Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„100 de ani în 100 de concerte” începe sâmbătă cu Mircea Tiberian în grădina Casei Filipescu – Cesianu

0

Sâmbătă, 7 iulie, de la ora 19:00, UCIMR și Muzeul Municipiului București invită publicul bucureștean să ia parte la un concert cu semnificație aparte, în grădina Casei Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151). Evenimentul este dedicat aniversării Centenarului și aduce pe scenă muzicieni excepționali, reuniți într-un cvartet internațional de forță: Mircea Tiberian – pian (România), Claudio Puntin – clarinet (Italia), Chris Dahlgren – contrabas (Germania) și Tilo Weber – tobe (SUA). Li se vor alătura Florin Iaru și Teodor Dună care vor citi pagini de literatură. Accesul la concert va fi liber.

Și cei mici sunt așteptați la eveniment, pentru că de la ora 17.00 și până la ora 19.00 vor avea loc două ateliere creative gratuite pentru copii (4-10 ani). Vor învăța să realizeze obiecte practice și decorative, sub îndrumarea specialiștilor în educație nonformală. Înscrierile pentru atelier se fac la adresa office@ucimr.ro, până în seara de vineri, 6 iulie, sau la fața locului, începând de la ora 16.30, iar accesul copiilor se va face în limita locurilor disponibile (20 de copii per atelier).

Evenimentul face parte din proiectul „100 de ani în 100 de concerte” și beneficiază de co-finanțare AFCN.

Acest concert este primul dintr-o serie ambițioasă de evenimente culturale inițiate de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România pentru a sărbători Centenarul alături de public, muzicieni și artiști contemporani, în spații cu semnificație pentru istoria României în context european.

100 de concerte reprezintă, totdată, cele 100 de concerte organizate anual de UCIMR prin stagiuni independente și evenimente punctuale cu scopul de a promova tineri artiști excepționali din România, prin programul „Oportunități la tine acasă” derulat începând cu anul 2009.

#100ani100concerte va cuprinde recitaluri de muzică jazz și clasică, ateliere pentru copii și expoziții tematice. Dintre primele locuri parte din acest proiect se numără Casa Filipescu – Cesianu, Biblioteca Națională, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Biblioteca ASTRA din Sibiu și multe alte spații pe care sunteți invitați să le redescoperiți și în contextul Centenarului.

 
#100ani100concerte
#ucimr
#cofinantatAFCN

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.