Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

10 finaliști au fost selectați de un juriu internațional pentru competiția iMapp Bucharest 2018!

0

10 finaliști au fost selectați de un juriu internațional pentru competiția iMapp Bucharest 2018!

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează pe 22 septembrie 2018, cea de-a cincea ediție iMapp Bucharest – unul dintre cele mai mari show-uri de 3D video-mapping din lume, care aduce design-ul, arta contemporană și spectacolul direct pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului. De-a lungul celor patru ediții, festivalul a reunit un public de peste 240.000 de spectatori și a devenit un subiect de referință pentru specialiștii din industria audiovizuală internațională.

iMapp Bucharest îi aduce la București, pentru al cincilea an consecutiv, pe cei mai buni artiști multimedia din lume, care își vor prezenta creațiile pe fațada Palatului Parlamentului, în concordanță cu tema ediției curente, care este dedicată Centenarului Marii Uniri: Albastru. Galben. Roșu. 100 de ani de România.

Pentru prima oară în istoria festivalului, un număr de 10 echipe internaționale au fost alese pentru a participa în finala iMapp Bucharest de pe data de 22 septembrie 2018, în urma unui Open Call lansat în luna mai 2018. Echipele au fost provocate, printr-un brief creativ, să conceapă lucrări folosindu-se de culorile steagului național, evenimente și figuri marcante din istoria României, cu accent pe o perspectivă artistică și mai puțin pe una documentară. În competiție s-au înscris echipe care provin din țări precum: Rusia, Germania, Spania, Franța, Canada, Belgia, Ucraina, Ungaria, China, Mexic, Tailanda, Columbia, Bulgaria, Italia, Austria, Anglia, Portugania, Polonia, India.

Cele 10 echipe finaliste ale căror lucrări vor fi prezentate la iMapp Bucharest 2018 sunt: Sila Sveta din Rusia, Go2 Productions din Canada, LosRomeras and OTUCINEMA din Spania, NullPixel din Mexic, SKG Media din China, United Motion Labs din Austria, Mindscape Studio din România, OCUBO din Portugalia, ArtZebs din Ucraina și Vision Impossible din Olanda.

Juriul de selecție a celor 10 lucrări a fost format format din: Jean François Zurawik – Director de evenimente al orașului Lyon și coordonator principal „Festival of Lights”, Dávid Ráday – Director de Creație la Sziget Festival, Hendrik Wendler – fondator al software-ului de video mapping „Suite MXWendler” și al platformei artistice „Genius Loci Weimar”, Tais Poda – Partener și Director de Creație al „Front Pictures”, Diana Civle – Director de proiect la cea de-a treia ediție „European Choir Games & Grand Prix of Nations, Riga 2017.

În data de 22 septembrie 2018, cele 10 lucrări ale participanților vor fi analizate de către un juriu specializat, alcătuit din experți distinși și reprezentanți importanți ai culturii vizuale internaționale, din domeniul artelor vizuale, comunicare, mass-media sau film.

Din juriul competiției finale iMapp Bucharest 2018 fac parte: Xavi Bové – artist, curator, profesor și Director artistic al FIMG – Festivalul Internațional de Mapping din Girona în 2016, Colombine Beyer – pionierul show-urilor de video-mapping în Orientul Mijlociu, producătoare de spectacole și expoziții, producătoarea Festivalului Luminii din Sharjah, Kate Harvey – producător asociat în cadrul companiei creative Artichoke din UK, Ronald Ramakers – regizor independent în Olanda și Germania timp de 10 ani, fondator al comaniei audiovizuale Phanta Vision și Director al Festivalului Internațional de Artă a Luminii – GLOW Eindhoven și Gaston Zahr – co-fondator al Grupului creativ OGE, Director artistic al Festivalului de Lumini din Ierusalim, al Concursului de Lumini din Haifa și al Paradei de Lumini din Tel Aviv, organizată de Ziua Independenței.

iMapp Bucharest va avea, ca în fiecare an, o componentă interactivă esențială, publicul având posibilitatea de a-și alege favoritul printr-un SMS, la un număr cu tarif normal pus la dispoziție de către organizatori în seara evenimentului. Astfel, echipa care va aduna cele mai multe voturi prin SMS va fi desemnată câștigătoarea Premiului Publicului 2018. Mai mult decât atât, unul dintre votanții din cadrul ediției din 2018, are șansa de a câștiga prin tragere la sorți un City Break!

Înaintea concursului de 3D video-mapping, pe scena din Piața Constituției vor urca artiști locali și internaționali de renume, care vor deschide oficial evenimentul prin concerte electrizante.

Detalii pe www.facebook.com/iMappBucharest și www.imapp.ro

Click here for the English version: https://bit.ly/2mgcCor

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.