100 de studenti din Bucuresti sunt instruiti sa acceseze fondurile europene

0

Asociaţia Manageri în Dialog în parteneriat cu Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri va organiza în perioada 13-14 noiembrie 2010, 20-21 noiembrie 2010, 27-28 noiembrie 2010 proiectul“Accesează fondurile europene!”.

Obiectivul proiectului ”Accesează fondurile europene!” este de a informa gratuit 100 de studenţi din Bucureşti despre posibilităţile de iniţiere, finanţare şi dezvoltare a unor afaceri prin apelarea la finanţare din fonduri europene. Proiectul va consta în organizarea a 3 sesiuni de seminarii. În cadrul fiecărei sesiuni vor fi organizate două seminarii.

Seminariile vor avea ca scop familiarizarea cursanţilor cu principalele metode şi tehnici de scriere a proiectelor cu finanţare europeană. Primul seminar va prezenta noţiunile generale ale accesării fondurilor europene, cursanţii fiind familiarizaţi cu principalele tipuri de programe, axe prioritare şi domenii majore de intervenţie ale finanţării europene, principalele domenii şi idei de afaceri ce pot fi începute şi pentru care se poate cere finanţare din fonduri europene. În acest seminar sunt date ca exemple proiecte care deja au câştigat finantare. Cel de-al doilea seminar, privind tehnicile de scriere a proiectelor, va fi unul interactiv. Va fi prezentată la început partea teoretică, cursanţii urmând să fie familiarizaţi cu termeni specifici activităţii de scriere de proiecte urmând ca în continuare, participanţii seminariilor să înveţe să completeze cereri de finanţare a proiectelor, să înveţe să identifice şi să stabilească obiectivele unui proiect, să înveţe să determine necesarul de resurse, cum să se organizeze în timp şi cum să se încadreze în buget.

Prima sesiune de seminarii se va desfăşura în zilele de 13-14 noiembrie 2010, între orele 10-14.

A doua sesiune de seminarii se va desfăşura în zilele de 20-21 noiembrie 2010, între orele 10-14.

A treia sesiune de seminarii se va desfăşura în zilele de 27-28 noiembrie 2010, între orele 10-14.

La aceste seminarii, se pot inscrie si pot participa gratuit studenţii din Bucureşti.

Proiectul “Accesează fondurile europene!” este cofinanţat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, prin Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti.

Vă puteţi înscrie la aceste seminarii completând formularul de aici, pe site-ul www.amid.org.ro, sectiunea Înscriere seminarii.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează