Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

2 aprilie, Ziua Internațională a Conștientizării Autismului

1

 

Apropie-te de copiii cu autism.

Ei nu o pot face!

Echipa asociației Împreună Pas cu Pas vă invită pe data de 2 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Conștientizării Autismului, să fiți alături de copiii cu autism care beneficiază de programul “Împreună la școală!”, în AFI Palace Cotroceni (Bucuresti), în zona patinoarului, între orele 14.00-16.00.

DSC_4572Vizitatorii mall-ului sunt așteptați să interacționeze cu copiii cu autism și să discute cu specialiștii despre această tulburare. Ei vor primi materiale de informare și vor putea contribui la îmbunătățirea calității vieții copiilor cu autism prin achiziționarea obiectelor decorative realizate de aceștia în cadrul art-terapiei.

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului ne oferă ocazia să informăm publicul larg cu privire la ce este autismul și cum se poate trăi cu el, crescând astfel gradul de implicare socială în ceea ce privește copiii cu autism. Dorim ca părinții să fie pregătiți să recunoască simptomele acestei tulburări și să înceapă terapia pentru cei mici cât mai devreme, astfel încât șansele de recuperare să fie mari. Totodată, ne dorim ca oamenii să cunoască nevoile copiilor cu autism și ale familiilor acestora și problemele cu care se confruntă în ceea ce privește integrarea în școli și în societate. Oamenii trebuie să își schimbe percepţia şi atitudinea privitoare la copiii afectați de această tulburare severă de dezvoltare.”, a afirmat Nicoleta Burlacu, Președintele asociației Împreună Pas cu Pas.

Prin programul psihoeducațional Împreună la școală dorim să le oferim copiilor cu autism șansa unei integrări sociale și școlare, prin creșterea abilităților sociale, a independenței și autonomiei. Acest program are ca structură programa şcolară, adaptând metodele şi tehnicile educaţionale în funcţie de dificultăţile psihologice cu care se confruntă copiii cu autism.”, a adăugat Nicoleta Burlacu.

Autismul este caracterizat printr-o deteriorare severe în diferite domenii de dezvoltare: socio-emoțional, cognitiv-aptitudinal, limbaj și comunicare, comportamental. Scopul asociaţiei Împreună Pas cu Pas îl constituie promovarea intereselor şi sprijinirea copiilor cu dizabilităţi, tulburări şi nevoi de ordin psihologic, precum şi promovarea metodelor şi terapiilor psiho-comportamentale de recuperare şi menţinere a sănătăţii mentale şi a echilibrului psihologic.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    Din pacate ieri cei din administratia AFI PALACE nu stiau de niciun eveniment in gen si i-am cautat de copiii astia frumosi o jumatate de ora in van::((
    Unde vor mai avea actiuni in gen si de unde le putem achizitiona obiectele create de ei cu ajutorul ART- terapiei.
    Merci

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.