Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

200 de adulți au învățat cum să fie părinți, la București

0

Peste 200 de părinți dornici să afle cum pot construi o relație frumoasă cu copiii lor, devenindu-le cei mai buni prieteni, au participat sâmbătă 16 aprilie la conferința ”Ai copil. Învață să fii părinte!” organizată la București de Asociația Părinților Isteți și Fundația Varlaam Mitropolitul în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Adriana Titieni, moderatoarea conferintei, le-a urat părinților ”bun venit” la ora 10.00, iar Cristina Neguț, trainer specializat în comunicarea prin metoda ESPERE, a deschis seria de module pentru părinți. Ea le-a vorbit participantilor despre o nouă aritmetică emoțională, convingându-i că 1+1=3 și arătându-le un nou mod de a vedea relația cu copiii lor. Prima sesiune de comunicări a fost încheiată de Monica Reu, trainer specializat în comunicarea nonviolentă, care a discutat cu părinții despre pașii pe care îi pot face pentru a comunica nonviolent. Le-a explicat cum să observe faptele, să recunoscă sentimentele și nevoile din spatele lor și să formuleze cerințe clare.

Cea de-a doua parte a conferinței a fost deschisă de Prof. Dr. Sorin Mihalache, care le-a prezentat participanților dovezi puternice ale efectelor pe care emoțiile le au asupra sănătății fizice, emoționale și spirituale ale copiilor. Atenția a fost îndreptată apoi către nevoia de a-i proteja pe copii de părțile “rele” ale Internetului. Sanda Foamete, reprezentatul firmei Microsoft, le-a arătat părinților cât de expuși sunt copiii la conținuturi nepotrivite în mediul online și a oferit câteva soluții pentru a-i feri de pericolele Internetului. Fără a uita de importanța unei alimentații sănătoase, conferința “Ai Copil” l-a avut invitat pe Prof. univ. dr. Pavel Chirilă, care a vorbit despre câteva dintre greșelile alimentare majore pe care le facem și de care adesea nu ne dăm seama, și a oferit alternative pentru un stil alimentar echilibrat. Sesiunea de comunicări a fost încheiată de psihologul Diana Stănculeanu, de la care părinții au aflat ce pot face pentru a crește copii autonomi, descurcăreți și siguri pe ei.

Părinții care au participat la conferințele ”Ai Copil.” s-au declarat impresionați de subiectele abordate. 47% dintre participanți au recunoscut că acestea au avut un impact foarte puternic asupra lor, conform unui studiu realizat la finalul conferinței pe un eșantion format din 101 participanți. Părinții au propus chiar teme de interes pentru ei, de care organizatorii vor ține cont pentru conferințele pe care le vor organiza în toamna acestui an. Mulțumită caracterului interactiv al sesiunilor, mulți părinți au găsit răspunsuri la întrebări punctuale pe care le aveau legate de educația copiilor lor.

Participanții la eveniment au avut parte și de vizita Ministrului Educației, Cercetării,Tineretului și Sportului, Daniel Funeriu, care și-a exprimat susținerea pentru conferințele Ai Copil.

În paralel cu sesiunea de comunicări au fost organizate și activități pentru copiii participanților la conferință. Aproximativ 50 de copii cu vârste între 5 și 11 ani s-au împrietenit, s-au amuzat și s-au jucat la Atelierul de Creativitate și la Atelierul Mindlab.

Conferința de la București a fost organizată de cele două ONG-uri în cadrul proiectului “Ai Copil.”, după ce prima conferință din serie a avut loc la Iași, pe 2 aprilie.

Mai multe amănunte despre proiect se găsesc pe www.aicopil.ro, unde se vor actualiza permanent informațiile despre noile acțiuni de școală a părinților marca „Ai copil”.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.