Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

20 de ani de experiența britanică în sprijinul șomerilor din România

0

Programul de dezvoltare personală GOALS,

20 de ani de experiența britanică în sprijinul șomerilor din România.

Proiectul “Parteneriat pentru Ocupare în regiunile București-Ilfov, Nord-Est și Sud-Est”, implementat de Fundația Motivation România, se distinge, în multitudinea de proiecte similare, prin programul de dezvoltare personală, adus pentru prima oară în țara noastră de partenerul Goals CIC UK din Marea Britanie.

IMG_0344

Specialiștii din cadrul proiectului “Parteneriat pentru Ocupare în regiunile București-Ilfov, Nord-Est și Sud-Est”, au avut o serie de întâlniri cu reprezentanții Goals CIC UK, întâlniri menite să asigure transferul de experiență de către aceștia din urmă către Fundația Motivation România, inițiatorul proiectului.

Anterior introducerii în România, programul de dezvoltare personală a fost implementat cu succes în Marea Britanie, peste 150.000 de persoane (șomeri de lungă durată, persoane care au părăsit timpuriu școala, persoane care au fost private de libertate etc.) beneficiind de avantajele sale.

Cei doi piloni care stau la baza acestui program, au în vedere, în egală măsură, asumarea responsabilității pentru propriul succes și cladirea stimei de sine, precum și  încrederea în capacitatea proprie de a reuși.

Totodată, programul de dezvoltare personală aduce în prim plan o tematică diversă și direct aplicată pentru a răspunde cerințelor grupului țintă. Accentul este pus pe înlocuirea obiceiurilor nesănătoase cu cele sănătoase (în plan personal, dar și profesional), impactul pozitiv sau negativ al atitudinii celor din jur și al evenimentelor din viața fiecăruia, obstacole în găsirea și păstrarea unui loc de muncă, modul de a reacționa la diverse provocări din viața de zi cu zi. Nu în ultimul rând, sunt atinse subiecte precum asumarea responsabilității pentru deciziile luate, conștientizarea nivelului de răspundere, identificarea calităților și abilităților care intervin în procesul de integrare pe piața muncii.

În viziunea britanicilor de la Goals CIC UK, atingerea succesului în plan personal și profesional se poate realiza în 10 etape. Prima etapă se referă la gestionarea situațiilor problematice din trecut și a sentimentelor de factura negativă. Odată conștientizată și depășita această etapă, programul se concentrează asupra comunicării pozitive cu propria persoană pentru creșterea nivelului de stimă de sine, conștientizarea calităților și identificarea rolului acestora în obținerea unui loc de muncă, precum și asupra clarificării viziunii și a valorilor individuale.

Programul de dezvoltare personală susține, în continuare, stabilirea unui ghid care să cuprindă obiectivele personale și/sau profesionale, mecanismul prin care se pot atinge aceste obiective, o serie de modalități de auto-motivare, definirea zonei de confort și gestionarea sentimentului de teamă, gestionarea răspunsurilor negative la un interviu, păstrarea gradului de motivație pentru găsirea unui loc de muncă. În cea de-a zecea etapă, succesul este concretizat prin îndeplinirea obiectivelor și impactul pozitiv pe care acest lucru îl are asupra stimei de sine, încrederii în propria persoană și asupra reușitelor profesionale și personale

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.