puternic asupra lor, conform unui studiu realizat la finalul conferinței pe un eșantion format din 101 participanți. Părinții au propus chiar teme de interes pentru ei, de care organizatorii vor ține cont pentru conferințele pe care le vor organiza în toamna acestui an. Mulțumită caracterului interactiv al sesiunilor, mulți părinți au găsit răspunsuri la întrebări punctuale pe care le aveau legate de educația copiilor lor.

Participanții la eveniment au avut parte și de vizita Ministrului Educației, Cercetării,Tineretului și Sportului, Daniel Funeriu, care și-a exprimat susținerea pentru conferințele Ai Copil.

În paralel cu sesiunea de comunicări au fost organizate și activități pentru copiii participanților la conferință. Aproximativ 50 de copii cu vârste între 5 și 11 ani s-au împrietenit, s-au amuzat și s-au jucat la Atelierul de Creativitate și la Atelierul Mindlab.

Conferința de la București a fost organizată de cele două ONG-uri în cadrul proiectului “Ai Copil.”, după ce prima conferință din serie a avut loc la Iași, pe 2 aprilie.

Mai multe amănunte despre proiect se găsesc pe www.aicopil.ro, unde se vor actualiza permanent informațiile despre noile acțiuni de școală a părinților marca „Ai copil”.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează