10 mai, Ziua Regalității: vezi documentarul „Via Regis”!

0

9-11 mai: „Via Regis” în regia lui Alexandru Solomon și Radu Igaszag, pe docuart.ro

via regis

Data de 10 mai marchează Ziua Regalității, o zi care înnobilează și întoarce privirile românilor către momente valoroase ale istoriei noastre.  

În 10 mai, Carol I a devenit domnitor al României, ne-am celebrat independența și ne-am transformat în Regat. Astăzi aducem cinste acestei zile, implicit nouă înșine, prin conștientizarea semnificației ei și celebrarea regalității, cea a cărei implicare și rol substanțial au reliefat destinul unei țări. 
Educația prin cinematografie este ideea pe care asociația Docuart pune preț prin demararea acestui proiect, valorificând ce e mai frumos și vital de cunoscut cu privire la patrimoniul nostru cultural. Fundația Arte Vizuale a răspuns invitației Docuart și s-a alăturat acestui proiect. 
Astfel, timp de trei zile – 9, 10, 11 mai 2014 – pe platforma online a asociației, docuart.ro, va putea fi vizionat un film cu valoare de document istoric. Este vorba de documentarul „VIA REGIS”.
 
Filmul „VIA REGIS”, realizat în 1995 de Alexandru Solomon și Radu Igaszag a fost produs de Fundația Arte Vizuale (FAV).  Documentarul spune povestea exilului regelui Mihai I și a familiei sale, poveste care trebuie cunoscută de noi toți.  Acest lucru se face posibil cu sprijinul necondiționat al FAV, care a pus la dispoziția Docuart, ca de fiecare dată, materialul video.   Documentarul conține un bogat material de arhivă și conține o înregistrare realizată la Versoix în noiembrie 1994.
„Resursele cinematografice care să educe și să încurajeze cunoașterea există, și ne dorim să nu sece vreodată, de asemenea, nici publicul consumator să renunțe la ceea ce este, îndrăznim noi să spunem, unul dintre cele mai sănătoase obiceiuri”, Daniela Apostol, DocuArt.

Documentarul îl puteți urmări aici: http://docuart.ro/documentare

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează