Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

10 mai, Ziua Regalității: vezi documentarul „Via Regis”!

0

9-11 mai: „Via Regis” în regia lui Alexandru Solomon și Radu Igaszag, pe docuart.ro

via regis

Data de 10 mai marchează Ziua Regalității, o zi care înnobilează și întoarce privirile românilor către momente valoroase ale istoriei noastre.  

În 10 mai, Carol I a devenit domnitor al României, ne-am celebrat independența și ne-am transformat în Regat. Astăzi aducem cinste acestei zile, implicit nouă înșine, prin conștientizarea semnificației ei și celebrarea regalității, cea a cărei implicare și rol substanțial au reliefat destinul unei țări. 
Educația prin cinematografie este ideea pe care asociația Docuart pune preț prin demararea acestui proiect, valorificând ce e mai frumos și vital de cunoscut cu privire la patrimoniul nostru cultural. Fundația Arte Vizuale a răspuns invitației Docuart și s-a alăturat acestui proiect. 
Astfel, timp de trei zile – 9, 10, 11 mai 2014 – pe platforma online a asociației, docuart.ro, va putea fi vizionat un film cu valoare de document istoric. Este vorba de documentarul „VIA REGIS”.
 
Filmul „VIA REGIS”, realizat în 1995 de Alexandru Solomon și Radu Igaszag a fost produs de Fundația Arte Vizuale (FAV).  Documentarul spune povestea exilului regelui Mihai I și a familiei sale, poveste care trebuie cunoscută de noi toți.  Acest lucru se face posibil cu sprijinul necondiționat al FAV, care a pus la dispoziția Docuart, ca de fiecare dată, materialul video.   Documentarul conține un bogat material de arhivă și conține o înregistrare realizată la Versoix în noiembrie 1994.
„Resursele cinematografice care să educe și să încurajeze cunoașterea există, și ne dorim să nu sece vreodată, de asemenea, nici publicul consumator să renunțe la ceea ce este, îndrăznim noi să spunem, unul dintre cele mai sănătoase obiceiuri”, Daniela Apostol, DocuArt.

Documentarul îl puteți urmări aici: http://docuart.ro/documentare

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.