2 aprilie, Ziua Internațională a Conștientizării Autismului

1

 

Apropie-te de copiii cu autism.

Ei nu o pot face!

Echipa asociației Împreună Pas cu Pas vă invită pe data de 2 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Conștientizării Autismului, să fiți alături de copiii cu autism care beneficiază de programul “Împreună la școală!”, în AFI Palace Cotroceni (Bucuresti), în zona patinoarului, între orele 14.00-16.00.

DSC_4572Vizitatorii mall-ului sunt așteptați să interacționeze cu copiii cu autism și să discute cu specialiștii despre această tulburare. Ei vor primi materiale de informare și vor putea contribui la îmbunătățirea calității vieții copiilor cu autism prin achiziționarea obiectelor decorative realizate de aceștia în cadrul art-terapiei.

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului ne oferă ocazia să informăm publicul larg cu privire la ce este autismul și cum se poate trăi cu el, crescând astfel gradul de implicare socială în ceea ce privește copiii cu autism. Dorim ca părinții să fie pregătiți să recunoască simptomele acestei tulburări și să înceapă terapia pentru cei mici cât mai devreme, astfel încât șansele de recuperare să fie mari. Totodată, ne dorim ca oamenii să cunoască nevoile copiilor cu autism și ale familiilor acestora și problemele cu care se confruntă în ceea ce privește integrarea în școli și în societate. Oamenii trebuie să își schimbe percepţia şi atitudinea privitoare la copiii afectați de această tulburare severă de dezvoltare.”, a afirmat Nicoleta Burlacu, Președintele asociației Împreună Pas cu Pas.

Prin programul psihoeducațional Împreună la școală dorim să le oferim copiilor cu autism șansa unei integrări sociale și școlare, prin creșterea abilităților sociale, a independenței și autonomiei. Acest program are ca structură programa şcolară, adaptând metodele şi tehnicile educaţionale în funcţie de dificultăţile psihologice cu care se confruntă copiii cu autism.”, a adăugat Nicoleta Burlacu.

Autismul este caracterizat printr-o deteriorare severe în diferite domenii de dezvoltare: socio-emoțional, cognitiv-aptitudinal, limbaj și comunicare, comportamental. Scopul asociaţiei Împreună Pas cu Pas îl constituie promovarea intereselor şi sprijinirea copiilor cu dizabilităţi, tulburări şi nevoi de ordin psihologic, precum şi promovarea metodelor şi terapiilor psiho-comportamentale de recuperare şi menţinere a sănătăţii mentale şi a echilibrului psihologic.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

  1. avatar

    Din pacate ieri cei din administratia AFI PALACE nu stiau de niciun eveniment in gen si i-am cautat de copiii astia frumosi o jumatate de ora in van::((
    Unde vor mai avea actiuni in gen si de unde le putem achizitiona obiectele create de ei cu ajutorul ART- terapiei.
    Merci

Comentează