Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

100 de companii, 200 de specialisti HR si peste 3400 de oportunitati de cariera

0

Care sunt pozitiile pe care companiile doresc sa le acopere prin participarea la Angajatori de TOP?

Saptamana viitoare, pe 17-18 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti are loc cel mai mare targ de cariera, Angajatori de TOP. 100 de angajatori, 200 de specialisti HR, peste 3400 de oportunitati de cariera si 15 000 de vizitatori sunt cifrele care definesc editia din aceasta toamna. In plus, in cadrul targului de cariera Angajatori de TOP vizitatorii au ocazia sa participe la 30 de workshop-uri si conferinte, dedicate candidatilor cu diferite niveluri de experienta.

Cele peste 100 de companii confirmate reprezinta domenii diferite de activitate, iar oferta joburilor este variata si acopera oportunitati in departamente precum: Dezvoltare Software (13%), Securitate IT (1%), Suport Tehnic (10%), Contabilitate (4%), Achizitii (2%), Relatii cu Clientii (24%), Bancar (13%), Vanzari (15%), Inginerie (4%), Resurse Umane (2%), Consultanta (4%), Telecom (5%), Educatie (1%), Marketing (2%).

In ceea ce priveste nivelul de experienta cerut pentru joburile deschise de companii, oferta de angajare este variata, iar in urma centralizarii informatiilor cu privire la tipurile de oportunitati deschise a rezultat ca 50% dintre joburi sunt pentru candidati cu 1-5 ani experienta, 44% joburi si programe adresate studentilor si personelor cu 0-1 ani experienta, iar 6% pozitii adresate persoanelor cu peste 5 ani experienta.

img20144

Toamna este, prin definitie, perioada in care angajatorii sunt foarte activi, perioada cand numarul oportunitatilor de cariera creste, la fel si diversitatea joburilor oferite. Cateva exemple de pozitii pentru care vizitatorii pot aplica, in functie de nivelul de experienta, sunt:

-pozitii junior: Consultant Asigurari de Viata, Junior Engineers, Accounts Payable Officer, Junior Account, General Ledger Analyst, Customer support;

-oportunitati pentru cei cu 1-5 ani experienta: Java Developer, SAP Consultant, Reprezentant vanzari corporate, HR Administrator, Support Engineer;

-joburi pentru cei cu peste 5 ani de experienta: Product Manager, PHP Developer Specialist, Delivery Team leader Specialist, Manager Roaming Telecom, Backoffice Recruiting Specialist.

In privinta cerintelor avute in vedere de angajatori, in urma unui sondaj realizat in randul companiilor prezente la eveniment, a reiesit un top al celor mai apreciate abilitati si competente care cuprinde:

1.      TOP 3 HARD SKILLS: cunostinte de programare (prin cele mai dorite sunt: Java, SQL, Python, C#, C++), cunostiinte de limbi straine la nivel avansat, cunostintele tehnice specifice domeniului in care activeaza;
2.      TOP 3 SOFT SKILLS: dorinta de a invata lucruri noi, abilitati bune de comunicare si abilitatea de a lucra in echipa.

In plus, companiile apreciaza implicarea in activitati extra-curriculare, rezultatele academice foarte bune, implicarea in stagii de practica, concursuri, internship-uri sau proiecte personale in domeniul lor de specialitate. Exista insa si companii care nu urmaresc un numar specific de top skill-uri, ci pentru care  importante sunt pasiunea, implicarea si dorinta de a invata.

Care sunt pozitiile pe care companiile le acopera cu dificultate si pe care doresc sa le acopere prin evenimentul Angajatori de TOP? Foarte multi angajatori au afirmat ca cele mai dificile pozitii de acoperit sunt cele pe tehnologiile Microsoft (C#/asp.net), cele care implica dezvoltarea software si specializari din inginerie, precum si joburile care solicita cunostiinte de limbi straine precum: engleza, franceza, spaniola, germana, italiana, portugheza, maghiara, turca, greaca.

