Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

148 de proiecte înscrise la Gala Societății Civile 2014

0

În cadrul competiției Gala Societății Civile 2014, 114 organizații non-profit, neguvernamentale, grupuri de inițiativă și persoane fizice au înscris în total 148 de proiecte și programe.

LOGO gala societatii civile 2014

Acestea vor fi evaluate în perioada următoare de către un juriu format din 52 de specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri şi formatori de opinie ai societăţii civile şi ai sectorului non-profit şi din reprezentanţi ai sectorului privat, consultanți în CSR, comunicare sau corporate affairs, iar cele mai bune proiecte vor fi premiate în cadrul festivității de premiere, care va avea loc în București, la începutul lunii iunie.Proiectele înscrise în competiție pot fi urmărite pe site-ul oficial al Galei: www.galasocietatiicivile.ro
Secțiunile cu cele mai multe înscrieri anul acesta sunt: Educație, Învățământ, Cercetare, unde au fost înscrise 28 de proiecte, urmată de secțiunea Originalitate, cu 23 de înscrieri și secțiunea Proiecte pentru tineret, unde sunt 21 de proiecte înscrise.

La fel ca la ediţiile anterioare, Bucureştiul are cei mai mulţi reprezentanţi în competiţie – 96 de proiecte şi programe, pe locul doi situându-se Cluj Napoca cu 7 proiecte, iar Timişoara și Baia Mare au câte 6 proiecte în competiție.
69 din proiecte înscrise în competiție s-au desfăşurat la nivel naţional, 35 la nivel local, 18 proiecte au acoperire regională, 13 au aria de implementare la nivel judeţean, iar 13 dintre proiectele înscrise s-au desfășurat la nivel internațional.

Numărul înscrierilor pe secţiuni:

Categoria A – Educaţie, Învăţământ, Cercetare – 28 de proiecte, Artă şi Cultură – 16 de proiecte, Apărarea drepturilor individuale/ colective – 5 proiecte, Comportament civic şi Participare publică – 17 proiecte, Sănătate – 14 proiecte, Incluziune socială – 7 proiecte, Servicii de Asistenţă socială – 8 proiecte, Protecţia mediului – 10 proiecte, Dezvoltare economică şi socială – 10 proiecte

Categoria B – Proiecte şi campanii de VOLUNTARIAT – 18 proiecte, Proiecte pentru TINERET – 21 de proiecte

Categoria C – Buget – / Eficienţă + – 8 proiecte, Impact – 9 proiecte, Durabilitate – 5 proiecte, Originalitate – 23 de proiecte.

Categoria D – Proiecte şi campanii de Responsabilitate Socială – 9 proiecte, Secţiunea Programe – 11 programe.

Mai multe informații despre proiectele înscrise în competiție găsiți aici: www.galasocietatiicivile.ro

Calendarul Galei Societăţii Civile 2014:

Jurizare: 3 aprilie – 12 mai
Festivitatea de premiere va avea loc la începutul lunii iunie, în Bucureşti.

Gala Societăţii Civile este un proiect al Fundaţiei “Gala Societăţii Civile”, part of Millenium People.

Partener principal al Galei Societății Civile 2014:
Rompetrol Well Services – parte a KazMunayGas International.

Sponsor fondator: Vodafone România.

Parteneri: Bursa Binelui, un proiect al BCR, Carpatcement Holding, Avon România, BCR, GSK România (GlaxoSmithKline), SIVECO, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (A.N.P.C.D.E.F.P.), Tineret în Acțiune.
Parteneri tradiționali: Rusu+Borțun Brand Growers, Netvibes.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.