100 de femei fără venituri beneficiază de suport psihologic, analize medicale de sânge și ecografii abdominale

0

Fundația Policlinici Sociale Regina Maria împreună cu C&A Foundation au lansat un nou proiect care demarează de ieri, 19 iunie 2017, cu grupul suport psihologic pentru femei fără venituri, sau cu o situație financiară precară, care au o suferință și nu reușesc să depășească starea de neîmplinire. Grupul suport, parte a proiectului ”Inspiring Woman” care beneficiază de sprijin financiar din partea C&A Foundation, presupune acordarea de sprijin psihologic în cadrul a 5 ședințe de grup, sub îndrumarea unei echipe de specialiști, coordonată de Profesor Conferențiar Odette Dimitriu alături de Lidia Stoica, Marcel Iacob, Andreea Popescu și Adriana Popescu.

Flyer Inspiring - TIPAR (003)-1

Obiectivele grupului-suport de reinserție socială ”Inspiring Women” sunt : reducerea   izolării  sociale, reducerea stării de anxietate,  creșterea nivelului de informație din mediul social și medical, creșterea abilităților de comunicare, diminuarea stării de epuizare fizică, mentală și emoțională, formarea de strategii de acceptare a situațiilor critice și de luptă împotriva acesteia, sporirea sentimentului de securitate (că nu ești singur, că aparții unui grup, unei comunități), reducerea depresiei și stresului, reducerea nivelului de acceptare a coerciției, adesea prin violență.

Pentru acest proiect, se pot face înscrieri pe mail sau telefon: 0720.655.618,  lidia.stoica@fundatiareginamaria.ro.

Partea medicală a proiectului ”Inspiring Woman” a demarat deja de o lună de zile și presupune efectuarea pentru aceste 100 de femei  a unor serii de analize medicale, de sânge, precum și ecografii abdominale și pelviene, în mod gratuit, în cadrul Policlinicii Sociale Baba Novac.

Proiectul presupune și o componentă educațională, asigurând ”împuternicirea” mamelor-voluntar care la rândul lor sunt șomere dar activează în cadrul Centrului Educațional Băneasa, afterschool-ul dedicat copiilor din comunitate care provin din familii defavorizate.

Obiectivul proiectului este să determinăm femeile beneficare, prin cele trei componente – medicală, psihologică și educațională – să își ia viața în propriile mâini și să continue să găsească soluțiile cele mai bune pentru ele și copiii lor.

Policlinica Socială Baba Novac derulează programe dedicate persoanelor fără venituri, și a fost lansat în 2011. Numărul pacienților care au nevoie de aceste servicii a crescut ajungând la 2500 de persoane, dintre care 800 sunt recurenți. Acest proiect făcut în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București și mai ales cu sprijinul companiilor și a donatorilor individuali a dezvoltat inclusiv servicii stomatologice gratuite dedicate copiilor pacienților sociali. Fundația Policlinici Sociale Regina Maria a primit premiul pentru Durabilitate în cadrul Galei Societății Civile de anul acesta cu proiectul ”Zambete pentru mame și copii”.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează