Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

15 școli din Capitală au participat la cea de-a șasea ediție Mobile Kids, organizată de Mercedes-Benz și Salvați Copiii

0
  • Campania Mobile Kids, lansată în 2013, a contribuit la educarea a peste 10.000 de elevi cu privire la siguranța rutieră.
  • În această ediție, copiii au ocazia de a explora universul Mercedes-Benz la Muzeul Țiriac Collection.

În perioada 9 noiembrie – 9 decembrie 2016, 3.500 de copii din peste 15 școli primare din București au participat la cea de-a șasea ediție a programului educațional Mobile Kids, o inițiativă Daimler, desfășurată de Mercedes-Benz România în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii. Programul este compus din cursuri interactive de informare cu privire la siguranța rutieră și îi învață pe cei mici să dezvolte comportamente responsabile în trafic într-o manieră prietenoasă.

„Mercedes-Benz s-a preocupat dintotdeauna de siguranța rutieră prin intermediul tehnologiilor dezvoltate, dar și printr-o componentă puternic educațională, încurajând o atitudine responsabilă în trafic. Programul Mobile Kids și-a propus să responsabilizeze copiii din clasele primare cu privire la conduita necesară în spațiul rutier, pentru a crește, astfel, o generație informată corect, pentru care primează siguranța. Alături de mascota MOKI, precum și de partenerul nostru, Salvați Copiii le-am sugerat elevilor ideea de siguranță, confort și responsabilitate într-un mod interactiv, adecvat vârstei lor”, a declarat Philipp Hagenburger, Managing Director Passenger Cars şi CEO Mercedes-Benz România.

mercedes-benz-mobile-kids-1

Alături de cursurile în școli susținute de voluntarii Salvați Copiii, programul cuprinde și lecțiile în format online, la îndemâna tuturor, dar și diverse acțiuni menite să trezească interesul celor mici, pentru a putea reține informațiile cu ușurință. Mascota MOKI i-a acompaniat și anul acesta pe cei mici pe toată durata campaniei. Noutatea acestei ediții a fost reprezentată de vizitele la Muzeul Țiriac Collection, unde copiii au îmbinat disciplina, informarea și totodată joaca cu descoperirea captivantă a mașinilor de epocă Mercedes-Benz.

 

Până în 2016, cu ajutorul Salvați Copiii, aproape 10.000 de elevi au participat la    campanie, dezvoltând astfel simțul răspunderii, o mai mare atenție în zonele circulate de mașini. Continuarea programului în 2016 reflectă angajamentul Mercedes-Benz și Salvați Copiii de a vedea rezultate pozitive peste ani cu privire la îmbunătățirea comportamentului elevilor, actuali pietoni și viitori șoferi.

Site-ul Mercedes Benz are o secțiune dedicată programului, din 2013: www.mercedes-benz.ro/MobileKids. Astfel, atât părinții, cât și copiii pot vizualiza conținutul transmis în cadrul lecțiilor anterioare, și pot fi informați constant cu privire regulile de circulație și importanța purtării centurii de siguranță.

„Din păcate, statisticile sunt îngrijorătoare și ne arată că accidentele rutiere reprezintă una din cauzele mortalității în rândul copiilor. Anual, peste 100 de copii mor în accidente de mașină, iar peste 6.000 de copii și tineri sub 20 de ani sunt răniți în accidente de mașină. Fiecare ediție Mobile Kids le oferă elevilor de școală primară sesiuni interactive de educație rutieră, coordonate de voluntarii Salvați Copiii cu sprijinul Mercedes Benz România. Prin intermediul acestor activități, dorim să îi responsabilizăm pe copii pentru ca ei învețe să respecte regulile de circulație, să se protejeze în trafic și să îi protejeze pe cei din jur”. A declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii România.

Organizația Salvați Copiii a mobilizat echipe de voluntari, ca în fiecare an, pentru ca împreună cu MOKI să îi motiveze pe copii să înțeleagă de ce este importantă responsabilitatea în trafic. Lecțiile au avut parte de o participare activă a elevilor, care au fost încurajați să se implice și să primească sfaturi despre regulile de circulație.

Școlile care doresc să se înscrie în 2017 în programul Mobile Kids pot contacta reprezentantul Organizației Salvați Copiii, Andreea Hagiu, la adresa de email andreea.hagiu@salvaticopiii.ro.

Despre Organizaţia Salvați Copiii România

Organizaţia Salvați Copiii România este o organizație non-guvernamentală, activă din 1990, care militează activ pentru drepturile copilului și protecția copilului în România.

Despre Mobile Kids

Campania Mobile Kids, o inițiativă globală Daimler de educație rutieră pentru copii, este implementată de peste 15 ani la nivel internațional. Programul se concentrază pe aspectul interactiv al lecțiilor, corespunzător cu vârsta participanților.

Mai multe informații despre Mercedes-Benz și Mobile Kids sunt accesibile online la: www.mercedes-benz.ro şi www.media.mercedes-benz.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.