Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

20 de liceeni au reuşit să strângă în patru luni mai mult de 30.000 lei

1

Echipa de 20 de liceeni a YouthBank București a încheiat etapa de atragere de fonduri, desfășurată în perioada octombrie 2012 – februarie 2013 și anunță un fond de 30.000 lei destinat finanțării proiectelor cu impact în comunitate ale liceenilor.  

YouthBank este un program de educaţie non-formală și antreprenoriat social, coordonat în București de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC) și implementat în parteneriat cu Fundația Comunitară București.

YB - macheta

Cei 20 de liceeni ai echipei YouthBank București au reușit să mobilizeze pe parcursul a patru luni resurse din comunitate în valoare de mai mult de 30.000 lei. Primul mecanism pe care aceștia l-au pus în practică a fost o campanie de vânzare de felicitări de sărbători, în special către companii. Următoarele patru mecanisme au fost evenimente plănuite din octombrie și organizate de către aceștia pe parcursul lunilor ianuarie și februarie: o petrecere tematică, un meci demonstrativ de baschet la care au luat parte numeroase persoane publice din zona sportului, o licitație de experiențe și două reprezentații la Teatrul de Comedie jucate pentru YouthBank. Fondurile realizate în urma acestor evenimente au venit fie doar din vânzarea de bilete, fie din bilete și din donații la fața locului.

Cred că secretul din spatele acestei reușite a constat în munca în echipă și în pasiunea cu care am organizat fiecare acțiune, de asemenea optimismul și probabil doza de naivitate specifică nouă ne-au ajutat, dându-ne curaj. Din spectatori am devenit protagoniștii propriilor noastre idei. Dincolo de aceste inițiative, a fost dorința de a le oferi posibilitatea tinerilor, liceenilor, să își pună în aplicare proiectele, este de părere Sara Vasile, membru pentru al doilea an al echipei YouthBank București.

 Echipa.YouthBank.Bucuresti

În această ediție, programul este susținut și de Romanian Business Leaders. Dana Bulat, Managing Director United Media și membru al clubului Romanian Business Leaders a declarat despre YouthBank:

Ca antreprenor în industria media cunosc puterea tinerilor de a transforma prin idei creative mediul în care lucrează. Știu că au multe de spus și de realizat și cred în capacitatea lor de a genera procese de schimbare. De aceea, consider necesară susținerea și încurajarea lor, în special prin intermediul finanțărilor de proiecte. Antreprenoriatul social este o modalitate care îi poate determina să-și transforme planurile în acțiuni concrete, de viitor, cu puternic impact local, și, cine știe, poate național”.

 

În continuare, echipa YouthBank Bucuresti se pregătește pentru a selecționa proiectele pe care le vor finanța în acest an. Aplicațiile cu ideile de proiecte ale liceenilor din sectoarele 1 și 2 pot fi trimise până la data de 8 martie 2013 pe adresa bucuresti@youthbank.ro.

Mai multe detalii despre concursul de finanțare YouthBank găsiți pe site-ul programului: www.youthbank.ro/bucuresti.

 

În București, programul a oferit sub formă de finanțare în primele 3 ediții 19.500 euro pentru susținerea a 31 de proiecte inițiate și implementate de către liceenii din București.  Peste 40 de liceeni au făcut parte din echipa YB până în prezent, iar peste 100 de tineri au făcut parte din echipele proiectelor susținute.

Premiat la Gala Premiilor în Educație (Cel mai bun proiect educațional, 2010), Gala Societății Civile (Proiecte de tineret – 2011 și Comportament Civic și Participare Publică – 2012), Gala Voluntariatului (Cel mai bun proiect de voluntariat în domeniul tineret, 2011), programul YouthBank este o excelentă școală de dezvoltare personală pentru tineri.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.