1500 de elevi din Bucureşti învaţă cum să se poarte cu un câine

0

În perioada 1-5 aprilie 2013, peste 1500 de copii din 5 şcoli bucureştene vor fi implicaţi în proiectul « Un câine educat, un prieten minunat ».

Copiii vor participa la sesiuni demonstrative de dresaj canin şi o parte dintre aceştia la prezentări detaliate privind abordarea corectă a unui câine. Elevii îşi vor însuşi comportamentul corect faţă de câini, astfel încât să ştie atât cum să se apropie în condiţii de siguranţă de animal, cât şi noţiuni de bază legate de comportamentul alimentar al acestuia.  

Programul este derulat de către Royal Canin, companie producătoare de hrană pentru câini şi pisici, în parteneriat cu Clubul de dresaj canin RINGSTAR, condus de Robert Caraman, unul dintre cei mai experimentaţi instructori  de dresaj din România.

« Proiectul a fost iniţiat în 2012, când am mers la şcoala « Elena Farago » şi a fost primit cu atâta entuziasm încât anul acesta îl desfăşurăm în 5 şcoli din Bucureşti », spune Robert Caraman.

Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani şi face parte din activităţile care se desfăşoară în cadrul programului «Săptămâna Altfel».

« Prin derularea acestui proiect dorim ca un număr cât mai mare de copii să aibă acces la informaţii care să contribuie la buna relaţionare între ei şi câini. Astfel, le vom prezenta atât date privind istoria şi evoluţia câinelui, cât şi nevoile nutiţionale specifice ale acestuia, ajutându-i în acest mod să conştientizeze respectul faţă de un animal. Filozofia care stă la baza întregii activităţi a companiei Royal Canin este centrată pe respectul faţă de animale» explică Dr. Alexandra Manasia, coordonator al proiectului din partea Royal Canin România.  

În 2013, şcolile incluse în proiect  sunt: Şcoala gimnazială nr. 59, Şcoala gimnazială « Pia Brătianu », elevii din ciclul primar respectiv debutanţi în ciclul gimnazial ai “Şcolii Centrale” şi Colegiului Naţional “Gh. Lazăr » şi elevii « Şcolii Internaţionale Americane”.

   


Despre Royal Canin

Logo Royal Canin

Royal Canin este o companie producătoare de hrană pentru câini şi pisici; oferă răspunsuri nutriţionale adaptate nevoilor specifice ale acestora, la baza cărora stau cunoştinţele ştiinţifice şi experienţa dobândite prin colaborarea cu crescătorii şi profesioniştii din domeniu.

Detalii pe www.royalcanin.r0

Logo Ringstar

Despre Ringstar

Ringstar Club este unul dintre cele mai active cluburi de dresaj canin din România şi încurajează modelul vestic de educaţie canină, bazat în majoritate pe cursuri la care oamenii învaţă cum să-şi dreseze singuri prietenul patruped.

Ringstar Club promovează educaţia câinilor şi a oamenilor prin numeroase proiecte şi activităţi chinologice: examene şi concursuri de dresaj, demonstraţii şi seminarii pentru copii, cursuri, work-shopuri şi sporturi canine.

Ringstar Clubgestionează în locaţia sa din centrul Bucureştiului, pe lângă clubul de dresaj, şi un hotel pentru animalele de companie, un salon de cosmetică, precum şi un magazin cu produse profesionale. Detalii pe www.ringstar.ro

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează