100 de proiecte pentru România!

0

CERCETAŞII ROMÂNIEI LANSEAZĂ 100 DE PROIECTE PENTRU ROMÂNIA

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” lansează vineri, 22 februarie 2013, de Ziua Cercetăşiei, programul “Centenarul Cercetăşiei”.

La împlinirea a 100 de ani de Educaţie pentru Viaţă, cercetaşii vor oferi tinerilor 100 de proiecte care vor răspunde nevoilor din comunităţile/oraşele în care cercetaşii îşi desfăşoară activitatea.

Vara acestui an va aduce cercetaşilor 9 campuri regionale: Cheile Dobrogei, Pădurea Băneasa, Cristian Braşov, Perisani, Cheile Nerei, Şuncuiuş, Maramures, Colibiţa, Poiana Deleni,  iar în  perioada 1-7 august, 1000 de cercetaşi vor campa la Mogoşoaia pentru a celebra Centenarul Cercetăşiei printr-o saptămână de activităţi care vor folosi educaţia non-formală.

Bianca NESIU-BEDREAG, Preşedinte ONCR:

“Vrem ca de ziua noastră să oferim mai mult tinerilor din România.  Timp de 100 de ani organizaţia noastră a transformat tinerii în adevaraţi lideri care astăzi crează o lume mai bună prin vieţile pe care le duc. Astfel, în acest an, peste 1000 de cercetaşi români vor sprijini  50 de localităţi din ţară prin oferirea a  100 de ore voluntariat care să răspundă nevoilor comunităţii, în acest fel învăţând pe viu cum sa participe activ în societate şi cum să lucreze în echipă.”

Adrian ŞUHANEA, Coordonator proiect:

“Celebrarea a 100 de ani de cercetăşie în România se va realiza într-o modalitate inedită. Pe parcursul anului 2013 grupurile de cercetaşi din întreaga ţară vor desfăşura peste 100 de proiecte pentru comunităţile din care fac parte. În timpul acestei veri vom desfăşura 10 tabere simultane cu peste 100 de copii şi tineri, iar în  perioada 1-7 august la Mogoşoaia, vom sărbători alături de 1000 de copii şi tineri din întreaga ţară şi din străinătate. Un moment deschis, destinat educaţiei non-formale din România va avea loc în cadrul evenimentului naţional, „Târgul de 100 de metode de educaţie non-formală”, în perioada  3-4 august, la care invităm pe oricine doreşte să ni se alăture.”

centenar

În acest context, vineri, 22 februarie, Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” începe oficial sărbătorirea Centenarului Cercetăşiei în România. La nivelul Capitalei, evenimentul va fi marcat printr-o ceremonie care se va desfăşura în incinta Muzeului Curtea Veche în intervalul orar 19:13 – 20:13 

Cele mai bune informaţii  şi ştiri despre acest program le găsiţi pe parcursul întregului an în secţiunea dedicată special pe scout.ro/centenar/comunicare

 

www.scout.ro

scout.ro/centenar/

 

Cercetaşii sunt 4.42% din populaţia Globului

Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” (www.scout.ro), prescurtat ONCR, reînfiinţată în 1990, este cea mai mare mişcare neguvernamentală de tineret din România, cu circa 2500 de membri în 63 de centre locale (filiale) răspândite în toata ţara. Fiecare dintre aceste centre îşi planifică propria activitate în funcţie de specificul local şi de interesele şi aptitudinile membrilor ei, se integrează în comunitatea locală şi încearcă să-i ajute pe membrii acesteia să devină cetăţeni responsabili ai comunităţilor în care trăiesc. Organizaţia naţională este, de asemenea, integrată în cercetăşia mondială prin apartenenţa ei ca membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (www.scout.org) şi este singura din ţară recunoscută ca atare. Organizaţia mondială numără în prezent peste de 31.000.000 membri activi în 216 ţări şi teritorii, existând doar 6 ţări în lume care nu au organizaţii de cercetaşi

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează