Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

100 de proiecte pentru România!

0

CERCETAŞII ROMÂNIEI LANSEAZĂ 100 DE PROIECTE PENTRU ROMÂNIA

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” lansează vineri, 22 februarie 2013, de Ziua Cercetăşiei, programul “Centenarul Cercetăşiei”.

La împlinirea a 100 de ani de Educaţie pentru Viaţă, cercetaşii vor oferi tinerilor 100 de proiecte care vor răspunde nevoilor din comunităţile/oraşele în care cercetaşii îşi desfăşoară activitatea.

Vara acestui an va aduce cercetaşilor 9 campuri regionale: Cheile Dobrogei, Pădurea Băneasa, Cristian Braşov, Perisani, Cheile Nerei, Şuncuiuş, Maramures, Colibiţa, Poiana Deleni,  iar în  perioada 1-7 august, 1000 de cercetaşi vor campa la Mogoşoaia pentru a celebra Centenarul Cercetăşiei printr-o saptămână de activităţi care vor folosi educaţia non-formală.

Bianca NESIU-BEDREAG, Preşedinte ONCR:

“Vrem ca de ziua noastră să oferim mai mult tinerilor din România.  Timp de 100 de ani organizaţia noastră a transformat tinerii în adevaraţi lideri care astăzi crează o lume mai bună prin vieţile pe care le duc. Astfel, în acest an, peste 1000 de cercetaşi români vor sprijini  50 de localităţi din ţară prin oferirea a  100 de ore voluntariat care să răspundă nevoilor comunităţii, în acest fel învăţând pe viu cum sa participe activ în societate şi cum să lucreze în echipă.”

Adrian ŞUHANEA, Coordonator proiect:

“Celebrarea a 100 de ani de cercetăşie în România se va realiza într-o modalitate inedită. Pe parcursul anului 2013 grupurile de cercetaşi din întreaga ţară vor desfăşura peste 100 de proiecte pentru comunităţile din care fac parte. În timpul acestei veri vom desfăşura 10 tabere simultane cu peste 100 de copii şi tineri, iar în  perioada 1-7 august la Mogoşoaia, vom sărbători alături de 1000 de copii şi tineri din întreaga ţară şi din străinătate. Un moment deschis, destinat educaţiei non-formale din România va avea loc în cadrul evenimentului naţional, „Târgul de 100 de metode de educaţie non-formală”, în perioada  3-4 august, la care invităm pe oricine doreşte să ni se alăture.”

centenar

În acest context, vineri, 22 februarie, Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” începe oficial sărbătorirea Centenarului Cercetăşiei în România. La nivelul Capitalei, evenimentul va fi marcat printr-o ceremonie care se va desfăşura în incinta Muzeului Curtea Veche în intervalul orar 19:13 – 20:13 

Cele mai bune informaţii  şi ştiri despre acest program le găsiţi pe parcursul întregului an în secţiunea dedicată special pe scout.ro/centenar/comunicare

 

www.scout.ro

scout.ro/centenar/

 

Cercetaşii sunt 4.42% din populaţia Globului

Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” (www.scout.ro), prescurtat ONCR, reînfiinţată în 1990, este cea mai mare mişcare neguvernamentală de tineret din România, cu circa 2500 de membri în 63 de centre locale (filiale) răspândite în toata ţara. Fiecare dintre aceste centre îşi planifică propria activitate în funcţie de specificul local şi de interesele şi aptitudinile membrilor ei, se integrează în comunitatea locală şi încearcă să-i ajute pe membrii acesteia să devină cetăţeni responsabili ai comunităţilor în care trăiesc. Organizaţia naţională este, de asemenea, integrată în cercetăşia mondială prin apartenenţa ei ca membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (www.scout.org) şi este singura din ţară recunoscută ca atare. Organizaţia mondială numără în prezent peste de 31.000.000 membri activi în 216 ţări şi teritorii, existând doar 6 ţări în lume care nu au organizaţii de cercetaşi

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.