Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

15 proiecte din București vor strânge bani la cel mai mare prânz din România

0

The Big Lunch Bucharest, cel mai mare prânz cu strângere de fonduri din România, este organizat pentru prima oară de Fundația Comunitară București, după o idee Eden Project din Marea Britanie. După selecția de proiecte, 15 cauze își vor organiza propriile campanii de strângere de fonduri. Pe 27 septembrie, fiecare proiect din acest eveniment își poate organiza unul sau mai multe prânzuri pentru comunitatea din care face parte. The Big Lunch are loc pe 27 septembrie, în zeci de spații din București, pe parcursul a mai bine de patru ore.

the big lunch_27 septembrie

Apelul de proiecte s-a desfasurat între 4 și 25 august și a fost jurizat de echipa Fundației Comunitare București, organizatorul acestui eveniment. Cele 15 proiecte care vor face parte din prima ediție The Big Lunch sunt: Asociația Work At Home Moms cu proiectul “Școala de croitorie și design pentru mame”; Asociația Club Sportiv Climb Again cu proiectul „Împreună la drum- escaladă pentru copiii nevăzători”; Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) cu proiectul „CeRe-ți orașul înapoi, nu aștepta super eroi!”; Asociația Media DOR (Decât o Revistă)  cu proiectul „Bucureșteanul”, o serie de povești care scot în evidență oameni și întâmplări din capitală, pentru a ne apropia și a ne ajută să ne cunoaștem; Grupul de inițiativă pentru înființarea Fundației comunitare Dâmbovița pentru amenajarea centrului de educație alternativă în mediul rural ,,Învățăm altfel”;  Hey Mărie! care propun întâlniri de discuții într-un cadru informal de tipul șezători cu invitați tineri; Asociația Inima Copiilor cu proiectul „Inima Copiilor e și inima ta!”; Fundația Noi Orizonturi pentru „Elementele VIAȚĂ în 5 centre de plasament din București”; Fundația PACT, cu proiectul „PACT pentru COMUNITATE”;  Asociația Pentru Protecția Animalelor ROBI cu o campanie de sterilizări gratuite a pisicilor comunitare; Asociația Șansa ta cu programul „O șansă caldă”  care își propune să pună la dispoziție săptămânal aproximativ 180 de porții alimentare pentru persoanele fără adăpost;  Asociația pentru Secolul Următor, cu proiectul  „Vreau la teatru”; Asociația Shakespeare School pentru Educație cu programul  „Engleză pentru Viață”; S.T.U.P. Social Trading Urban Place cu proiectul Uleiosul, proiect pilot de colectare urbană a uleiului și grăsimilor alimentare de uz casnic;  Asociația Young Initiative pentru o campanie de donații de scutece pentru bebelușii instituționalizați.

Și Fundația Comunitară București va organiza o campanie de stângere de fonduri și un prânz cu donații pentru proiectul “8 hours overtime for a good cause” din toamna acestui an, care constă într-o seară de lucru peste program pentru profesioniști din diverse domenii in beneficiul mai multor organizatii din București.

Donațiile pentru proiectele înscrise se vor face pe platforma Galantom.ro, începând cu 1 septembrie, astfel că timp de o lună ele își vor derula propriile campanii de fundraising. Galantom.ro este comunitatea oamenilor de bine, o platformă care ajută oamenii implicați să strângă fonduri pentru proiectele ONG-urilor care aduc schimbare în comunitate.

The Big Lunch îi încurajează pe bucureșteni să participe sau chiar să organizeze prânzuri de susținere a celor 15 cauze împreună cu prietenii, vecinii sau colegii, acasă, pe stradă, în parcuri, la terase si la serviciu. În urma fiecărui tip de eveniment fondurile strânse vor fi donate uneia dintre cele 15 cauze comunitare. Oricine poate contribui pe 27 septembrie la The Big Lunch: fie că e vorba de restaurante, bistro-uri, mici afaceri de catering, bloguri din domeniul culinar ori chiar companii care vor să sponsorizeze acest eveniment.

The Big Lunch este comunicat de următorii parteneri media și bloggeri: emisiunea Sănătatea în Bucate, de la Digi24, GoodFood, 121.ro, Mixtopia, Flu.ro, Gustos.ro, Revista Ioana,  Femeia de astăzi, Tăiețel, Orașul vorbește, Designist, Urban.ro, Kiss the cook, Foodie Family, Food Revolution România, Burger Van, Urbankid.ro, Getlokal.ro, Totul despre mame, Idei pentru mămici și copii, Andreea Vasile,  Tea slăbește, Andie’s Veggies.

Cel mai mare prânz cu strângere de fonduri din România este susținut și de următoarele spații și proiecte culinare din oraș: LUDIC, Institute, the Café, Cooku Bau, Alandala, FROG, Acuarela.

the big lunch

Despre The Big Lunch Bucharest

The Big Lunch Bucharest este un eveniment de comunitate și de strângere de fonduri pentru 15 cauze din București, care se desfășoară într-o singură zi, organizat pentru prima oară în România de Fundația Comunitară București.

În Marea Britanie, The Big Lunch este reuniunea anuală a vecinilor, o idee Eden Project care este posibilă cu sprijinul The Big Lottery Fund. Evenimentul este organizat pentru prima oară în România de Fundația Comunitară București.

Din 2009, în Marea Britanie au avut loc mii de evenimente ale comunităților, iar anul acesta, pe 1 iunie, 4,83 milioane de oameni din Marea Britanie au făcut parte din The Big Lunch.

Despre Fundația Comunitară București

Fundaţia Comunitară Bucureşti colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţile din București/bucureștene. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în anul 2011 şi este parte din mişcarea naţională Fundații Comunitare, alături de alte 11 fundaţii comunitare din ţară.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.