2/3 Galeria prezintă proiectul fotografic colaborativ „Suprapuneri”

0

2/3 Galeria vernisează pe 29 septembrie 2022, începând cu ora 19.00, expoziția Suprapuneri” un proiect colaborativ inițiat, coordonat și curatoriat de artistul vizual Răzvan Neagoe.

Evenimentul va avea loc la 2/3 Galeria din Strada Franceză nr. 4, iar proiectul va putea fi vizitat până pe 21 octombrie în același spațiu. Vernisajul va fi al treilea dintr-o serie de patru vernisaje successive marcând patru expoziții distincte în patru spații de artă ale Bucurestiului.

Suprapuneri” pornește de la premise unui experiment care are în central lui tehnica dublei expuneri: un fotograf este invitat să “consume” un film prestabilit, pe care să îl trimită mai departe altui fotograf, care să construiască compozițional peste filmul expus cu imaginile latente ale primului. Acest experiment s-a derulat pe o perioadăde 3 luni, pelicula fotografică corespondând între spații și locații diverse ca Spania, Marea Britanie sau variile regiuni ale României. Actul artistic propus în proiectu lSuprapuneri” reprezintă o meditație despre identificarea unei comunități în care fotografia pe film este încă centrală ca demers sau despre felul în care, artiști atât de diferiți pot colabora pentru a evidenția posibilitățile specifice ale așa zisului desen-cu-lumină.

Pornind de la idea că fotografia este locul de întâlnire al unor concepte cu realul, am gândit o serie de dialoguri / convorbiri între artiști, ghidate de tehnica fotografică în sine. Experimentul de acest tip oferă o perspectivă diferită asupra propriilor teme și căutări prin juxtapunerea cu cele ale celorlalți artiști implicați în proiect, formulând în felul acesta viziuni noi asupra unor teme vechi sau déjà explorate de fiecare până în acest moment. Acesta poate fi punctul în care iau naștere alte concepte și alte reprezentări.” zvan Neagoe – artist vizual și inițiator proiect

Suprapunerieste o expoziție colaborativă între artiștii: Răzvan Neagoe, Mircea Modreanu, Horațiu Lipot, Claudia Retegan, Andreea Elena Teleagă, Ștefan Dinu, Irina Dora Dumitrașcu, Alexandru Maxim, Sabina Suru, Mihai Zgondoiu, Mircea Sorin Albuțiu, Justinian Scărlătescu, Andrei Fărcășanu, Olimpiu Bandalac și Sandu-MileaLucian.

Suprapuneri” este o expoziție experiment din multiple puncte de vedere, iar faptul că aceasta va avea loc în patru locații, luând înfățișări distincte, lucrările fiind diferite de la o galerie la alta, plasează proiectul într-o sferă experimentală elaborând asupra multiplicității și complexității expoziționale. Un alt aspect la fel de interesant provine din demersul colaborativ, singularitatea autoricească fiind înlocuită de un dublu co-autoriat pentru fiecare lucrare. Claudia ReteganFondator 2/3 Galeria

ExpozițiaSuprapuneriva avea loc în următoarele locații:

  • E T A J artist-run space / Str. George Enescunr. 43, București / perioada 27.09.2022 – 01.10.2022
  • Atelier 030202 / Str. SfântaVinerinr. 11, București / perioada28.09.2022 – 16.10.2022
  • 2/3 galeria / Str. Francezănr. 4, București / perioada29/9/2022 – 21/10/2022
  • Carol 53 / B-dul Carol I, nr. 53, București / perioada30.09.2022 – 10.10.2022

În perioada 30 septembrie – 02 octombrie 2022, toate spațiile care vor expune Suprapuneri vor face parte din programul Noptea Albă a Galeriilor 2022.

Despre co-autori

Cei implicați în proiect fac parte din medii sau diferite practici artistice. Ei performează cu success în

Activitatea lor profesională. De asemenea aceștia iau în considerare două tipuri de realități, experiența personală și experiența profesională ce coexistă fără a se anula una pe celalaltă, experiențe pe care le recompun la scara artistică în cadrul acestor luni. Întâlnirea” dintre aceștia s-a produs, în marea majoritate a timpului, online. Contextul social actual nu a afectat în niciun fel demersul artistic, din contră, s-au recreat spații, s-au reinventat itinerarii și formate/cadre fotografice. Imaginile rezultate recreează, la o scară mică, o călătorie prin intermediul nostru, al celor participanți în ineditul experiment.

Vernisareava fi acompaniată de o degustare de vinuri oferită de Crama AVINCIS.

Expoziție susținută de către Banca Transilvania.

Parteneri 2/3 Galeria:

Despre 2/3 Galeria:

2/3 Galeria este o galerie tânără de artă, fondată în București, ce își propune să promoveze arta contemporană, punând accentual pe fotografie. Spațiul expozițional a fost deschis pe 10 iunie 2021 la București.

Putețiurmăriactivitatea 2/3 Galeria pe:

2pe3GALERIA 2pe3galeria

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.