Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

100 de femei fără venituri beneficiază de suport psihologic, analize medicale de sânge și ecografii abdominale

0

Fundația Policlinici Sociale Regina Maria împreună cu C&A Foundation au lansat un nou proiect care demarează de ieri, 19 iunie 2017, cu grupul suport psihologic pentru femei fără venituri, sau cu o situație financiară precară, care au o suferință și nu reușesc să depășească starea de neîmplinire. Grupul suport, parte a proiectului ”Inspiring Woman” care beneficiază de sprijin financiar din partea C&A Foundation, presupune acordarea de sprijin psihologic în cadrul a 5 ședințe de grup, sub îndrumarea unei echipe de specialiști, coordonată de Profesor Conferențiar Odette Dimitriu alături de Lidia Stoica, Marcel Iacob, Andreea Popescu și Adriana Popescu.

Flyer Inspiring - TIPAR (003)-1

Obiectivele grupului-suport de reinserție socială ”Inspiring Women” sunt : reducerea   izolării  sociale, reducerea stării de anxietate,  creșterea nivelului de informație din mediul social și medical, creșterea abilităților de comunicare, diminuarea stării de epuizare fizică, mentală și emoțională, formarea de strategii de acceptare a situațiilor critice și de luptă împotriva acesteia, sporirea sentimentului de securitate (că nu ești singur, că aparții unui grup, unei comunități), reducerea depresiei și stresului, reducerea nivelului de acceptare a coerciției, adesea prin violență.

Pentru acest proiect, se pot face înscrieri pe mail sau telefon: 0720.655.618,  lidia.stoica@fundatiareginamaria.ro.

Partea medicală a proiectului ”Inspiring Woman” a demarat deja de o lună de zile și presupune efectuarea pentru aceste 100 de femei  a unor serii de analize medicale, de sânge, precum și ecografii abdominale și pelviene, în mod gratuit, în cadrul Policlinicii Sociale Baba Novac.

Proiectul presupune și o componentă educațională, asigurând ”împuternicirea” mamelor-voluntar care la rândul lor sunt șomere dar activează în cadrul Centrului Educațional Băneasa, afterschool-ul dedicat copiilor din comunitate care provin din familii defavorizate.

Obiectivul proiectului este să determinăm femeile beneficare, prin cele trei componente – medicală, psihologică și educațională – să își ia viața în propriile mâini și să continue să găsească soluțiile cele mai bune pentru ele și copiii lor.

Policlinica Socială Baba Novac derulează programe dedicate persoanelor fără venituri, și a fost lansat în 2011. Numărul pacienților care au nevoie de aceste servicii a crescut ajungând la 2500 de persoane, dintre care 800 sunt recurenți. Acest proiect făcut în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București și mai ales cu sprijinul companiilor și a donatorilor individuali a dezvoltat inclusiv servicii stomatologice gratuite dedicate copiilor pacienților sociali. Fundația Policlinici Sociale Regina Maria a primit premiul pentru Durabilitate în cadrul Galei Societății Civile de anul acesta cu proiectul ”Zambete pentru mame și copii”.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.