Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

157 de alergatori si peste 14.000 de euro pentru HHC Romania la Semimaraton

0

157 de alergători, 1.475 de kilometri parcurși, peste 14.000 de euro strânși și o pancartă câștigătoare pentru Hope and Homes for Children România. Organizația a avut ieri una dintre cele mai mari și entuziaste echipe la ce-a de-a patra ediție a Semimaratonul Internațional București: eroii din TEAM HOPE au alergat la  pentru a-i ajuta pe copiii aflați în pericol de abandon. „Chuk Norris nu a terminat niciodată cursa asta” este mesajul de încurajare cel mai amuzant adresat de către suporterii  HHC România tuturor participanților la Semimaraton.

_MG_6514 _MG_7522 _MG_7620

Mai multe personalități au îmbrăcat tricoul albastru al Hope and Homes for Children România și au alergat pentru copiii lipsiți de căldura unui cămin. Chef Adrian Hădean a alergat la cursa de semimaraton (21 km), aceasta fiind pentru a doua oară când juratul de la MasterChef a participat la o competiție de alergare în cadrul TEAM HOPE. Prezentatorul de televiziune Virgil Ianțu a făcut echipă la ștafetă (4 x 5 km) cu actrița Alina Chivulescu, realizatorul TV Cosmin Cernat și managerul sportiv al clubului Limitless, Valentin Vasile.

Tot la cursa de ștafetă a participat și echipa Vocea României formată din Anda Dimitriu, Maria Hojda, Anca Petcu și Claudiu Rusu. “Vocea Inimii” a încălzit sufletele oamenilor și cei patru tineri au strâns peste 2.000 de lei pe pagina lor de Galantom. În plus, Claudiu Rusu a organizat și un concert cu trupa sa, donând toate fondurile organizației Hope and Homes for Children România.

Antrenorul Răzvan Doica, campion Iron Man la Campionatul Național de Triatlon Oradea 2014, a demonstrat tuturor că generozitatea nu are limite. El a luat startul la cursa populară, parcurgând traseul de 3,6 km în 12 minute, după care a alergat la semimaraton (21 km) și la cursa de ștafetă (5 km).

„Le suntem foarte recunoscători celor peste 150 de alergători care au participat la semimaraton în cadrul TEAM HOPE. Ei sunt eroii noștri, eroii copiilor vulnerabili pe care îi sprijinim. Datorită lor și a celor care au donat pentru ei, cei peste 8.000 de copii care se mai află încă în instituții au șansa de a-și vedea visul cu ochii: o casă, o familie și o viață trăită în dragoste și armonie, a declarat Otto Sestak, directorul național al Hope and Homes for Children România, care a participat și el la cursa de ștafetă.

BRD Groupe Societe Generale, unul dintre principalii sponsori ai Hope and Homes for Children România, a avut cea mai mare echipă corporate, cu 44 de alergători înscriși la toate tipurile de curse. Pentru fiecare dintre ei, alți 5 angajați BRD s-au înscris în programul de donații lunare, sumele strânse fiind apoi dublate de către bancă și donate în beneficiul copiilor sprijiniți de Hope and Homes for Children România.

Printre companiile care și-au sponsorizat alergătorii se numără Corporate Office Solutions, Unicredit Consumer Financing, Luiza Essence Line.

Top fundraiser a fost Ștefan Șerb, Country Manager la World Courier Romania, care a strâns peste 1.500 de euro, atât de la companii, cât și de la persoane fizice și care este hotărât să nu se oprească aici.

Celor peste 14.000 de euro strânși pâna acum li se adaugă în continuare donații. Banii vor fi folosiți pentru principalele programe ale fundației: prevenirea abandonului și relocarea copiilor aflați în instituțiile de tip vechi ale statului în case de tip familial.

Parteneri oficiali: BRD Group Societe Generale, Club Moving, Tucano Coffee, Tent Event, Zucchero Cuccina Italiana, Quartz Media Production, Concept Promo, Zelist, Oracle, Mionetto, Wall Street, Izvorul Minunilor, Ursus

Parteneri media: TPU, Gustos.ro, Acasa.ro, Senso TV, Social Responsability Magazine, Q Bebe, Mihaelaivan.ro, Ziare.com

Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, 5.651 de copii au fost scoşi din instituţii; 20.954 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 708 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1711 de copii au fost primiţi în regim de urgenţă şi peste 6.500 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de HHC România. Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, 29.680 de copii au beneficiat de serviciile organizației Hope and Homes România, al cărei obiectiv este ca până în 2020 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. http://www.hhc.ro/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.