Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

143 de ani de activitate umanitara Crucea Rosie Romana

0

Mesajul Majestății Sale Custodele Coroanei

la Ziua Crucii Roşii Române

4 iulie 2019

Crucea Roșie Română împlinește 143 de ani de activitate umanitară continuă și constantă. 143 de ani în care a valorificat puterea incredibilă a bunătății şi devotamentului oamenilor pentru a-i ajuta pe cei care au avut cea mai mare nevoie.

Cu grija și cu implicarea lor, generații de voluntari au făcut bine în viața a milioane de oameni. Sunt recunoscătoare și mândră de dăruirea acestor oameni care și-au oferit constant energia, priceperea, voința și ideile lor creative pentru a îndeplini misiunea noastră, pe timp de pace sau de război, în comunitățile sărace, în stradă, în întreaga țară și chiar în lume.

Înaintașii noștri au răspuns tuturor necazurilor vremii și au căutat soluții pentru fiecare situație de criză. Mergând pe urmele lor, ne dorim să facem mai mult și mai bine.

Războiul, dezastrele naturale, epidemiile, sărăcia, migrația sunt situații de criză. Dar și lipsa sângelui este tot o criză. Fără sânge nu poți salva vieți.

Promovarea donării de sânge este o preocupare constantă a Crucii Roșii Române de mai bine de 50 de ani. Încă de la începuturile Centrelor de Hematologie în România, organizația noastră a susținut campanii de educare a populației cu privire la necesitatea vitală a sângelui. Chemarea noastră este astăzi la fel de actuală, pentru că produsele din sânge sunt perisabile, pentru că medicina a evoluat, pentru că nevoia de sânge este din ce în ce mai mare. În aceste condiții, avem nevoie de donatori în mod constant.

Mulțumesc tuturor celor care lucrează cu noi sau care susțin, în orice fel, activitatea Societății noastre.

La mulți ani, Crucea Roșie Română!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.