10 zile in satele Magura si Pestera, singurele sate situate in interiorul unui parc national: Parcul Național Piatra Craiului.

0
Pentru că iubesc natura, si pentru ca vor sa ii faca loc in viata lor, Asociatia Oxigen, pleaca pentru 10 zile in satele Magura si Pestera, singurele sate situate in interiorul unui parc national: Parcul Național Piatra Craiului.
În urmă cu câteva săptămâni anunțam deschiderea oficială a proiectului Micul Ranger în Satul de Munte, proiect finanțat de Mol România și Fundația pentru Parteneriat, în cadrul Programului Spații Verzi.
Noul traseu turistic intitulat: Povestea Satului de Munte – va avea o distanța de aproximativ 10 km, si un timp estimativ de parcurugere între 2h 30 min și 3 h. Marcajul ce îi va ghida pe turiști va fi reprezentat de oița de la munte. Pe traseu, se vor întâlni 6 panouri turistice, ce vor prezenta:  Legende ale masivului Bucegi și Piatra craiului, informații despre Peștera cu Lilieci, Satul Peștera și Satul Măgura.
Împreună cu rangerii P.N. Piatra Craiului si copii școlilor din cele 2 sate vom marca traseul tematic amintit mai sus, vom igieniza și amenaja pentru turism Peștera cu Lilieci.
Desigur toată comunitatea va afla ceea ce ne-am propus noi să facem, motiv pentru care în cadrul festivității de premiere a școlarilor de joi, vom face o prezentare generală a proiectului cu accent pe beneficiile și importanța activităților întreprinse, și un workshop cu comunitatea locală în care le vom încerca conștientizarea în rândul locuitorilor cu privire la potențialul turistic de care dispune zona dacă s-ar promova obiceiurile și tradițiile locale, ecoturismul și turismul local.
Vor urma 3 zile minunate, de pregatire a 22 de mici rangeri pentru satul de munte. Va fi organizata o tabara la Cabana Curmatura, in cadrul careia, copii vor avea ocazia să parcurgă un traseu montan de explorare a împrejurimilor şi să identifice unele specii protejate, să cunoască o parte din Parcul Național Piatra Craiului, să înțeleagă prin jocuri interactive (e.g. atelier de modelare în lut a diverselor tipuri de plante și viețuitoare, joc de cunoaștere a speciilor de arbori și a rocilor, ș.a.) ce cuprinde acest parc, importanța acestuia și necesitatea protejării lui.
Alături de noi pe parcursul acestei perioade vor fi reprezentanții Parcului Național Piatra Craiului, Școala Generală Măgura, Școala Generală Peștera și Primăria Moieciu.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează