10 Mari maestri ai Scolii Romanesti de pictura

0

Fundatia Calea Victoriei organizeaza, din 12 septembrie, ora 18.30, un atelier de pictura: Mari maestri ai Scolii Romanesti, sustinut de artistul plastic Arina Gheorghita.

Atelier de pictura Mari maestri ai Scolii Romanesti

Fundatia Calea Victoriei organizeaza, din 12 septembrie, ora 18.30, un atelier de pictura: Mari maestri ai Scolii Romanesti, unde va veti intalni cu cativa dintre marii pictori romani, unii dintre ei mai putin cunoscuti publicului larg, dar cu siguranta valorosi.

Arina Gheorghita, pictor format intr-o familie de artisti plastici care promoveaza in mod special pictura cu subiect, descinsa din stralucita traditie a maestrilor artei romanesti, a conceput acest curs special pentru a scoate in evident valoarea picturii romanesti.

Pictura romaneasca este in toate privintele de o factura exceptionala prin simtul robust al compozitiei, rafinamentul cromatic si capacitatea de a stiliza intr-o maniera eleganta. Aceste calitati, impreuna cu apetenta pentru subiectele calde si optimiste, au facut arta romaneasca irezistibila pentru ochiul oricarui cunoscator adevarat.

Cursul este unul practic, dar o buna parte din ora va fi dedicata vizionarii albumelor cu maestrii picturii romanesti si analizei temeinice a celor vazute.

Lucrarile care se vor efectua in urma acestor vizionari vor fi actuale, insa vor pastra mult din spiritul pozitiv al maestrilor.

In paralel cu realizarea lucrarilor propriu-zise, ne vom cladi o temelie de cultura generala referitor la valorile picturii romanesti.

La curs vom vorbi despre:

Sedinta 1: Theodor Aman

Sedinta 2: Alexandru Ciucurencu

Sedinta 3: Stefan Luchian

Sedinta 4: Iosif Iser

Sedinta 5: Teodor Pallady

Sedinta 6: Lucia Dem Balacescu

Sedinta 7: Nicole Tonitza

Sedinta 8: Alin Gheorghiu

Sedinta 9: Constantin Ilea

Sedinta 10: Alma Redlinger

 

Lector: Arina Gheorghita

Data incepere: 12 Septembrie 2012; Ora curs: 18:30

Cost: 440; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 400

Locul desfasurarii:. Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3.

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.