            „Exista, bineinteles, joburi care sunt mai provocatoare in ceea ce priveste recrutarea. De exemplu, pentru platforma industriala de la Mioveni gasim cu dificultate inginerii specializati in TCM, AR, Mecanica, Stiinta si Ingineria Materialelor, Turnatorie Aluminiu, Uzinaj, care sa aiba cunostinte aprofundate (teoretice si practice) referitoare la procesele moderne de turnare, injectie, uzinare, cunostinte specifice operare PC, softuri de proiectare (Catia), programare (VBA, C++), baze de date (Access, SPSS), MS Office (Excel), dar si cunostinte avansate engleza/ franceza/ germana/ italiana si aptitudini de negociere. Pentru sediile noastre din Bucuresti si Titu joburile cu profilul cel mai dificil se dovedesc a fi cele ale inginerilor specializati in AR, Mecanica, Electronica, Electotehnica, Mecatronica, Automatica, care trebuie sa aiba cunostinte specifice operare PC, softuri de proiectare (Catia), simulare numerica (Matlab, Simulink, Amesim), programare (VBA, C++), o prima experienta (teoretica sau practica) in management de proiect si lucru in echipa, precum si cunostinte avansate engleza/ franceza/ germana/ italiana” – Irina Trifu, Responsable Relations Écoles et Universités, Renault Romania.

„In aria de BPO provocarile apar in recrutarea unor profile care necesita cunostinte avansate de limbi straine rare, precum: ebraica, araba, poloneza sau olandeza. Facultatile de profil din Romania ofera mai putine specializari in aceste directii si uneori am intampinat dificultati in gasirea candidatilor potriviti. In acest sens, colaboraram cu diverse organizatii studentesti care ofera programe de schimb de experienta pentru studentii din alte tari. De asemenea, oferim bonusuri salariale motivante, in functie de limba vorbita” – Florina Vintila, Recruitment Specialist, Accenture Business Process Outsourcing.

In cadrul targului de cariera Angajatori de TOP, vizitatorii au ocazia sa participe la 30 de workshop-uri si conferinte. Acestea reprezinta un cadru oportun de interactiune cu responsabilii in selectie si recrutare, specialisti in domeniu sau top management. Structura si tematicile abordate in cadrul workshop-urilor si conferitelor ofera o perspectiva de ansamblu asupra procesului de selectie si recrutare din cadrul companiilor, oportunitatile de dezvoltare personala si profesionala pe care le ofera, inovatiile pe care le fac companiile in domeniile lor de activitate.

Pentru profesionistii IT am pregatit o conferinta speciala denumita TechTalks care va cuprinde 3 sesiuni pe temele: Agile, Java si Web si 6 interventii sustinute de specialisti in domeniu. Conferinta TechTalks va cuprinde ultimele noutati in materie de tehnologii, proiecte dezvoltate si studii de caz. Participarea la workshop-uri este posibila in baza preinscrierii pe www.hipo.ro

Cateva dintre companiile care vor sustine workshop-uri la Angajatori de TOP Bucuresti sunt: Accenture, Avira, BCR, BearingPoint Romania, Bitdefender, BRD – Groupe Société Générale, Computer Generated Solutions, Dell, Ericsson, Genpact, Google, HP, IBM, ING Asigurari de Viata, McDonald’s Romania, Oracle, Rewe Group – Penny Market, Stefanini Romania, Telekom Romania, TELUS International Europe, Thales Systems, Vodafone, WNS Romania.

In cadrul Angajatori de TOP din aceasta toamna exista o serie de companii care participa pentru prima data in cadrul evenimentului sau au revenit dupa o perioada lunga de timp: Carrefour, Domo, eMAG, Avira, Cameron Romania, Amoma, Vodafone Shared Services Romania, Infosys, Volksbank Romania, Federal-Mogul Motorparts, Apprise Software, Video Recruit, Jobs4Hotels, Stock.com, Bucharest Professional Training College.

Alaturi de acestea, vor fi prezente companii multinationale si companii mari romanesti cu importante planuri de recrutare, printre care: Bitdefender, HP, Luxoft, Xerox, Teamnet International, Raiffeisen Bank, Deutsche Bank Technology Center, British American Tobacco, Renault Romania, Groupama Asigurari, Microsoft, P&G, Ubisoft, ProCredit Bank, Temenos Romania, TELUS International Europe, SNC Lavalin, Wipro,  Misys, Unicredit Business Integrated Solutions, Accenture, Avira, BCR, BearingPoint Romania, Bitdefender, BRD – Groupe Société Générale, Computer Generated Solutions, Dell, Ericsson, Genpact, HP, IBM, ING Asigurari de Viata, McDonald’s Romania, Oracle, Rewe Group – Penny Market, Stefanini Romania, Telekom Romania, TELUS International Europe, Thales Systems, Vodafone, WNS Romania.

Mai multe detalii despre targul de cariera Angajatori de TOP pot fi accesate pe www.hipo.ro

Prezenta la eveniment este gratuita in ambele zile, vineri 17 octombrie, in intervalul 10:00 – 17:00 si sambata 18 octombrie, in intervalul 10:00 – 17:00, la Sala Palatului.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.