Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

1000 de halate pentru pacienții de la Institutul Oncologic din București

0

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat, joi, 1 aprilie 2021, o nouă acţiune de ajutorare cu materiale sanitare. De data aceasta, sprijinul oferit s-a îndreptat către pacienții de la Institutul Oncologic “Alexandru Trestioreanu” din capitală unde 1000 de halate de unică folosință au fost donate instituției medicale.

 Astfel de acțiuni desfășurate de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au mai avut loc de la începutul pandemiei. Dacă la activitățile precedente unitatea medicala a primit de la aceștia 5000 de măști și aparatură  medicală de data acesta donația s-a îndreptat către pacienții internați aici.

DĂNUȚ PRUNĂ, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale a declarat: “Continuăm să venim în sprijinul instituțiilor medicale din România. De data aceasta am ajuns la Institutul Oncologic din București unde am oferit 1000 de halate sterile. Halatele vor fi utilizate de pacienții internați la acest institut. Nu este prima oară când venim în sprijinul acestei instituții pentru că și în trecut am ajutat personalul medical precum și pacienții de aici. Este un sprijin constant pe care îl oferim mai multor spitale din România. Sprijinul nostru s-a intensificat în  contextul pandemiei de coronavirus”.

În trecut am mai oferit Institutului Oncologic “Alexandru Trestioreanu” 10 aparate pentru apnee în somn, 10 concentratoare de oxigen, 50 de termometre tip scanner, uniforme pentru personalul medical precum și un videocolposcop achiziționat în urma organizării semimaratonului “Run for Life”.

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului desfă­șoară împreună cu Institutul Oncologic și Campania de prevenție și depistare a cancerului de col uterin, campanie prin care au fost sprijinite 700 de femei din județul Ilfov, acestea beneficiind de testarea Babeș Papanicolau, dar și de con­sul­tații.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.