Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

14 vorbitori, 4 momente artistice și zeci de momente educaționale – TEDxPiațaUniriiED

0

Sub sloganul „Educație care contează”, pe 15 februarie 2019, are loc la Teatrul Evreiesc de Stat din București evenimentul TEDxPiațaUniriiED. Pe rând vor urca pe scenă profesori, elevi, traineri, psihologi, antreprenori, artiști, părinți, dezvoltatori de programe și/sau apps care au legătură cu educația. Invitații vor avea discursuri pe tema evenimentului încercând să aducă în fața publicului idei care merită răspândite cu privire la educația din România.

„Ne dorim ca prin acest TEDx dedicat educației să le oferim oamenilor idei educaționale sănătoase, pe care să le poată aplica și răspândi” a declarat Alex Vesa, managerul proiectului. „Ca învățător mi-am dat seama cât de important este să aplici metode diferite pentru a obține rezultate în funcție de nevoile copilului din fața ta. Din acest motiv ne-am gândit la împărțirea evenimentului în două părți: prima dedicată educației copiilor (fie că vorbim despre părinți, educatori sau lucrători de tineret) și a doua dedicată schimbărilor sistemice, pentru că toți facem parte dintr-un sistem și cu cât acesta se schimbă pe baza nevoilor celor din el, cu atât este mai de succes.”

Împărțit în două secțiuni, TEDxPiațaUniriiED va dedica prima parte creșterii copiilor, unde vom discuta despre rolul cuvintelor în educație, diferențele dintre copii, cum văd aceștia educația. Mergem și în zona pedagogiei alternative, de la educația artistică care folosește dansul sau instrumentele muzicale ca metode educaționale, nu de memorare, la cea teatrală și cum aceasta are beneficii în creșterea copiilor pe termen lung.

În cea de a doua parte vom vedea cum antreprenoriatul la facultate înseamnă o educație conectată la viața de zi cu zi a studentului, cum învățământul ar trebui să fie pentru toată lumea și vom discuta despre educația de calitate a copiilor din zonele defavorizate, vom vedea soluții pentru dezvoltarea unui sistem de învățământ sustenabil și diversificat care să pună copilul și nevoile lui pe primul loc, iar în egală măsură vom vedea ce înseamnă clasa viitorului prin testarea de aplicații menite să dezvolte și mai mult latura digital-educațională.

Moderatorul evenimentului este Adrian Cioroianu, trainer executiv, antreprenor, autor, organizator, de asemenea, a unei conferințe TEDx – asta ca să descriem doar o parte din activitatea și experiența acestuia.

Sub bagheta lui vor urca pe scenă: Paul Olteanu (senior trainer și executive coach), Brothers Family (trupă de dans), Alexandru Nicolau (elev), Cecilia Moței (psiholog și consultant ABA), Oana Neacșu (elevă), Crenguța Lăcrămioara Oprea (Coordonator Master interdisciplinar PED-ArtE), Rareș Florescu (artist), Ciprian Dudulea (student antreprenor), George Moroianu (student antreprenor), Corina Puiu (cofondator Teach for Romania), Ștefan-Adrian Apăteanu (CEO  Edu Apps), Vlad Topan (Fondator al Academiei Private), Marcel Căpraru (Președintele Asociației Alternative Pedagocice), Bogdan Glăvan (Profesor universitar de economie), Millo Simulov (regizor de film, scenarist și producător), Jean-Baptiste Manitou (Muzicoterapeut), Ana Maria Anghelescu (Antropolog).

Mai multe despre eveniment puteți afla pe site-ul dedicat: www.tedxpiatauniriied.ro

TED este o organizație non-profit devotată răspândirii ideilor, de obicei sub forma de discursuri scurte și de impact (18 minute sau mai puțin). TED a început în 1984 ca o conferință dedicată tehnologiei, divertismentului și designului, azi acoperind aproape toate subiectele -știință, antreprenoriat, probleme globale și multe alte teme- în peste 100 de limbi. Organizate independent, evenimentele TEDx ajută răspândirea ideilor în comunitățile din lumea întreagă.

TEDxPiațaUniriiED este un eveniment organizat independent, sub sloganul ”Educație care contează” și are ca scop răspândirea de idei legate de învățare indiferent de tipul ei. Participanților li se vor oferi idei și soluții care pot fi aplicate și implementate imediat.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.