1880 de ani de la prima atestare documentara! La multi ani, Rosia Montana!

0

Duminică, 6 februarie 2011, se împlinesc 1880 de ani de la prima atestare documentară a localităţii Alburnus Maior, numele roman al Roşiei Montane. Astfel, roşienii reprezintă cea mai veche comunitate din România.

Evenimentul este marcat cum se cuvine, cu prezentări istorice, dezbateri, proiecţii de film, concerte şi expoziţii de fotografie în mai mult de zece oraşe din România şi străinătate.

Ziua Roşiei Montane în Bucureşti începe cu Marşul Roşiei Montane, ce se va desfăşura de la ora 13:30 pe traseul Piaţa Roma (Lipscani) – Piaţa Universităţii – Piaţa Romană – Muzeul Ţăranului Român.

Evenimentul de la Clubul Ţăranului, aflat în incinta Muzeului Tăranului Român, începe la ora 16 cu o prezentare istorică a Roşiei Montane realizată de Asociaţia Studenţilor la Istorie, urmată de proiecţia filmelor Noul Eldorado şi Alethea. Urmează vernisajul expoziţiei Roşia Montană – Ieri şi Azi, cu fotografii de arhivă şi actuale, realizat cu ajutorul Asociaţiei Heritage. Spre seară, mare-concert-mare cu the dAda şi Partizaaan !

Partenerii media ai evenimentului sunt Zile şi Nopţi , Kamikaze, Şapte Seri , TimeOut , BestMusic , Metropotam , Metalhead , Rockon.

Mai multe informatii aici.


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează