Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FOTO: piese unicat de design în vederea susținerii educației pentru arhitectură și mediu construit

0

Case Ciripite este o campanie inedită de strângere de fonduri dezvoltată de Asociația De-a Arhitectura cu scopul de a susține implementarea cursului de arhitectură în anul școlar 2014-2015

12 dintre cei mai importanți arhitecți și designeri din România s-au întrecut în a da formă celor mai frumoase case pentru păsări în baza recomandărilor primite de la partenerul proiectului, Societatea Ornitologică Română. Lucrările au fost expuse pe parcursul a trei zile în cadrul Galeriei Galateca. Înainte de a fi incluse în expoziție, căsuțele au fost licitate, iar suma strânsă (20.000 EUR) va fi folosită pentru finanțarea predării cursului de arhitectură în școlile din România. Ulterior, lucrările arhitecților vor fi expuse în Grădina Botanică din București, unde vor încânta publicul larg.

12 arhitecți și designeri români de renume au expus piese unicat de design în vederea susținerii educației pentru arhitectură și mediu construit

COMUNICATE-4 COMUNICATE-7 COMUNICATE-8 COMUNICATE-11
De-a arhitectura este o asociație, creată de șase arhitecte din România, care își propune dezvoltarea și promovarea educației de arhitectură și mediu construit în vederea cunoașterii valorilor arhitecturii, design-ului și urbanismului. De-a Arhitectura își propune introducerea în curricula școlară a educației de arhitectură și mediu construit pentru copii, precum și încurajarea și îndrumarea cadrelor didactice în a utiliza mediul construit și arhitectura ca resurse de învățare pentru alte materii.
La sfârșitul lunii august a acestui an a fost aprobată programa școlară pentru disciplina opțională „De-a arhitectura. Educație pentru arhitectură și mediu construit” pentru clasele a III-a și a IV-a. Cursul de-a arhitectura a pornit de la 7 școli și 220 de copii și a ajuns în 2014 la 2500 de copii, 100 de clase din școli de stat, 120 de arhitecți voluntari.

“ Cursul de arhitectură se va preda în clasele primare III-IV datorită expoziției Case ciripite, un eveniment ce a adus laolaltă inspirația, creația, arhitectura, natura și educația. Este uimitor ce au reușit să facă toți arhitecții și designerii români implicați în acest proiect și suntem bucuroși că aceste căsuțe vor putea fi admirate de toți vizitatorii Grădinii Botanice”, a declarat Arh. Eliza Yokina. “Toți copiii care vor studia anul acesta arhitectura vor avea un minim bagaj de cultură generală în aceste domenii, care se va completa foarte bine cu celelalte cunoștințe generale dobândite la școală”, a adăugat Arh. Corina Croitoru.

Arhitecții și designerii care au luat parte la acest proiect sunt: AGNES LUKACS (ADENTRO), BOGDAN BABICI (TECON), CORVIN CRISTIAN, CRISTI BORCAN (STUDIOBASAR), EMIL IVĂNESCU (OAR B.), ILEANA SAVESCU (WESTFORTH ARCHITECTURE), MIHAI POPESCU (TWINS STUDIO), MARIO KUIBUȘ (RE-ACT NOW), MARIUS MOGA (ATELIER MASS), OANA COARFĂ (REPUBLIC OF ARCHITECTS), ȘERBAN STURDZA (PRODID), ELIZA YOKINA (SYAA).

Căsuțele ciripite au fost achiziționate de: Antonescu PR & Consulting, CA Immo, Clinica Maria, Coldwell Banker, Delta Glass, Dedeman, M1. Crama Atelier, Richter, Siniat, The Park, Valrom, Velux.

Parteneri: M1 Crama Atelier, Simbio, Tipro, Siniat, verizontal.ro, SOR (Societatea Ornitologică Română), Galateca, Antonescu PR & Consulting, Gradina Botanică,

Parteneri media: Elle Decoration, Zeppelin, Igloo, Revista Arhitectura, Arhitext, arhiforum.ro, imobiliare.ro, designst.ro, Spaţiul construit, Arhimania, adelaparvu.ro, Debizz, RFI, proiectcasa.ro, copilul.ro, Gokid, orasul.ro, modernist.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.