Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

10 ani de tururi pietonale prin București, marca Fundația Calea Victoriei

0

Anul acesta se împlinesc 10 ani de când Fundația Calea Victoriei a dat startul tururilor pietonale în București. De zece ani, aceste plimbări cu ghid prin zonele istorice ale orașului atrag atenția bucureștenilor asupra caselor și palatelor „cu poveste” din oraș. Mii de bucureșteni au aflat, cu ocazia acestor tururi, lucruri valoroase despre clădirile de patrimoniu din orașul pe care îl locuiesc: Palatul Cantacuzino, Bărăția, Teatrul Odeon, Casa Librecht, Templul Coral, Palatul Cercului Militar Național, Grand Hotel Continental, faimoasa cafenea Capșa etc.

Prima plimbare – Descoperă Calea Victoriei – a avut loc în 2009, pe 23 martie, și a lansat trendul turismului cultural făcut pentru bucureșteni. A fost prima plimbare culturală menită să atragă atenția bucureștenilor asupra importanței patrimoniului cultural al Capitalei.

Plimbările în grupuri restrânse pe străduțe umbroase, printre case cu mici grădini înflorite, sau cele care parcurg mari bulevarde străjuite de palate impunătoare au continuat. În acest moment, programul Descoperă Bucureștiul Cultural, inițiat de Fundația Calea Victoriei, cuprinde tururi în mai mult de 10 zone istorice ale Bucureștiului susținute de istoricul Anita Sterea. Participanții au ocazia nu doar să-și completeze cultura generală cu informații bine documentate de istoricul care-i ghidează, ci și să afle răspunsuri la întrebările pe care și le-au pus ca simpli trecători prin fața unor bijuterii arhitecturale: Cine a locuit aici? Cine a construit această casă? Cum arăta, pe vremuri, acest colț de oraș?

Descoperă și tu cum e să fii turist în orașul tău și înscrie-te la unul dintre tururile din programul acestui an, programate din primăvară până în toamnă. Detalii găsești pe www.victoriei.ro sau pe mail – contact@victoriei.ro.

Descoperă zona Capitale – Dorobanţi, în 20 Aprilie 2019

Descopera Centrul vechi al Bucurestiului, în 18 Mai 2019

Descoperă Cartierul Evreiesc şi Templul Coral, în 19 Mai 2019

Descoperă Parcul Ioanid, în 25 Mai 2019

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.