Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

180 de companii participă la Angajatori de TOP. 3 noi ediții ale celui mai mare târg de joburi

0

Toamna aceasta, cel mai mare eveniment de carieră din România, Angajatori de TOP revine cu trei ediții în Timișoara, București și online, la nivel național:

  • Angajatori de TOP Timişoara: 13-14 octombrie, Centrul Regional de Afaceri Timișoara

  • Angajatori de TOP Bucureşti: 20-21 octombrie, Sala Palatului

  • Angajatori de TOP Virtual: 30 octombrie – 12 noiembrie, pe hipo.ro

img3

În ultimii doi ani, piața forței de muncă este în continuă creștere, procentul angajatorilor care anunță planuri masive de recrutare a atins pragul de 84%, o crește cu peste zece procente comparativ cu 2016 conform studiului Piata forței de muncă în 2017 realizat de portalul de carieră Hipo.ro. Anul 2017  este probabil cel mai optimist an de până acum în ceea ce privește piața forței de muncă, iar târgul de carieră Angajatori de TOP vine să confirme acest lucru prin numărul de angajatori prezenți în cadrul celor 3 ediții.

Organizat de Catalyst Solutions de 2 ori pe an, primăvara și toamna, evenimentul Angajatori de TOP este definit de 11 ani de tradiție, fiind cel mai mare târg de joburi din România. În cadrul Angajatori de TOP participă peste 180 de companii, iar peste 30 000 de candidați în căutarea unui loc de muncă sunt prezenți în fiecare an la edițiile din Timișoara și București. Evenimentul conține și o serie de sesiuni de dezvoltare profesională și personală, având loc peste 60 de conferințe și workshop-uri, susținute de peste 100 de manageri și specialiști.

“În această toamnă remarcăm o intensificare a nevoilor de recrutare, atât pentru recrutarea de profesioniști cu experiența (mid și senior level), pentru poziții entry-level, dar și pentru programele de internship și trainee pe care companiile le au deschise în următoarea perioadă. Ce observăm specific pentru această toamnă este dificultatea pe care companiile o întampină în a-și acoperi nevoile de recrutare. Dacă facem o comparație cu anii de dinainte de criza economică, observăm că recrutarea este mult mai dificilă acum decât în 2008” a declarat Dragoș Gheban, Managing Partner, Catalyst Solutions, companie care organizează Angajatori de TOP.

100% dintre companiile prezente la evenimentele anterioare Angajatori de TOP au afirmat că au avansat discuții cu candidații în vedea recrutării și că au recrutat un număr semnificativ de angajați. De asemenea, peste 80% dintre candidații care au fost prezenți la ultimele ediții au afirmat că au găsit la eveniment cel puțin un job de interes pentru ei.

Manageri de top, specialiști în recrutare sau directori HR vor fi prezenți în cadrul evenimentelor Angajatori de TOP. În urma edițiilor anterioare a reieșit că interacțiunea cu angajatorii reprezintă un aspect foarte important pentru candidați. Conform studiilor Catalyst Solutions, pe măsură ce companiile au investit în componenta online și prezenta lor în mediul virtual, interacțiunea directă este foarte importantă pentru candidați. Evenimentele Angajatori de TOP vin să completeze această nevoie a candidaților, oferindu-le posibilitatea de a interacționa  cu reprezentanții companiilor. Timp de 2 zile, peste 300 de specialiști în recrutare și profesioniști din departamentele de HR ale companiilor vor fi prezenți la Angajatori de TOP. Candidații prezenți pot afla direct de la reprezentanții companiilor informații cu privire la joburile deschise, cum pot aplica la acestea, competențele necesare, detalii despre evoluția lor profesională în cadrul companiei și alte informații care nu sunt accesibile online.

Peste 180 de companii multinaționale și locale, care activează în IT, Telecom, Inginerie, FMCG, BPO, Audit şi Consultanţă, Retail, Financiar – Bancar vor fi prezente la evenimentele Angajatori de TOP. Câteva dintre cele care au confirmat prezența sunt: Accenture, Adecco, Allianz Technology, AMOMA.com, ATOSS Software, Auchan Romania, Automatic Data Processing (ADP) Romania, BCR, Bosch Service Solutions, British American Tobacco, Carrefour Romania, Computer Generated Solutions Romania, Continental, Convergys, DB Global Technology, DB Schenker SSC, Dell Technology, DEUTSCHE TELEKOM SERVICES EUROPE – ROMANIA, DXC Tehnology, FINASTRA, Flex, Genpact, Grup Renault Romania, HELLA, HP, Ikea, JTI Romania, Kaufland România, Kimball Electronics Romania, Lidl România, McDonald’s in Romania, Michelin Romania, Microsoft, Molson Coors Global Business Services, Mood Media, NN Asigurări de Viață, Nokia, Pepco, Raiffeisen Bank, REWE Romania – Penny Market, Societe Generale European Business Services, Systematic, TELUS International Europe, Valeo Lighting Injection, Veeam Software, Vodafone Romania, WALTER GROUP Austria, Wipro LTD, Wipro’s Automotive Center of Excellence, Yazaki Component Technology etc.

Companiile care doresc să participe la Angajatori de TOP se pot înscrie până pe 26 septembrie, în limita standurilor disponibile, folosind adresa de e-mail angajatori@catalyst.ro.

Cei care sunt în căutarea unui job se pot înscrie gratuit online, pe www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/, ulterior pot participa la eveniment în baza CV-ului tip Barcode.

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 11 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum :

  • hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare ;
  • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, care are loc de două ori pe an, în București și Timișoara ;
  • DevTalks, eveniment care reunește 1.000 de profesioniști IT pasionați de web, online, cloud computin și big data ;
  • Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 300 de tineri români.
  • Studiul Cei mai doriti angajatori, cel mai cuprinzator instrument de pe piață care măsoară gradul de atractivitate al brand-urilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.